|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Μετα απο 7 αποτυχημενες γεννες πηρα αναποδες και δοκιμαζω να εκκολαψω τα αυγα μονος μου..... Ηθελα να διαπιστωσω και τη γονομοτητα του αρσενικου μου εκτος των αλλων..... Τεταρτη γεννησαν πανω στον κωνο... Μετα απο τρεις ωρες εσβησα τα φωτα και καλυψα την οθονη με μαυρη σακκουλα... Με γρηγορες κινησεις εβγαλα τον κωνο με τα αυγα και τους εβαλα ενα καινουριο.... Ο κωνος με τα αυγα μπηκε σε ψηλο δοχειο 3 λιτρων με νερο ΑΟ, 2 σταγονες μπλε του μεθυλενιου (ισα ισα να παρει αποχρωση το νερο) μια αεροπετρα και θερμοστατη στους 30..... Εχθες ΔΕυτερη μερα το 90% των συγων ειχαν αλλαξει χρωμα και ειχαν βγαλει τη χαρακτηριστικη μπλε βουλα... Ελαχιστα ειχαν παραμεινει οπως πριν και ακομα πιο ελαχιστα ειχαν βγαλει μουχλα και απομακρυνθηκαν..... Σημερα τριτη μερα και τα αυγα βγαλαν ουριτσα και προσπαθουν να ξεκολλησουν απο τον κωνο......(Μη στεναχωριεστε εχω φωτος με λεπτομερειες αλλα για γουρι θα μπουν αργοτερα). Συμπερασματα: 1)τα ψαρια μου ειναι γονιμα, 2) τα ψαρια μου ειναι ανωριμοι γονεις ακομα αρα θα τα αφησω να ωριμασουν....
Τωρα απο δω και περα αρχιζουν τα δυσκολα...... Το βραδυ θα εχω γονο....Αφαιρω τον κωνο και τα αφηνω στο νερο με μπλε του μεθυλενιου για ακομα τρεις μερες..... Δεν ταϊζω .... Σκεφτομαι να ριξω λιγο απο το γονο στο ενυδρειο με τους γονεις για να δω πως θα αντιδρασουν, αν και το πιθανοτερο ειναι να φανε τα παιδια τους.... ΘΑ ακολουθησω μια πορσελανινη πιατελα για ενυδρειο και για τροφη θα χρησιμοποιησω ξυδοσκουλικα, αρτεμια, αυγο και υγρη τροφη.....Το νερο θα αλλαζει συνεχεια με dripping απο ΑΟ και ιχνοστοιχεια.Ολες οι προτασεις και προσευχες δεκτες......
|
||||
|
||||
![]()
Από προτάσεις… «γιοκ»
Προσευχές 3 την ημέρα νομίζω είναι αρκετές. Ευχές θα σου στέλνω χιλιάδες. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Απ' τη στιγμη που πεσουν κατω τα μωρα δεν χρειαζεσαι μπλε μεθυλενιου - οι γνωμες διιστανται αν βλαπτει τα μωρα η οχι, οποτε καλυτερα απο τωρα απομακρυνε το με αλλαγες.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πιστευεις οτι εχει νοημα να τα βαλω πισω στους γονεις?????
|
||||
|
||||
![]()
Σε ενα βιβλιο του Jack Wattley που εχω, κανει αναφορα για artificial food formula..Η συνταγη εχει ως εξης:
Χρειαζεσαι κροκο αυγου (ωμο και βρασμενο) , σκονη σπιρουλινας και πολτοποιημενες αρτεμιες. Ανακατευεις ιση ποσοτητα ωμου και σφιχτοβρασμενου κροκου.Για να αποκτησει πιο πολυ την μορφη παστας, πρσθετεις μια δοση σκονης σπιρουλινας.Αναφερει , οτι αν πεσει αρκετη, τοτε το μιγμα θα χασει την κολλωδη του υφη, οποτε δεν θα κολλαει και στα πλαϊνα της πορσελανινης πιατελας.Βαζεις μετα το μιγμα στο ψυγειο, να τραβηξει λιγο.Πολτοποιεις τις αρτεμιες, και τις προσθετεις στην παστα που εχεις φτιαξει.. αφου πρωτα την βαλεις πανω σε λιγο χαρτι να φυγουν τα πολλα υγρα.Το κολπο ειναι να εχει κολλωδη υφη το μιγμα.. Ανεφερει 4 μερη απο το μιγμα σπιρουλινας-κροκου και ενα μερος αρτεμιας.Μολις προσθεσεις τις αρτεμιες, ξαναβαζεις το μιγμα πανω σε χαρτι , να τραβηξει τα πολλα υγρα.Θεωρει το μιγμα αυτο πολυ καλο για την αναπτυξη τους.Το δινεις 4 μερες και μετα προχωρας σταδιακα σε αρτεμια. |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν εχει νοημα να τα βαλεις πισω.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το ιδιο ζευγαρι σε επομενες γενες χωρις methylene blue δεν εβγαλε ουτε ενα προβληματικό. Τωρα αυτο με τη συνταγή μου ακουγεται πολυ μεγάλη βαβούρα. Σκέτες αρτέμιες ζωντανες εχω την αισθηση οτι ειναι πολυ ευκολοτερο. Τωρα αν ειναι και αρκετό, ειναι ενα θεμα. (edit) Εχω παρατηρησει οτι αν το δοχειο εχει δουλεψει λιγο καιρό και εχει πιασει αλγη στα τειχωματα, οι γονεις κολλανε τα μικρα οπου υπαρχει περισσοτερη αλγη.. Μαλλον κατι ξερουν. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 04-03-06 στις 10:39 |
|
||||
|
||||
![]()
Το methylene blue, χρηησιμοποιείται κυρίως σε αβγά για την απομάκρυνση των μηκύτων και η διαδικασία περιλαμβάνει απλή εμβάπτιση των αβγών (μερικά λεπτά) σε διάλυμα πολύ μικρής συγκέντρωσης...... Γιαυτό μάλλον προκύπτουν οι τερατογεννέσεις..... Κι εγώ θα σου έλεγα να μην το κάνεις, αφού τα αβγά εκκολάφθηκαν, καλή συνέχεια!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σε παρα πολλες πηγές προτείνεται η προσθηκη methylene blue μεσα στο hatcing tank και η σταδιακη μειωση του με συνεχεις αλλαγες σε διαστημα 5 ημερων.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Mεταφορα Αυγων | celica192tsport | Δίσκοι | 15 | 02-02-06 13:48 |