|
||||
|
||||
![]()
Θα το κανω μαλλον ετσι Σακη....
|
||||
|
||||
![]()
καλημέρα Γιαννη!
πιστεύω ότι καταλαμβάνει μεγάλο μερίδιο ευθύνης η δυσλειτουργια της όσμωσης για την επιμονή που δείχνει το κυανό,από αντλία επ. πως είσαι,δουλεύει στο φουλ? |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα Νικο,δεν ρυθμιζεται η αντλια επιστροφης δουλευει συνεχεια φουλ....Ειναι 2000 λιτρα....
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα Γιάννη!
Πως παει το ενυδρείο,έφυγε το κυανό; Έβγαλε πολύποδες η ακροπορα; |
|
||||
|
||||
![]()
Η ακρο Νικο ειχε ξεκινησει και εβγαζε αρκετους πολυποδες,οχι ολους.Δυστυχώς ομως το κυανο της επιτεθηκε σε καποια σημεια και οταν την πηρα χαμπαρι(λογω 12ωρης βαρδια στον τελευταιο χιονια),προσπαθησα να την.καθαρισω με ενα κυκλοφορητη.....Δυστυχώς δεν καθαρισε και χρησιμοποίησα μια οδοντόβουρτσα,παρα πολυ απαλα.....
Λοιπον...οπου ακουμπησε η οδοντοβουρτσα,εχω ασπρισματα.... Ο βράχος ακομα εχει σημεια με κυανο και ειλικρινα δεν το βλεπω να φευγει..... Να σημειωσω πως αλλαξα προφιλτρα και μαλλον την ερχόμενη εβδομάδα θα παρω και ρητινη.
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη δεν πειράζει για το κομμάτι,το θεμα ειναι να καταφέρει να κανει ενα βήμα παραπάνω το ενυδρείο σου για να μπορέσει να υποστηρίξει sps!
Μετα ολα τα αλλα ασ'τα πανω μας! |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ Νικο Ειναι πολυ ωραιο να ξερεις οτι εχεις φιλους να σε βοηθησουν.Αποφασισα να δοκιμασω την τυχη μου με το κυανο με οξυζενε.Ειμαι στην 5η μερα και η μονη διαφορα που ειδα ειναι οτι εχει αρχισει και γινεται σκουρο μπορντω....Θα περιμενω μεχρι να ολοκληρωθει η διαδικασια.Παραδόξως,εκει που ειχα αποχαιρετησει την ακρο,απο εχθες εχει βγαλει λιγους πρασινους πολυποδες,οπως και η καλαστρεα που δεν ειχα δει ποτε μου τους πολυποδες της...Να ναι απο το οξυζενε;;;;Δεν γνωριζω....Παντως μακαρι να φυγει το κυανο και να παιξω με βοτκα,που αποφασισα τελικα.....αλλιως......fish only!!!!
|
|||
|
|||
![]()
Γιατί οξυζενε πιος σου είπε να ρίξεις;
|
|
||||
|
||||
![]()
Το διαβασα Σακη.Πολλοι ξεμπερδεψαν με οξυζενε.Καποιοι μαλιστα το χρησιμοποιουν και για ντιπαρισμα...
|
||||
|
||||
![]()
Θα ξεμπερδεψεις με τα προβληματα Γιαννη κ θα το γεμισουμε κοραλλια.
|
|
||||
|
||||
![]()
τι fo μας λες ρε Γιαννη μιλαμε θα γινει ριφαρα!!! τι κιαν εχει λιγο κιανο!!!
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
παντως πολυ σε έχει ταλαιπωρήσει αυτο το κυανο.
το phalaena κάποιοι λενε οτι καταναλώνει κυανό |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ παιδια.Για να δουμε πως θα εξελιχθει...
------------------------- Διαβαζω και για τα fighting conch snails οτι βοηθουν με το κυανο.Εχεις καποιος εμπειρια;Γνωριζει καποιος που θα τα βρω;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιαννης Μ5 : 30-01-17 στις 01:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το κακό είναι ότι μπορεί μεν να διασπατε έτσι το κυανό και να εξασθενεί αλλά από την άλλη κάνει όλα τα κοράλλια χάλια και έχεις μόνιμα ένα ενυδρείο θολό! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιάννη καλησπερα! άλλαξε τα φίλτρα στην όσμωση που είναι η πηγή του κακού για την επιμονή του κυανού! και όποτε μπορείς πάρε και μια αντλία επιστροφής 3000-4000 για να γυρίζει το νερό πολλαπλάσια από την υπάρχον! άλλαζε συστηματικά ενεργό και αντιφως και κανε εβδομαδιαίες αλλαγές νερού καθαρίζοντας εντατικά και το σκιμμερ! ανεβασε όσο μπορείς την κυκλοφορία και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα εξαλειφθεί! καλή συνέχεια φιλαράκι μου και υπομονή θα φύγει δεν είναι στο χέρι του! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννη το οξυζενέ μου κάνει ακραίο σε ενυδρείο ριφ καλύτερα απέφυγε το , αν θέλεις οριστική λύση ρίξε το cyano clean , ή το red slime remover.
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Με το οξυζενε,δεν ειδα καμια επιδραση σε ψαρια και κοράλλια.Βεβαια δεν ειδα ουτε με το κυανο.Τα φιλτρα της οσμωσης τα αλλαξα.Η αντλια ειναι ενα θεμα που θα κοιταξω να λυσω.Το σκιμμερ καθαριζεται καθημερινα.Μπορω λετε να ξεκινησω βοτκα ή θα γινει χειροτερα,οσο αφορά το κυανο;
|
|||
|
|||
![]()
αντιφοσφωρο έχεις;
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι Σακη,τον αλλαζω κάθε 20 μερες,μαζι με τον άνθρακα.Τον εχω μέσα στο σκιμμερ.
|
|||
|
|||
![]()
έχεις μέτρησης ;
|
|
||||
|
||||
![]()
Kh 8,mg1320,ca 400,no3 25 και αλατοτητα 1026.Δυστυχώς αλλες δεν εχω....
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη πως θα γίνει να αφήσεις καπου ενα δοχειακι με νερο να το πάρω να κανω μετρησεις για να δούμε και φωσφορικά που βρίσκεσαι στο φωτομετρο!
Παρε εαν μπορεις αυτα που σου ειπε ο Κώστας! Με βότκα θα τροφοδοτείς το κυανό.. |
|
||||
|
||||
![]()
Καπως θα βρεθουμε Νικο....Σκεφτομαι να αρχισω με ερυθρομικινη....Βαρεθηκα να σιφωναρω.....
|
||||
|
||||
![]()
Μου κάνουν εντύπωση τα νιτρικά που είναι λίγο τσιμπημενα ρε φίλε , ψάρια πόσα έχεις ;
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Πριν 6 μηνες ηταν πανω απο 50 Κωστα.....Αυτα προσπαθω να ριξω αλλα πεφτουν ποοοολυ αργα....
Εχω 2 κλοουν,2 tang, μια γαριδα και κατι μικρα σαλιγγαρακια(5-6).Ταιζω flakes μια φορα την ημερα,6 μερες την εβδομαδα.Και οτι ταιζω τρωγεται αφου ολα τρωνε απο το χερι μου.Να πω οτι εχω και βαρυ χερι.....
|
|||
|
|||
![]()
προτείνω 1 περισοτερα βακτήρια μαζί
περισσότερες αλλαγές και μεγαλύτερες η να βγάλουμε κάνα δυο ψάρια μέχρι να μηδενισουμε τα παλιό θρεπτικά. Έχεις κανένα φίλο εκεί κοντά να μπορεί να κρατήσει τα ψάρια; |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα Γιάννη!
τι νέα έχουμε φιλαράκι μου καλό? μπήκαν τα μεγάλα μέσα και είμαι σίγουρος ότι άμεσα θα έχεις αποτελέσματα! κράτα μας ενήμερους,καλή συνέχεια! |
|
||||
|
||||
![]()
Χαχααχχα,τα μεγαλα μεσα......Ναι Νικο,το εχω γυρίσει στο αλκοολ και η αληθεια είναι πως,αν και δεν εχει φανει διαφορά στις τιμες, φαινεται διαφορα στην καθαροτητα του νερου και σε αυτη την χιλιο ταλαιπωρημένη ακροπορα.Ακομα ομως ειναι στην 9η μερα,οποτε υπομονη.....
|
|||
|
|||
![]()
Δώσε Γιάννη βότκα!!!!
Πρόσεχε φίλε δύσκολα μονοπάτια διάλεξες..... Μέτρησης και αλλαγές νερού απαραίτητες για αυτό! |
|
||||
|
||||
![]()
Το ξέρω Σακη αλλα πρεπει να μηδενισουν τα νιτρικα.Παντως,αν και τα ****** δειχνουν λιγο την δυσαρέσκειά τους,καλα δειχνει να πηγαινει...
Μετρησεις κανω καθε δυο μερες.Παντως,εχω την εντυπωση για το κυανο,πως σαν να φρεναρε λιγο..Δηλαδή δεν βγαζω παντου.Εκει που βγαζω ομως εχω τρελη αναπτυξη,χαχαχαχ...
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ηρθε η ωρα...!! | boutas ski | Χρυσόψαρα | 98 | 31-05-13 21:57 |
Ηρθε η ωρα | aggelospap | Αρχάριοι γλυκού νερού | 33 | 14-01-10 15:31 |