|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλό κουράγιο και καλή υπομονή!!! Σίγουρα θα κάνεις πολύ καλή δουλειά ... σου έχουμε πλεόν απόλυτη εμπιστοσύνη, ότι θα δούμε κάτι πάαααααααααααααρα πολύ καλό!!!
![]()
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
φτανει βρε γιαννο πια... ελεος
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Απλά να ενημερώσω τώρα που την είδα απο κοντά την λίμνη πως είναι φανταστική... πραγματικά παιδιά δεν μπορείτε να φανταστείτε πως είνα απο κοντά... οι φωτογραφίες είναι πολύ μικρές για να περιγράψουν το μεγεθός του αριστουργήματος...
Πρώτη φορά είδα τέτοιο πράγμα απο κοντά και έχω τρελλαθεί, είναι όλα τακτοποιημένα και δουλεύουν αρμονικά... αμα τελιώσει και η πέρκολα που σχεδιάζει ο Γιάννος τότε το τοπίο θα θυμίζει εξωτική περιοχή... Και εις ανώτερα Γιάννο... |
|
|||
|
|||
![]()
Για τα έπιπλα θα διάλεγα μόνο τον καναπέ. Η αυλή γέμισε και δεν σηκώνει άλλα!
Δεν άρχισα την πέργολα ακόμη αλλά τελείωσα την κουπαστή στην γέφυρα. Αύριο θα σας ανεβάσω φωτογραφίες να την δείτε τελειωμένη. Η πέργολα έχει πολύ δουλειά μέχρι να ολοκληρωθεί. Το δυσκολότερο κομμάτι είναι το στερέωμα τον 4ον κάθετων. Από εκεί και πέρα θα είναι διασκέδαση! Pallios Χαίρομαι που σου άρεσε. ¶ντε μέχρι την επόμενη φορά να είναι και η πέργολα έτοιμη και θα πιούμε τις μπίρες μας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Aλλά αν γίνει βαριά η σκεπή από τα ξυλά, καλό είναι να βάλεις και κόντρες. ίσως να χρειαστείς ένα ακόμα άτομο για να φέρετε τούμπα των σκελετό. Καλή επιτυχία
|
||||
|
||||
![]()
Βασιλη επειδη στηνω περγολες ξυλινα σπιτια
ειναι δυσκολο με τον τροπο που το λες εχει βασεις σιδερενιες που πατανε πανω οι κολωνες (που τις προτεινω) μπορεις να τις βαλεις και με σιδερογωνιες μπορεις και να τις πακτωσεις αφου τοποθετιθουν με αλφαδολαστιχο περνουμε τα υψη και κοβουμε τα περισια βαζουμε το ξυλο που πατουν τα ριχτια στον τοιχο περναμε τη μετωπη πανω στις κολωνες και βαζουμε τα ριχτια σε αποσταση που εχουμε αποφασισει αναλογα με το υλικο που καλυψουμε τη στεγη εμφανη ραμποτε απο τη μια πλευρα και απο πανω προτεινω ασφαλτικο κεραμιδη ολα αυτα για τη μονοριχτη σκεπη Γιαννο την εχεις σκεφτει καθολου για δυριχτη τη σκεπη?
|
|||
|
|||
![]()
Η προσπάθεια μου είναι να μην φαίνονται μεταλλικές γωνίες και βίδες. Να το κάνω όσο ποιο φυσικό γίνεται. Έχω στο μυαλό μου να κάνω τρύπες στην βεράντα (4) για τα κάθετα. Ο στύλος που θα είναι θαμμένος θα τον περάσω με μονωτικό υλικό έτσι ώστε να μην μου σαπίσει από υγρασίες. Στο πάνω μέρος τους θα τοποθετήσω το οριζόντιο που είναι μονοκόμματο. Εκεί που έρχεται σε επαφή ο κάθετος με τον οριζόντιο θα χαράξω τον κάθετο και θα βιδώσω από πάνω προς τα κάτω με βίδες.
Το πίσω μέρος στήριξης (τοίχος) θα βάλω με στριφόνια μισό στύλο για να αποφύγω τα κάθετα στο πίσω μέρος. Για την στέγη ακόμη δεν έχω αποφασίσει. Μάλλον θα βάλω κεραμίδια. Καλή η ηδέα του Βασίλη για μισούς στύλους αλλά τα ξύλα τα έχω ήδη φέρει και το να κοπούν σωστά είναι πολύ δύσκολο. Η γέφυρα επιτέλους τελείωσε. ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τώρα όντος έδειξε η γέφυρα.
Μπράβο Γιάννο πολύ καλή δουλειά. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το χαμήλωμα της γέφυρας όντως την "έδειξε" πολύ αλλά συνεχίζει να μου αρέσει όπως ήταν με το σχοινί. Όχι ότι δεν είναι όμορφη τώρα, αλλά όπως είπε και η mariatito τώρα έχασε το "περιπετιώδες" που είχε, την φυσικότητα! Τώρα είναι όμορφη σαν έπιπλο.
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία ήταν και το σχοινί, απλά τώρα εγώ νομίζω πως φαίνεται μεγαλύτερη...δεν ξέρω γιατί..
|
|
|||
|
|||
![]()
Νομίζω θα την κάνω να βγαίνει η κουπαστή και να μπαίνει το σχοινί, όποτε θέλω να το αλλάζω……να μην την βαριέμαι κιόλας.
Όντως το σχοινί έδειχνε κάτι διαφορετικό……..έτσι θα το κάνω ΤΕΛΟΣ θα βγαίνει το σχοινί και θα μπαίνει η κουπαστή όποτε γουστάρω. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Χαχαχα απίστευτος είσαι! Εγώ λέω να είναι στη μιά πλευρά κουπαστή, στην άλλη σχοινί, ε;;;; Χαχαχαχα, μπράβο για το κουράγιο σου!
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
φανταστικα τα νουφαρα Γιαννο! και τα ψαρια σου!
|
|
||||
|
||||
![]()
Φανταστικός ο παράδεισός σου!! Η άνοιξη στη λίμνη σου!
|
|
|||
|
|||
![]()
Έχω αρχίσει με την κατασκευή της πέργολας. Έχω κάνει της τρύπες για τα κάθετα και στην πορεία αποφάσισα να κατεδαφίσω τον τοίχο που χώριζε την βεράντα από τον ανθώνα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Επιτέλους!!!!!!!!!!!!!!!
Οι στύλοι τοποθετήθηκαν. Το κομμάτι που θάφτηκε στην βεράντα το πέρασα πρώτα με στεγανοποιητικό υλικό για να μην μου σαπίσει στο μέλλον. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ςραιο γιαννο!!! καλη συνεχεια
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μου αρεσε πολυ το φυτο με τα στρογγυλα φυλλα που φαινεται στη φωτογραφια με τα κόι. Γνωρίζεις πώς λέγεται;
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν το θυμάμαι αλλά θα το ψάξω και θα σου πω.
|
|
|||
|
|||
![]()
φιλε Γιαννο σορυ κιολας αλλα εγω αν ημουν στη θεση σου και εμενα σπιτι σου και ηθελα να παω διακοπες καμπιγκ, θα επαιρνα τη σκηνη και θα εβγαινα απεξω...
![]() ![]() ![]() ποσο πιο τελειο μπορει να γινει ακομα...?? |
|
|||
|
|||
![]()
Ένια σου και πάω στο hurgada (δίπλα από το shiarm el shaih) να δω τα τροπικά ψάρια και κοράλλια στο φυσικό τους περιβάλλον!!!!!
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
ειχα προγραμματισει να παω πριν 4 (αν θυμαμαι καλα) χρονια και μια βδομαδα πριν ταξιδεψω και με ολο το πακετο πληρωμενο εγινε εκεινο το τρομοκρατικο χτυπημα που κατεδαφισε μερικα ξενοδοχεια και ετσι ακυρωθηκε το ταξιδι για Αιγυπτο και εχασα κι εγω τα κοραλλια... απο τη μια τυχερος που δεν ειμουν ηδη εκει, απο την αλλη μια φορα το αποφασισα κι εγω και κοιτα τι εγινε... ουτε χταποδι να με ειχε μουτζωσει... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το ονομα του φυτου αυτου ειναι Hydrocotyle verticillata ( Whorled Pennywort) http://www.google.com/images?um=1&hl...og&sa=N&tab=wi Μου εδωσε μερικα κλαδεματα ο Γιαννος και γεμισε ο τοπος ! Μπορει να αναπτυχθει ανετα και στο χωμα .
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι ειναι τελειο! που μπορω να βρω μακεδονια
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Έλειψα για λίγο αλλά επανήλθα! Είχα πάει στο hurhata (red sea) και είδα τα ψάρια και κοράλλια στο φυσικό τους περιβάλλον. Περιττό είναι να σας πω ότι τρελάθηκα με την ομορφιά του βυθού.
Σας στέλνω μια από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που τράβηξα. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συναντήσεις Π.Σ.Φ.Ε. – Κλιμακίου Κύπρου Ανατολικής Μεσογείου. | pani | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 3 | 04-09-06 12:20 |
Eκδρομή στην λίμνη Κερκίνη - Τι καλά περάσαμε | george | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 34 | 31-05-06 08:37 |