|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Παρά την κατάσταση των sps πέρασα φουλ επίθεση είχα μια παραλαβή σήμερα
|
||||
|
||||
![]()
Καλορίζικο κ καλοδουλευτο Γιώργο!
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ καλή κίνηση έκανες φιλαράκι!
Πάμε να μουστάρεις όλο το ενυδρείο... |
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο ρε Γιωργαρα, έκανες κίνηση ματ στα προβλήματα σου!
έβαλες υπεροπλο στην φαρέτρα σου..... εντάξει το ρύθμισες, είναι οκ? πάμε γερά φιλαρακι, έρχεται καυτός χειμώνας..... |
|
||||
|
||||
![]()
Το έβαλα εχτές το βράδυ σε λειτουργία και τώρα θα πάω να το δω. Tου έφτιαξα μια βάση από σωλήνα pvc και η σταθμη του νερού είναι στα 23cm
Η αντλία δουλεύει στα 3 λαμπάκια και ρύθμισα τον αέρα ώστε ο αφρός αρχίζει να γίνεται στο κούμπωμα του κυπέλλου. Εχετε κάποια άλλη πρόταση στη ρύθμιση του;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Πήγα την αντλια στα 5 λαμπάκια και τώρα ο αφρός φτάνει στη μέση του κυπέλλου
|
||||
|
||||
![]()
Καλή συνέχεια και καλο χειμώνα φίλε Γιώργο.
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Γιωργο....για πες μας εντυπώσεις απο το σκίμμερ!
Πως παει το ενυδρείο, εκανες τπτ μετρησεις; |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ φιλαράκι θα τα πούμε κάποια στιγμή.
Παράθεση:
Στο πρόγραμμα είναι να βγάλω τα κομμάτια βράχου που έχω στο σαμπ και πρέπει να ρίξω ένα καλό καθαρίσμα στο σαμπ Κάποια στιγμή προτού πιάσουν τα κρύα θα πρέπει να δοκιμάσω κάποια sps να δω πως θα πανε
|
||||
|
||||
![]()
Καλοριζικο και απο εμενα
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα έβγαλα το βράχο από το σαμπ και έκανα 50λιτρα αλλαγή νερού.
Για να δούμε θα πέσουν τα No3; Επισης αυτή τη στιγμή στο ενυδρείο έχω μια rw8 και μια rw4. Το μήκος του ενυδρείου είναι 1μετρο θέλω να αλλάξω την rw4 αλλά να πάρω rw8 ή να πάρω rw15 και να τη δουλεύω πιο χαμηλά; ή διαφορά στην τιμή είναι πολύ μικρή. Τι λέτε;
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Sent from my Tab2A7-10F using Tapatalk |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Η 15 είναι δύναμη φίλε! Οριακά θα δουλεύεις τέρμα χαμηλά! |
|
||||
|
||||
![]()
Οπότε θα πάρω την rw8. Νομίζω η rw15 θα πέσει Μεγάλη
|
|||
|
|||
![]()
Έτσι!
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλυτερα Παρε την sw...με μικρότερο όγκο και μεγαλύτερη προπέλα!
|
|
||||
|
||||
![]()
Κατα τα αλλα πως παει γενικότερα το ενυδρείο μετα τα θέματα που είχαμε, ισορρόπησε καθόλου ο ύφαλος;
Απο μετρησεις τι εχουμε; |
|
||||
|
||||
![]()
πηρα τον rw8 και περιμενω να ερθει.
σημερα εκανα μετρησεις kh7.6 ca450 mg 1320 Ph 8 N03 εβγαλα τον βραχο απο το σαμπ και εκανα 100 λιτρα αλλαγη (2χ50λιτρα) και εχουν πεσει αισθητα. στο χρωματικο πινακα του salifert ειναι στο 10 τα φοσφωρικα τα μετρησα και αυτα σημερα και το φωτομετρο εδιξε 6 ,εκανα τη διαιρεση και βγαινει 0,018ppm επισης σημερα εβγαλα και τα νεκρα sps απο το ενυδρειο. παντως εχω αρχισει να καταλαβαινω οτι για το στραπατσο εφταιξε η ανοδος της θερμοκρασιας. παντως το ενυδρειο αρχισε να περνει τα απανω του τα lps αρχισαν να ψιλοστρωνουν. αυτο που με στεναχωρισε πιο πολυ ηταν τα plate που ειχαν μεγαλωσει αρκετα και τωρα εχουν ασπρισει. δεν πειραζει ομως συνεχιζουμε ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν πειραζει φιλαρακι, ολα στο πρόγραμμα ειναι!
Το καλό ειναι οτι βρήκες απο τι προήλθε το πρόβλημα..... ... όσο για τα κοραλλακια σου μην στεναχωριέσαι......το μοναστήρι να 'ναι καλα ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
alan boy: το ενυδρειο αρχισε να περνει τα απανω του τα lps αρχισαν να ψιλοστρωνουν.
αυτο που με στεναχωρισε πιο πολυ ηταν τα plate που ειχαν μεγαλωσει αρκετα και τωρα εχουν ασπρισει. δεν πειραζει ομως συνεχιζουμε ![]() ![]() Αααχχχχχ σε καταλαβαίνω απόλυτα.Μία από τα ίδια......
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 04-10-17 στις 23:38 |
|
||||
|
||||
![]()
τι να πω και γω ρε φιλε το καλοκαιρι εφηγε και πειρε μαζι και 10 κοραλια! αλλα ολα καλα επανερχομαστε!!!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα στο ενυδρειο εχω 2 κλοουν οσελαρις
επειδη ουτε τις φτυνουν τις 2 ανεμωνες που εχω σκεφτομαι να βαλω ενα Premnas Biaculeatus http://aquarium-fish.liveaquaria.com...as-Biaculeatus αν μπει θα υπαρχει προβλημα με τα ηδη υπαρχοντα κλοουν στο ενυδρειο;θα χοσταρει σε καμια ανεμωνη;ή θα δειξει;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχω 1 buble κόκκινη και μια buble πράσινη. Βέβαια η πράσινη έκανε split και έγιναν 3 μικρότερες.
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίο άρθρο αυτό Νίκο.
Εντάξει το αν θα μπει στην ανεμώνη είναι και θέμα ψαριού. Εμένα αυτό που με προβληματίζει πιο πολύ είναι αν θα παίζει ξύλο με τα άλλα 2 κλόουν οσελαρις που έχω
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
με τα ocellaris δύσκολα, συνήθως με τα περκουλα σκοτώνονται αλλά είναι όλα υποκειμενικά και εμπεριέχουν ρίσκο! εγώ είχα βάλει δυο black κλόουν και έπεσε πολύ ξύλο με την συμμορία των οσελαρις, σε βαθμό που το ένα το σακάτεψαν και λούφαξε, αλλά τελικά έγινε με τον καιρό καλά και πλέον είναι όλα αρμονικά μεταξύ τους! |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν τελικά φοβήθηκα και δεν έβαλα τον κλόουν.
Όσο για τα No3 Μετρήσα σήμερα και είναι στο 5. Τωρα τι απ όλα βοήθησε δεν ξέρω. Το νέο σκιμερ; ή αλλαγή νερού; το special blend που ρίχνω κάθε δεύτερη εβδομάδα; κάτι απ όλα. Οποτε είμαι έτοιμος να βγω στις αγορές frag sps χα χα. Επισης στο πρόγραμμα είναι η αγορά ενός μεταχειρισμένου chiler. Γιατί λογικά από τη θερμοκρασία έγινε η ζημιά. Μετρησα και kh 8.2 Οποτε πάμε καλά
|
||||
|
||||
![]()
Μη το βιαστείς το chiler ακόμα έτσι κ αλλιώς πέρασε το καλοκαίρι. Όλο κ κάποιο καλό θα βρεις σε αγγελίες.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο Reef 140 λίτρα! | kiddo | Reef | 0 | 03-04-15 20:52 |
250λίτρα reef + 220 λίτρα sump | Νίκος_Κρικ | Reef | 10 | 16-07-09 15:45 |
Pico Reef 15 Λίτρα | hitman | Nano Reef | 12 | 23-03-09 10:47 |