|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Νικο που ειναι οι φωτογραφιες οεο?
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον θα ανεβασω σε λιγο
Εχουμε εξελιξεις. Λοιπον τα φωτα χθες αναψαν. Τα ψαρια μεν κρυφτηκαν περισσοτερο αλλα τα εβλεπα. οταν ταισα ειχαν πολυ πλακα. πεταγοντουσαν τσουπ απο τις κρυψωνες ετρωγαν και παλι πισω. λοιπον το να εχεις συμμαχο την συντροφο στο θεμα του ενυδρειου ειναι καλο μεν αλλα σημερα πηγαμε στο water inn και πηραμε 3 cyrtocara moori!!! ωραια ψαρια δε λεω αλλα μεγαλωνουν πολυ . συμφωνησα να τα παρουμε μιας και μεγαλωνουν πολυ αργα. τα πηραμε γυρω στα 4 εκατοστα (το μεγαλυτερο) λοιπον με το που τα εβαλα μεσα , πεταχτηκαν τα caeruleus και δεν τα εχουν αφησει ρουπι! 3 μερες μεσα στο ενυδρειο και την ειδανε αρχοντες. δεν πεφτει επιθεση αλλα τα γυροφερνουν ΣΥΝΕΧΩΣ! και τα καημενα ειναι τιγκα στρεσαρισμενα (εχουν αλλαξει χρωμα 3 φορες) δεν νομιζω οτι μπορω να κανω κατι εκτος απο το να περιμενω. |
|
|||
|
|||
![]()
Νικο τα συγεκριμενα ψαρια δεν ειναι mbounas αλλα haps.βεβαια εχω διαβασει παρουσιαση μελους που τα ειχε με λαμπιντο και αλλο ενα χαρεμι mbounas(δεν θυμαμαι ποιο) σε ενυδρειο σαν το δικο σου και ολα ηταν οκ.το θεμα ειναι να σου βγουν 1α και 2θ.
μια φιλικη συμβουλη (το εχω κανει και εγω αρκετες φορες),οταν ειναι για ψαρια καλυτερα να εισαι κατασταλαγμενος απο πριν τι θα ηθελες να παρεις γιατι αλλιως περνεις οτι βρισκεις χωρις αυτο να σημαινει κατι για την επιλογη σου και ελπιζω και να μην παρεξηγηθω ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κωστα τι να σε παρεξηγησω. συμφωνω. εγω δεν θα τα εβαζα. αλλα το ενυδρειο δεν ειναι μονο δικο μου βλεπεις το ξερω οτι δεν ειναι mbuna. το ξερω οτι το ψαρι θελει χωρο για κολυμπι. εγω το εχω τιγκαρει στην πετρα! τα πηρα μικρα και βλεπουμε. εγω αυτο που θελω ειναι να υπαρχει χαλαροτητα στο ενυδρειο. αυτα τα κακομοιρα δεν μπηκαν ποτε σε σπηλια στο ενυδρειο. ολο εξω καθονται. τα αλλα τα περιτρυγυριζουν διαρκως και τα εχουν υποχρεωσει να καθονται το ενα πανω στο αλλο σε μια γωνιτσα. αν συνεχισει αυτο θα τα δωσω |
|
|||
|
|||
![]()
εχεις αναμμενα φωτα?αν ναι μηπως να τα εκλεινες για να ξεστρεσσαριστουν?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωχ! Ψάχνεις για μπελάδες μάλλον! Να ξέρεις μπορεί να βλέπεις τα λαμπίντο να έχουν το πάνω χέρι, αλλά να ξέρεις είναι μέχρι να ξεθαρέψουν τα moori! Μετά τρεχάτε να κρυφτήτε!!!
Γιατί εφόσον ήθελες να βάλεις και κάτι άλλο(και η επιλογή ήταν της γυναίκας σου) να της έλεγες να διαλέξει ένα mbuna που της αρέσει ώστε να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
pseudotropheus socolofi πχ
|
|
||||
|
||||
![]()
άμα μπράβο! Ωραία ψάρια και καλός συνδιασμός με τα λαμπίντο!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δε θελαμε να καψουμε τα acei
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα μπορούσες 1) Λαμπίντο, 2)Ασέι και(άμα θες) 3) ντεμασόνι!
Με αυτά τα 3 καμια περίπτωση υβριδισμού! |
|
||||
|
||||
![]()
πολλα θα μπορουσαμε.
εχουμε τα labido + τα moori τωρα. θα βαλουμε και τα acei εκτος και αν βρουμε τιποτα αλλο. για τα μοορι εχω διαβασει οτι ειναι και ψυχουλες για αυτο πηρα την αποφαση. αν υπαρχει προβλημα θα τα δωσω σε αλλο χομπιστα. τα φωτα ειναι κλειστα τωρα και καπως χαλαρωσε η κατασταση. παλι στρεσαρισμενα ειναι τα moori απλα χωρις να τα ενοχλει κανεις. τα labido εφυγαν. |
|
||||
|
||||
![]()
Ok! Δεν θέλω να σε αποθαρύνω με την επιλογή σου!
Εφόσον τα moori μπήκαν σχετικά νωρίς, άσε λίγο διάστημα να τρέξει ώστε να μην εχεις προβλήματα με την βιολογία σου! Μετά βάλε και τα ασέι! |
|
||||
|
||||
![]()
παιδια μιλαμε για 5 εκατοστα ψαρακια και ουτε!
μη φανταστειτε οτι εβαλα 20 ποντους ψαρια. αμμωνια 0 νιτρωδη 0 νιτρικα 12 |
|
|||
|
|||
![]()
δε χρειάζονται βιαστικές κινήσεις, με 7 ψαράκια που μπήκαν σχεδόν μαζί υπάρχει φόβος να ανέβουν τα νο2. Τάιζε πολύ λίγο. Καλορίζικα και τα νέα, και αναμένουμε φωτός χ2 όταν ανοίξουν τα φώτα! (καλύτερα με σβηστά για λιγότερο στρές για τα "νέα".. )
|
|
||||
|
||||
![]()
τα λαμπιντο εξακολουθουν να καταδυναστευουν τα κακομοιρα τα moori.
εχουν κολλημενη τη φατσα τους στο μπροστα τζαμι και πανε που και που δεξια αριστερα. λοιπον μερικες φωτο. τις εχω βγαλει απο προχθες δεν υπηρχαν τα moori ακομα ωρα ταισματος. τα labido δεν ψαρωσαν σχεδον ποτε. ![]() Uploaded with ImageShack.us η μεγαλη θηλυκια ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us δειτε εδω το οργανωμενο εγκλημα! ![]() Uploaded with ImageShack.us εδω λιγο πιο χαλαρος ο κλοιος. ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
|||
|
|||
![]()
ομορφιες.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
παντα με τον καλο σου λογο κωστα!
να σαι καλα! |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ομορφα ειναι, μπραβο.
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία! Ρίξε και μια φωτό με τα moori να δούμε!
|
|
||||
|
||||
![]()
Είναι στην τελευταία φωτογραφία που ανέβασα, κάτω αριστερά! Μικρά είναι!
------------------------- Μερικες ακομα λοιπον ![]() Uploaded with ImageShack.us ξεαγχωθηκαν λιγο. οι κηλιδες σχεδον εφυγαν ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ektorakos : 12-02-12 στις 17:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Χαριτομένα είναι! Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μην έχεις τσακωμούς!
|
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον τα ψαρια τα πανε περηφημα.
τα φωτα ειναι αναμμενα τα moori κολυμπανε ανετα σε ολο το ενυδρειο. Τα caeruleus ειναι ολα εξω και κολυμπανε χωρις να ενοχλουν τους νεους τους συγκατοικους. τα moori μου τρωνε την αλγη απο τα φυτα, ελπιζω να μην συνεχισουν και στα φυτα. παντως σε καμιαπεριπτωση δεν εχασα τα caeruleus. δειχνουν να εχουν ξεψαρωσει εντελως και δεν κρυβονται οταν αναβει το φως ειναι υπεροχο. Μπορω να το παρατηρω ωρες |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτά είναι! Σβήσε όλα τα φώτα, βάλε μουσική απαλή και σιγανή με ένα ρόφημα και απόλαυσε τα! Είναι ο κόπος σου! Έκανες τόσο καιρό προετοιμασίες και υπομονή! Έφτασε ο καιρός της ανταμοιβής!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
παιδια χρειαζομαι λιγο βοηθεια.
Επειδη στην μεγαλη αλλαγη που εκανα πριν βαλω τα ψαρια επικρατησε λιγο πανικος, θα ηθελα να οργανωθω απο τωρα. Τελικα λεω να παρω ενα μεγαλο δοχειο και να προετοιμαζω το νερο 1) απο που παιρνω ενα τετοιο δοχειο? 2) ποσο μεγαλο να ειναι? 200λτ? η μηπως αρκει και ενα 100 λτ καλυτερα. λεω να παρω μια αντλιουλα για να ξαναστελνω μεσα το νερο. 3) τι αντλια χρειαζομαι? (απο πετκουμουλουσακο) Μπορω να βαζω την αντλια στο νερο και να μου το πεταει εξω? Η μηπως να φτιαξω ενα 10μετρο λαστιχο με βανακι για Eheim 2217 και να το προσαρμοζω στην εξοδο του φιλτρου μου? και να φευγει κατευθειαν το νερο στην τουαλετα? |
|
|||
|
|||
![]()
Θα έλεγα ότι δοχείο 100 λίτρων αρκεί, αφού θα προετοιμάζεις το 25% δηλαδή μια νορμάλ αλλαγή. Οποιαδήποτε ανλτία κάνει, αρκεί να ανεβάζει το νερό γύρω στο 1,5μ τουλάχιστον, όσο δηλαδή η υψομετρική διαφορά που έχεις. Καλό είναι να έχει ρυθμηση ροής, για μη βάζεις το νέο νερό πολύ απότομα και στρεσσάρεις έτσι, έστω και μερικώς, τα ψαράκια.
Για κιχλίδες αφρικής (αλλά όχι για πιό ευαίσθητα ψάρια) πολλοί βάζουν απευθείας το νερό, κοινώς χωρίς προετοιμασία, αρκεί να έχει μπεί και η κατάλληλη ποσότητα αντιχλωρίου για το νερό που αλλάζεις, πρίν βάλεις το νέο νερό. Αν δεν είναι αρχαίος ο θερμοσίφωνάς σου (αν και κάποιοι δεν το προτείνουν διοτι θεωρητικά ενέχει κάποιο ρίσκο, εγώ είμαι ΟΚ με καινούριο μπόιλερ) το κανονίζεις ώστε να μπαίνει και με μείξη ωστε να μην είναι παγωμένο τώρα το χειμωνα και σου κατεβάσει πολύ τη θερμοκρασία. Στη θέση σου θα έκανα τη δουλειά με μεγάλο λάστιχο. Όχι με βανάκι στο φίλτρο, αν και ακούγεται πρακτικό, για να βάζω και σκούπα. Με μια σκούπα που ξεκινάει και τη ροή εξόδου με λίγη κίνηση πάνω/κάτω, δεν θα χρειαστεί να ρουφήξεις ή να έχεις στο σωλήνα νερό από πριν για να ξεκινήσεις την έξοδο του νερού, ωστε να μην παιδεύεσαι. Η τελική επιλογή είναι δική σου ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Νικο ενα βαρελακι θα σε βολεψει πολυ και θα χρεαστει ειτε θες να προετοιμαζεις νερο με αντιχλωριο και θερμαντηρα μεσα ειτε δεν κανεις τιποτα απο αυτα.
για αντλια παρε ενα κινεζο σχετικα δυνατο με μεγαλο μανομετρικο απο εκει που λες. http://www.petcumulus.gr/products/CA...73-1-67466.jpg |
|
||||
|
||||
![]()
τα ψαρακια ειναι μονιμως εξω και κολυμπανε. και οταν πλησιαζω το ενυδρειο ερχονται ολα κοντα μου.
ειπα να παρω ενα flake και να το ταισω με το χερι και τσουπ ηρθε το moorii και το πηρε!!!! ρε παιδια ειναι δυνατο τετοια εξοικιωση τοσο συντομα. ψαρια πηρα ή σκυλι? |
|
|||
|
|||
![]()
Μιά χαρά!
![]() όσο περισσότερο πεινάνε και όσο περισσότερο εξοικιωμένα νιώθουν τόσο θα βγαίνουν και θα τρώνε από εσένα κλπ! Για να διατηρηθεί αυτό θα έλεγα ότι πρέπει πάντα να έχουν ήπια συμπεριφορά από ανθρώπους - εγώ πχ όταν πείραξα λίγο το aquascape αρχισαν να κρύβονται περισσότερο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Παίζει ρόλο και τι συνήθειες είχαν πριν τα αγοράσεις! Πχ στο πετ σοπ εδώ απέναντι κάτι σκαλάρια τα είχε συνηθήσει να τα ταίζει με το χέρι!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΞΕΚΙΝΑΜΕ | Gladiator | Γλυκό νερό - Γενικά | 55 | 15-11-11 23:55 |
Ενυδρειο 400λτ τανγκανικα... | imichal | Tanganyika | 31 | 15-08-11 12:34 |
επιτελους και γω | platy | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 39 | 27-05-10 11:38 |
Επιτελους | mentor50 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 17-01-10 17:09 |
Επιτελους | petros | Bettas | 2 | 08-04-06 00:51 |