|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα Νίκο και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!
Παντρευαμε έναν πολύ φίλο και είχα τρεχάματα αυτόν τον καιρό γιαυτό χάθηκα λίγο.! Μαζί με αυτό ψιλοπαραμελησα το ενυδρείο χωρίς κανένα πρόβλημα παρόλα αυτά! Σήμερα έκανα αλλαγή 20 λίτρα άλλαξα άνθρακα αντιφωσφορο και κόλλησα μερικά κοράλλια στις θέσεις τους! Προσθεσα μαγνήσιο ασβέστιο και κχ που χρειαζόταν λίγο και μέτρησα τα εξης ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 26 PH 8, 2 ΑΛΑΤΟΤΗΤΑ 1025 ΑΜΟΝΙΑ 0 ΝΙΤΡΩΔΗ NO2 0 ΝΙΤΡΙΚΑ NO3 5 ΑΣΒΕΣΤΙΟ Ca 430 από 400που είχε φτασει ΜΑΓΝΗΣΙΟ Mg 1430 από 1380 που είχε φτασει ανθρακικη σκληροτητα KH 8,3 από 7,7 που είχε φτασει ΦΩΣΦΟΡΙΚΑ PO4 0 Τα κοράλλια είναι στην καλύτερη κατάσταση από ποτέ ανοίγουν όλα και βλέπω καταπληκτικά χρώματα καλύτερα και από όταν τα πήρα! Πήρα και 2-3 ζοανθακια ακόμα! Οι φώτο είναι απ το κινητό και δεν φαίνονται τα πραγματικά χρώματα σε καμία περίπτωση.! Τα φώτα ήταν στα κλεισίματα και γιαυτό το πολύ μπλε με συγχωρείτε! Το ενυδρείο λοιπόν τώρα είναι κάπως έτσι!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ομορφαίνει επικίνδυνα
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ επικινδυνα να ελαγα!!! μπραβο ρε φιλε πολυ καλα το πας!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Σιδεροκέφαλος το φιλαρακι σου καταρχήν!
¶ρη βλεπεις οτι η σχολαστικότητα που δείχνεις φάνηκε τις μερες που το άφησες μιας και το είδες καλύτερο! Παρα πολύ όμορφο φιλε πολλά μπράβο! |
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ ωραία το πας σε λίγους μήνες δεν θα υπάρχει κενό!!!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά πραγματικά το χαίρομαι το ενυδρειακι.!
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και την υποστήριξη!! Να είμαστε καλά να τα χαιρόμαστε! |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα παιδιά σκεφτόμουν αν θα μπορούσα να βάλω κάποιο goby που να κάνει δουλειά με τον αραγωνιτη?
Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να επιβαρύνω πολύ το σύστημα και θα έβαζα κάτι μόνο αν είναι τελείως ασφαλές. Πόσο θα επιβαρύνει το σύστημα ένα goby και αν θα μπορούσε να μπει πιο θα μου προτείνατε? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μπράβο και καλά κάνεις που προαναφέρεις την λογική της επιβάρυνσης! εγώ από την μεριά μου στην θέση σου θα έβαζα,αλλά καλό πρώτα να δεις πιο είναι το λιγότερο αλκτικο γιατί με ανοιχτό καπάκι σίγουρα θα έχεις αυτοκτονία!υπάρχουν κάποιοι γοβιοι που είναι πιο "χαλαροί" από άλλους! έπειτα πρέπει να γνωρίζεις και το ενδεχόμενο του μονίμου θαμπού ενυδρείου λόγο της ανατάραξης του αραγωνιτη που θα έχει! |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ Νίκο για τις πληροφορίες! Διαβάζοντας αυτές τις μέρες για τους γοβιους απομακρυνομαι όλο και πιο πολύ απ αυτούς για διάφορους λόγους.. Θα την ψάξω ακόμα λίγο και βλέπουμε..
Για μερικες sexy shrimp πια είναι η γνώμη σας? |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα παιδιά σε ένα βραχακι με ζοανθους που είχα πάρει είχε πάνω κάτι όστρακα τα οποία δεν τα πείραξα, το βραχακι είναι ανεξάρτητο και δεν ακουμπάει με τον μεγάλο βράχο.. Σήμερα είδα και στον μεγάλο βράχο ένα απ αυτά μπορούμε να κάνουμε μια αναγνώριση να ξέρω να το αφήσω η να το πετάξω?
![]() ------------------------- νομιζω μετα απο ψαξιμο οτι ειναι bivalve το οποιο εδω http://www.lionfishlair.com/hitchhikers-guide/ λεει οτι ειναι καλο.. Αν καποιος εχει αλλη αποψη με χαρα να την ακουσω! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη revolution1925 : 11-02-17 στις 17:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
γεια σου αρη!
και εμένα για bivalve μου μοιάζει..........http://www.lionfishlair.com/hitchhik...e/.........δεν νομίζω να έχεις κάποιο θέμα,απλά παρακολουθηση! καλή συνέχεια φιλαράκι! |
|
||||
|
||||
![]()
δεν ξερω αν ειναι καλο η κακο (μαλλων δεν σε επιρεαζει πουθενα) αυτο ομος που ξερω ειναι οτι με λεμονακι και τσιπουρο θα ειναι πολυ καλοοοο!!! χαχαχαχχα
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Λεο έλα να τα ψαρέψεις φίλε..! Εσύ θα ψαρευεις και εγώ θα σε ποτιζω τσίπουρα..!
Παρε και τον Νίκο μαζί σου, είναι πολλά τα τσίπουρα!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
αμα ειναι ετσι δεν ερχεστε ολοι μια βολτα απο δω που εχει φουλ τετοια γιατι αμα πω σε κανεναν οτι παω Αριδεα για ψαρεμα προς Δαφνι με βλεπω χαχαχα
|
|
||||
|
||||
![]()
Χαχαχαχαχα......Λεο σταμάτα ρε συ κλαίω.....Χαχαχαχαχαχ
Να εισαι καλα φιλαρακι μου με τα ωραία σου! ¶ρη να εισαι καλα φιλαρακι μου και μονο η πρόσκληση ειναι σαν να ήρθαμε! Καλη συνεχεια..... |
|
|||
|
|||
![]()
Το ψάρεμα είναι η δικαιολογία! Για τα τσίπουρα θα γίνει η μάζωξη!
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σε όλους!
Σήμερα είχαμε την καθιερωμένη 20λιτρη αλλαγή, καθάρισμα γενικό και κόλλημα κάποιων ζοανθων που ήρθαν μέσα στην βδομάδα! Ε ξέρετε πως είναι αυτά κόλλησα κουνησα και μερικά πράγματα και ελπίζω να μην ξαναβάλω χέρι μέσα στα κοντά τουλάχιστον! Μετά μέτρησα και εχουμε ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 26 PH 8, 3 ΑΛΑΤΟΤΗΤΑ 1026 ΑΜΟΝΙΑ 0 ΝΙΤΡΩΔΗ NO2 0 ΝΙΤΡΙΚΑ NO3 5 ΑΣΒΕΣΤΙΟ Ca 430 ΜΑΓΝΗΣΙΟ Mg 1440 ανθρακικη σκληροτητα KH 8,4 ΦΩΣΦΟΡΙΚΑ PO4 0 Εβγαλα και μερικές φωτογραφίες! Το ενυδρείο λοιπόν είναι κάπως έτσι! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μπαβο ρε φιλε εχεις βαλει πολυ ομορφα πραματακια εκει μεσα και εχει γινει κουκλι μιλαμε!!!!! μπραβο!!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Αρη δώσε πόνο φίλε!!!
Ανέβηκε και άλλο επίπεδο. Εύχομαι μόνο θετικά. Περιμένουμε και την συμμετοχή στον διαγωνισμό. |
|
||||
|
||||
![]()
Πανέμορφο ¶ρη,συγχαρητήρια φιλαρακι μου!
Καλορίζικα να ειναι και σου εύχομαι να πολλαπλασιαστούν στο άψε σβήσε! Αλλο ενα ετοιμοπόλεμο ενυδρείο για τον διαγωνισμό μας,αναμένουμε την συμμετοχή σου! |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ πολύ παιδιά να μαστε καλά.!
Έχασα κάτι ζοανθους εχθές, ξεκολησαν απ το plug τους..οσο και αν έψαξα δεν τους βρήκα ελπίζω να πιάστηκαν πουθενά κι να επιβιώσουν. Και αυτά μέσα στο πρόγραμμα είναι! |
|
|||
|
|||
![]()
Αν ήταν υγιές λογικά θα κολλήσουν κάπου και θα τους βρεις κάποια στιγμή...
|
|
|||
|
|||
![]()
Υγιέστατα ήταν Σάκη μακάρι να κάτσουν κάπου.. Μην τα τράβηξε ο κυκλοφορητής μόνο φοβάμαι και τα διάλυσε.!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Είμαστε έτοιμοι ¶ρη για τον διαγωνισμό; Ανέβασε συμμετοχή φιλαρακι! |
|
|||
|
|||
![]()
Μακάρι Νίκο να ζει το ζωντανό και όπου θέλει ας πιαστεί.!
Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω στον διαγωνισμό! |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα παιδιά! Τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζω το εξής παράδοξο.!
Πριν από καμιά βδομάδα είχα προσθέσει κάποια μικρά κομμάτια νεκρού βράχου για να κολλήσω κάποια κοράλλια πάνω. μετά από κάνα δυο μέρες άρχισε να εμφανίζεται λίγη διατομικη άλγη στον αραγωνιτη δίπλα στα βραχάκια. Θεωρησα ότι είναι φυσιολογικό επειδή σκαλισα το ενυδρειο και απλά το είχα υπό παρακολούθηση αυξάνοντας παράλληλα την κυκλοφορία σε εκείνο το σημείο.. Αυξήθηκε λίγο τις τελευταίες μέρες και ένα βράδυ γυρνώντας αργά στο σπίτι κοίταξα με έναν φακό στο ενυδρείο και η άλγη δεν υπήρχε.. Ωραία λέω πέρασε.! Την άλλη μέρα το μεσημέρι που γύρισα σπίτι την ξαναβλέπω. Δεν θα είδα καλά λέω εχθές.. Ξανακοιτάω το βράδυ κάνα 2 ώρες μετά που κλείσανε τα φώτα δεν υπάρχει άλγη!! Όταν είναι ανοιχτά τα φώτα, στον αραγωνιτη, υπάρχει άλγη και μετά που θα σβήσουν τα φώτα καθαρίζει.. Την άλλη Μέρα πάλι τα ίδια..! Τι γίνεται ρε παιδιά??? Παίζει κάτι τέτοιο?? Βάζω και φώτο η μία είναι από εχθές 6 περίπου το απόγευμα και η άλλη από τις 2 τα ξημερώματα (τα φώτα κλείνουν στις 11 το βραδυ) ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μήπως είναι κυανό;
Μερικές φορές το έχω παρατήρηση σε εμένα αυτό... |
|
||||
|
||||
![]()
κυανό είναι Αρη!
συμβαίνει όταν εμφανίζεται σποραδικά στον ύφαλο σε ήπια μορφή! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
κυβος 50χ50χ60 | george79 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 07-07-16 11:37 |
DIY κυβος για μονομάχο | alkis13 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 50 | 04-07-09 14:03 |