|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Χμμμ 1/2 ε?? Μαλιστα μαλιστα
![]() ![]() Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Έτσι για την ιστορία και τις τεχνικές προδιαγραφές του ενυδρείου να πω πως οι αυτόματες αλλαγές του ενυδρείου τώρα είναι και με έτοιμο ζεσταμένο νερό
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=92340
|
||||
|
||||
![]()
Καιρό έχω να ασχοληθώ με κάποια βελτίωση σε αυτό το ενυδρείο
![]() Βρήκα λοιπόν μια σίτα και είπα να φτιάξω ένα προφίλτρο που να είναι καλύτερο αλλά και ευκολότερο στο καθαρισμό , έφτιαξα λοιπόν με πλεξιγκλάς αυτό θα μπει ζικ-ζακ η σίτα, και έφτιαξα και έναν οδηγό ώστε να μπαινοβγαίνει συρταρωτά μέσα στο φίλτρο ![]() μέσα στον οδηγό ![]() και η σίτα ![]() έβαλα σπάγκο να μετρήσω πόσο μήκος σίτα θα χρειαστώ, τελικά χωράει 130 εκατοστά σίτα ενώ το κουτί είναι 50 εκατοστά, θα έχω δηλαδή 130 εκατοστά Χ 12 εκατοστά επιφάνεια προφίλτρου ![]() και έτσι έβαλα τη σίτα ![]() το προφίλτρο είναι μόνο 2 ημέρες μέσα στο ενυδρείο αλλά το αποτέλεσμα μάλλον είναι ενθαρυντικό, τα σκουπιδάκια μένουν στη επιφάνεια που κοιτάζει προς τα επάνω , ενώ η επιφάνεια που κοιτάζει προς τα κάτω είναι πεντακάθαρη ![]() έκανα και μια δοκιμή και πλένεται πάρα πολύ εύκολα με το λάστιχο και λίγη πίεση. Θα το αφήσω έτσι κανα 2 εβδομάδες και μετά θα πρέπει να αδειάσω το ενυδρείο για να κολλήσω τον οδηγό
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 01-06-17 στις 11:19 |
|
||||
|
||||
![]()
Αααααααααααα... μα εσύ ΔΕΝ τρώγεσαι... πλέον σε έχει σιχαθεί η ψυχή μου (μετάφραση : θέλω κι εγώ) .-
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τακη αυτο θα το κολλησεις στην πλατη του ενυδρειου?
|
|
||||
|
||||
![]()
μέσα στο φίλτρο, και όχι αυτό, τον οδηγό ,
για να μπορεί αυτό να μπαινοβγαίνει συρταρωτά
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε πιστευω οτι θα κραταει πολυ πραγμα. Ιδανικο για την περιπτωση σου
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρείο άδειασε
![]() ![]() ![]() όλα μέσα στο ενυδρείο μετά από 3 χρόνια είναι σε άριστη κατάσταση τα ψάρια στο 60λιτρο κουτί με αεραντλία και κάθε μισή ώρα προσθήκη φρέσκου νερού ![]() η άμμος σε κουβάδες ![]() το βιολογικό υλικό και τα φυτά σε νερό του ενυδρείου ![]() βρήκα και αυτά τα τέρατα MTS μέσα στην άμμο ![]() καθάρισα και στέγνωσα πολύ καλά τα σημεία που θα κολλούσα, με ηλεκτρική σκούπα τράβηξα και τις τελευταίες σταγόνες νερού που υπήρχαν, και με πιστολάκι τα στέγνωσα καλά, κόλλησα τον οδηγό του προφίλτρου, κόλλησα και ένα κομματάκι πλεξιγκλάς που είχα σπάσει στη σίτα εξόδου του νερού, έβαλα το πιστολάκι να δουλεύει κανα 15λεπτο με μέτριο ζεστό αέρα, γέμισα μέχρι επάνω το ενυδρείο με νερό βρύσης χωρίς αντιχλώριο, το άφησα έτσι κανα 15λεπτο, άδειασμα πάλι και γέμισμα πάλι με αποχλωριομένο νερό. Από το προηγούμενο βράδυ είχα γεμίσει το 120λιτρο και το 75λιτρο βαρέλι που δούλευε φίλτρο με άνθρακα και 3 10λιτρα μπουκάλια στον Ήλιο να ζεσταθεί το νερό, συμπλήρωσα και νερό από τον ταχυθερμαντήρα και το φίλτρο άνθρακα, έγινε προσαρμογή στα ψάρια και μπήκαν πάλι μέσα ![]() ![]() συνολικά όλη η επιχείριση κράτησε 3 ώρες και το προφίλτρο στη θέση του ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αψογα!!!
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Αχτύπητος ότι και να κάνεις
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Εύγε... μας έχεις τρελάνει..
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πέραν του αποτελέσματος... από την περιγραφή βρίσκω λάθος στον τρόπο επιστροφής των ψαριών στο ενυδρείο. Για γράψε πάλι λίγο πιο αναλυτικά... ΜΗΝ έχω κάνει εγώ λάθος στην "μετάφραση".-
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Βρε Νίκο τι δεν καταλαβαίνεις ;
Χάθηκες στη μετάφραση ![]() Τα ψάρια έμειναν στο 60λιτρο με νερό ενυδρείου και αεραντλία περίπου 3 ώρες. Στα 2 βαρέλια υπήρχε έτοιμο νερό με θερμοκρασία περίπου στους 23 βαθμούς, κάθε μισή ώρα αντικαθιστούσα γύρω στα 10 λίτρα νερό με νερό από το βαρέλι, και γέμιζα πάλι το βαρέλι από τον ταχυθερμαντήρα με νερό ίδιας θερμοκρασίας, όταν τελείωσα τις εργασίες γέμισα το ενυδρείο με το νερό από τα βαρέλια, από το φίλτρο άνθρακα και από τα 3 10λιτρα που ήταν στον Ήλιο, άρχισα απο το 60λιτρο να αφαιρώ νερό και να προσθέτω από το ενυδρείο και τα 2 είχαν την ίδια θερμοκρασία αυτό κράτησε κανα μισαωρω έβαλα τα ψάρια στο ενυδρείο και το συμπλήρωσα πάλι από τον ταχυθερμαντήρα Στο βαρέλι η θερμοκρασία ελεγχότανε με STC-1000
|
||||
|
||||
![]()
χαρα στο κουράγιο σου!!!
το χω κανει και ξερω τι μπελας ειναι! |
|
||||
|
||||
![]()
Χαλαρά έγινε Γιάννη, και ο καιρός και η θερμοκρασία περιβάλλοντος ήταν ιδανική
|
|||
|
|||
![]()
Όταν ο άνθρωπος έχει ικανότητες αγαπάει και σέβεται τα ζωντανά του τα αποτελέσματα είναι σαν αυτά που κάθε φορά μας παρουσιάζεις.
Πολλά μπράβο!!! |
|
||||
|
||||
![]()
¶ψογος κ.Τάκη μπράβο.
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Λάθος ή υπερβολική ;
Γιατί άλλο το λάθος , που σημαίνει πως μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα, και άλλο το υπερβολική που δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οτι δεν γινεται με τον δικο του τροπο ειναι λαθος, μεχρι να δει με τα ματια τα καλυτερα αποτελεσματα και να πειστει. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σπύρο καλό είναι όταν επισημάνουμε ένα λάθος , να λέμε που είναι το λάθος,
και να εξηγούμε τι είναι λάθος, και ποιο κίνδυνο έχει αυτό το λάθος. Και όπως είπα και πριν, άλλο το λάθος και άλλο η πιθανή υπερβολή. Δεν μπορεί δηλαδή να μου λέει κάποιος πως είναι λάθος που πριν μπω στο ασανσέρ ελέγχω αν υπάρχει πάτωμα, υπερβολή είναι , λάθος όμως όχι ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρείο αυτές τις ημέρες κλείνει 3 χρόνια.
3 χρόνια συνεχούς λειτουργίας με βροχές , κρύα, χιόνια και τρελές ζέστες. Από τότε έχουν γίνει κάποιες προσθήκες και βελτιώσεις στον εξοπλισμό αλλά η βασική κατασκευή είναι η ίδια. Μπορώ να πω πως η κατασκευή είναι όπως τη 1η ημέρα που γέμισε με νερό, αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο. Ελπίζω να παραμείνει έτσι για πολλά πολλά χρόνια ακόμα ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Μπραβο Τακη.
Εσυ προχωρας και μοιραζεσαι την εμπειρια σου μαζι μας χαριζοντας μας πολυτιμες γνωσεις |
|
||||
|
||||
![]()
να τα 100στησει Τακη!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ παιδιά
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Να τα 100ήσεις....!
|
|
||||
|
||||
![]()
Με το προηγούμενο προφίλτρο τελικά δεν έμεινα ικανοποιημένος,
καθάριζε πολύ καλά αλλά μπούκωνε πολύ γρήγορα, ήθελε ακόμα και 3 φορές την εβδομάδα καθάρισμα, έτσι έφτιαξα άλλο, λειτουργεί ήδη 3 εβδομάδες και τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, το άφησα 2 εβδομάδες χωρίς να το καθαρίσω και άντεχε και άλλο ![]() Αυτό είναι το καινούριο κουτί με σήτα με χοντρές τρύπες και μέσα έβαλα δίχτυ σαν και αυτό που φτιάχνουν σακιά για πατάτες το δίπλωσα μερικές φορές και το έβαλα μέσα στο καινούριο κουτί και μπαίνει συρταρωτό όπως και το προηγούμενο και στη θέση του
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
D.I.Y Ξύλινο ενυδρείο | Fish | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 23 | 23-02-16 06:51 |
Ενυδρείο ή γλαστρολίμνη ή mini pond σε ταρατσόκηπο | Τάκης | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 70 | 09-08-14 22:04 |
Ενυδρείο ξύλινο | tkalamat | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 24 | 09-06-14 10:31 |
Κόντρες σε ξύλινο ενυδρείο;;; | newfish | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 04-12-06 11:04 |
Ξύλινο Ενυδρείο | johnny98130 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 16-10-04 15:36 |