|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Ενυδρεία με χρυσόψαρα Συστήσετε μας τα χρυσόψαρά σας ή και τον χώρο που τα φιλοξενείτε. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το είχα σκεφτεί για λίμνη , αλλά στο τέλος είδα πως δεν θα κέρδιζα κάτι καλύτερο για τους εξής λόγους. Δεν ήθελα κάτι πιο βαρύ από 300-350 κιλά, επειδή είναι ταράτσα σε ένα σπίτι της δεκαετίας του 70 που είναι ήδη φορτωμένο με 60+ γλάστρες και με μία δεξαμενή πετρελαίου 1500 λίτρα. Μετά θα έπρεπε να βγάλω αρκετές γλάστρες για να μπει η λίμνη και θα αναγκαζόμουνα να χάσω αρκετό πράσινο, με τη λίμνη επίσης δεν θα είχα αυτή τη θέα που έχω τώρα από το πλάι και να τα χαζεύω, θα τα έβλεπα μόνο από πάνω. Μη φανταστείς πως έχω το τρελό χώρο στη ταράτσα, ο συνολικός χώρος που έχω διαμορφώσει είναι 8μ Χ 5μ , και εκεί υπάρχουν οι γλάστρες , τα ενυδρεία , τραπεζαρία ,κούνια κλπ. Επίσης έχω φροντίσει τεχνολογικά το ενυδρείο να είναι ξεκούραστο, πιο ξεκούραστο και από λίμνη ακόμα, οι αλλαγές (προσθήκη νερού και υπερχείλιση) είναι αυτόματες σε καθημερινή βάση (τώρα το Καλοκαίρι , κάθε μέρα πέφτουν πάνω από 80 λίτρα φρέσκο νερό μέσα στο ενυδρείο) και αν θέλω να ασχοληθώ και χειροκίνητα πατάω ένα κουμπί και γίνονται πάλι μόνα τους, στη χειρότερη να ανοίξω μια βάνα να αδειάζει το νερό (που δεν το κάνω). Η μόνη ασχολία είναι να ταΐσω και να καθαρίσω καμια φορά το τζάμι και κάθε Σάββατο πλένω τα σφουγγάρια του φίλτρου (χωρίς να είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε Σάββατο αυτό) . Να σκεφτείς πως αν βάλω μία ταΐστρα μπορώ να λείψω πάνω από μήνα και τα ψάρια και το ενυδρείο να είναι μια χαρά , επίσης η ξύλινη κατασκευή το κάνει να είναι αρκετά δροσερό το Καλοκαίρι αλλά και ζεστό χωρίς πολλές απώλειες θερμοκρασίας το Χειμώνα. Σε λίγες ημέρες η κατασκευή αυτή κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας και πέρασε από όλες τις καιρικές δοκιμασίες , ζέστες , βροχές , κρύα , ακόμα και λίγο χιόνι , λειτούργησε άψογα και απροβλημάτιστα. Αν ήμουνα σε ισόγειο και είχα μια καλή αυλή τότε δεν θα είχα απλά λίμνη , κοιλάδα θα είχα φτιάξει ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Έγινε και αυτό, φωτιά στο Κερατσίνι (ευτυχώς σε χαμηλή βλάστηση έμαθα)
και γέμισε στάχτες η ταράτσα , σαν νιφάδες χιονιού κατακαλόκαιρο. Αναγκάστηκα να βάλω τούλι στα ανεμιστηράκια για να μη μπαίνουν οι στάχτες μέσα στα ενυδρεία και στα συννεφάκια www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81896&page=5/#143 ![]() ------------------------- Καθαρισμένος φιλεταρισμένος γαύρος, έχει μπει στη καταψυξη σε μορφή πλάκας ![]() όπως είναι παγωμέμος κόψιμο με τον μπαλτά σε μικρούς κύβους ![]() και αμέσως πάλι στη κατάψυξη ![]() και προσθέτω καθημερινά λίγο (ένα κουταλάκι του γλυκού) στην άλλη DIY τροφή
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 03-08-15 στις 14:47 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
αυτα ειναι φαγητα!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Update απο τα καμάρια μου
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=takis_gt;896769]Update απο τα καμάρια μου
Τάκη , το ενυδρείο φαίνεται , πλέον, μικρό. Αν δεν τα είχα δει από κοντά, πέρυσι, θα έλεγα ότι είναι 120 λίτρα. Πόσο μεγάλα είναι τώρα σε πόντους? σε γραμμάρια ? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MINA : 23-08-15 στις 15:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν είναι και τόσο εύκολο να τα μετρήσω , και για να τα ζυγίσω πρέπει να βγάλω καπάκι κλπ, που σπάνια το κάνω, κάποια στιγμή θα το κάνω ![]() προς το παρών μόνο τα απολαμβάνω ![]()
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=takis_gt;896816]Το μεγάλο είναι σίγουρα πάνω από 30 πόντους (με την ουρά),
Τι να πω ? Να τα εκατοστήσεις ? |
|
||||
|
||||
![]() Αν τα εκατοστήσω θα έχω πρόβλημα Παναγιώτη ![]()
|
||||
|
||||
![]()
τακη
![]() ------------------------- φτου φτου μην τα ματιαξω ζωη να εχουνε και να τα χαιρεσαιιι...!!!
![]() ![]() --------------------- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lth1 : 30-08-15 στις 20:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Για έναρξη νέου θέματος παρακαλώ στην ανάλογη κατηγορία.
Ευχαριστώ για την κατανόηση. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
και το εψαχνα απεγνωσμενα...αλλα με το κινητκ μου ολιγον τι δυσκολο...ευχαριστωωωωω
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα παρέλαβα 2 υποψήφιους κατοίκους, το Comet είναι προσωρινός φιλοξενούμενος για να δοθεί κάποια στιγμή, το veiltail μόνιμο.
Τα έβαλα στο 30αρι κύβο με 90 γραμμάρια αλάτι και για 3 ημέρες θα μπαίνει melafix. Υπολογίζω να μείνουν καμιά 10αρια ημέρες στη καραντίνα και μετά θα αρχίσω να μειώνω το αλάτι για να μπουν με τα υπόλοιπα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
και αλλο veiltail?φτου φτου μην στο ματιαξω!!
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
το έδεινε ένας φίλος το ζήλεψα και το πήρα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Να τα χαίρεσαι Τάκη
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ναι ειδα τον φιλο που το εδινε..
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ παιδιά
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τακη χωρανε κι αυτα στο μεγαλο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Το velitail με το ζορι, το άλλο δεν θα μεινει, προσωρινος κάτοικος είναι, εννοειται πως οι αλλαγες θα ειναι μεγαλυτερες
|
||||
|
||||
![]()
καλα για τις αλλαγες το ξερω
![]() μια χαρα θα περασουνε ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το veiltail μπαινει στη θέση του Funcomet που έδωσα μαζι με τα 3 comet του Γιαννη Tsala, επομενως με τις αλλάγες νερου όπως γίνονται νομιζω πως δεν θα υπαρχει προβλημα, για το comet δεν το συζητάω, με τίποτα δεν μπαινει μονιμα, γιατι έρχεται και ο μπομπειρας, funcomet και αυτο
|
||||
|
||||
![]()
τελικα κανενα ενυδρειο δεν ειναι μεγαλο ε?
![]() παντα θα εχουμε την απαιτηση για παραπανω χωρο.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τα μικρούλια μπήκανε μαζί με τα άλλα,
καιρού θέλοντος το βραδάκι θα σας έχω και φωτογραφίες ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τάκη να σου ζήσουν , δεν το είχα δει..
Το veiltail αν είναι θηλυκό καραντινιασε το με τον δικο σου την ανοιξη!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ Γιάνναρε
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Κρατα μια 5αδα για μένα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Να τα χαιρεσαι τακηηη...και εγω θελωωωωω
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DIY Ξύλινο ενυδρείο σε ταρατσόκηπο | Τάκης | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 360 | 23-09-17 15:33 |
Χρυσοψαράδικο | ChocolatePuma | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 147 | 03-07-16 14:49 |
Ενυδρείο ή γλαστρολίμνη ή mini pond σε ταρατσόκηπο | Τάκης | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 70 | 09-08-14 22:04 |
Νέο χρυσοψαράδικο | giotiss | Χρυσόψαρα | 13 | 07-08-13 13:06 |
Χρυσοψαράδικο: Η εξέλιξη! | Τηλέμαχος | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 78 | 08-11-10 14:41 |