|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό πιο πολύ κατάρα παρά ευχή είναι!(χαχαχαχαχα
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
νομιζω σημερα προοδευσαμε στο θεμα ξεθολωματος. απο το πλαι μονο φαινεται θολο!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα!
Παρηγγειλα 4 anubias barteri nana και εχω και δωρο μια java moss. Φανταζομαι η java θα γινει μεζες αμεσως αν τη βαλω. μηπως να μην την βαλω καν γιατι θα καλομαθουν και θα την πεσουν και στις ανουμπιες? Πως θα δεσω τις ανουμπιες στην πετρα? με πετονια? Βγαζω την πετρα, δενω το φυτο και ξαναβαζω την πετρα? |
|
||||
|
||||
![]()
Java Moss εγω δεν θα εβαζα κ απο άποψη αισθητικής..για γαρίδες καλη είναι!
![]() Εγω δεν έχω δέσει καμία anubia..τις έχω σφινωσει όλες σε πέτρες!Αν θες βέβαια κανείς κ αυτο που λες.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Πολλοί χρησιμοποιούν αντί για πετονιά κλωστή γιατί διαλύεται μόνη της μετά από λίγο καιρό και δεν χρειάζεται να την αφαιρέσουν όταν το φυτό έχει πιάσει στην πέτρα. |
|
||||
|
||||
![]()
Πετονιά δεν θα σου πρότεινα, γιατί με τον καιρό θα αρχίζει να κιτρινίζει. Καλύτερα σκαλωσε τες στις χαραμάδες ανάμεσα στις πέτρες!
|
|
|||
|
|||
![]()
Νικο και εγω στις πετρες τις σφηνωνα.
|
|
||||
|
||||
![]()
25/1/2012 9:20 9η μερα στρωσιματος.
Καμια βιολογικη εξελιξη ακομα στο ενυδρειο στο τελος της 8 ης μερας. Προς αναμονη των φυτων. ------------------------- λοιπον εχουμε ξεθολωσει σχεδον 100% και νομιζω θα το παρατηρησετε και εσεις. Εβαλα τις 4 ανουμπιες. νομιζω χρειαζομαι 2-3 ακομα και θελω και μια valisneria γιατι της εχω βρει καλο σημειο. ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us και μια απο το πλαι του ενυδρειου. ![]() Uploaded with ImageShack.us Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ektorakos : 25-01-12 στις 20:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο πολύ καλό! Οι ανούμπιες σπάνε την πετρίλα. Αν βάλεις vallisneria μην βάλεις την americana.(γνώμη μου)
|
|
|||
|
|||
![]()
ομορφιες.μπραβο Νικο.αν βαλεις και καμμια vallisneria(gigantea ομως να ειναι ψηλη) θα εισαι αψογος.η κοπελια τι λεει για τις vallisneries?ειχες πει πως δεν της αρεσαν.
|
|
||||
|
||||
![]()
Φοβάμαι λίγο πως έχεις στήσει τις πέτρες στην δεξιά μερία. Φαίνεται σαν να γέρνει προς τα μπρος η στοίβα.
|
||||
|
||||
![]()
κωστα καλα θυμασαι. δεν της αρεσουν αυτες που ανεβαινουν στην επιφανεια και κανουν σαν φυκια πανω στην επιφανεια. τωρα δεν ξερω αν καταλαβες.
ρε παιδια ειπα να κανω και το τεστ για νιτρικα ετσι για πλακα και μου βρηκε 5ppm! ειναι δυνατον να εχω νιτρικα χωρις να εχουν ξεκολλησει τα νιτρωδη απο το 0 ουτε λιγο? για να μην μπερδευομαι κιολας ΝΟ2 = NITRATE = νιτρωδη ΝΟ3 = NITRITE = νιτρικα Σωστα? |
|
||||
|
||||
![]()
Για μέτρα λίγο και το νερό της βρύσης σου να δεις αν έχει νιτρικά.
|
||||
|
||||
![]()
Της βρύσης το έχεις μετρήσει να δεις αν έχει ήδη από μόνο του;
|
|
||||
|
||||
![]()
να μετρησω
------------------------- μετρησα απο τη βρυση = 0 μετρησα παλι απο το ενυδρειο = 5 σημερα εβαλα φυτα. παιζει ρολο? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ektorakos : 25-01-12 στις 23:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
ΘΑΥΜΑ-ΘΑΥΜΑ!!!!!το ενυδρειο εστρωσε σε 10 μερες.
![]() ![]() Νικο δεν μπορω να καταλαβω πως συμβαινει αυτο.για να δουμε τι θα πουν και οι πιο εμπειροι. για τις βαλισνεριες μπορεις να τις κλαδευεις ετσι ωστε να μην γυριζουν στην επιφανεια αφου δεν αρεσουν στο ετερον υμησι. |
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον παιδια βιολογια δεν εχουμε ακομα αλλα εχουμε φωτο.
μπηκαν και μια γιγαντεα και 2 μικρες ανουμπιουλες ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us επισης νομιζω οτι εχει αρχισει και δημιουργειται ενα ειδος αλγης να το πω? Βασικα το βλεπω μονο στην πετρα της φωτογραφιας. ειναι σαν βαμβακακι που εχει κολλησει στην πετρα. επισης το βλεπω σε 2-3 σημεια πανω στην αμμο. δεν μου πολυ αρεσει και αγχωνομαι λιγο. τι αλγη ειναι αυτη? ξερει κανεις? κοιταξτε προσεκτικα ακριβως στο κεντρο της φωτο. ![]() Uploaded with ImageShack.us ειμαι 12κατη μερα. η αμμωνια στο ενυδρειο μου ειναι 4,κατι ψιλα ppm δεν βαζω αλλη. εχω σταματησει. θα ξαναβαλω μονο αν την δω να πευτει. καπου υπαρχει ενα ωραιο θεμα με τα ειδη της αλγης και πως αντιμετωπιζονται αλλα δεν μπορω να το βρω. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα Νικο.οσο παει και ομορφαινει περισσοτερο.ευχομαι μονο να μην ασχοληθουν τα ψαρια μαζι τους γιατι θα γινουν μεζες
![]() στην τελευταια φωτο η ανουμπια ειναι χωμενη στν αμμο? αμμωνια μην βαζεις αλλο γιατι θα αργησει να στρωσει. |
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο ναι σα χνουδι σαν μπαμπακι.
εχεις δικιο το παρακανα λιγο με την αμμωνια. ναι ενα μικρο ανουμπιακι το εχωσα στην αμμο. οτι κατσει με τα ψαρια+φυτα. θα ειναι κριμα να τα φανε ομως. δειχνει πολυ ωραιο με τα λιγα πρασινα σημεια. τουλαχιστον οσο στρωνει το ενυδρειο βλεπουμε και κατι ζωντανο γιατι κατα τα αλλα .... νεκρα! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίο το στήσιμο και τα φυτάκια.
Το χνούδι που βλέπεις είναι απο αμωνία. Ρίχνεις και τροφή? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
συντρεχει λογος ανησυχιας? |
|
||||
|
||||
![]()
εκει στα γλυκα νερα, μπολι δεν εχετε?
![]() αυτη η "αλγη" που ειναι σαν βαμβακι εχει βγει και βγαινει παντα σε νεα ενυδρεια!δεν εχω διαβασει πουθενα οτι ειναι απο την αμμωνια! πιθανον να ηθελαν καλυτερο πλυσιμο οι πετρες σου! παντως το σιγουρο ειναι οτι θα φυγει σε λιγο καιρο! μην αγχωθεις εμενα κρατησε πανω απο μηνα! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Όμορφο δείχνει Νίκο..
Το χνουδι αυτο δεν είναι απο αμμωνία..είναι βακτηρια,κάτι σαν βλεννα που δημιουργείται σε οτιδήποτε ΄ νέο ΄ που μπαίνει στο ενυδρειο!Ίσως τις επόμενες μερες σου αυξηθεί και εμφανιστεί κ στις υπόλοιπες πέτρες..μην αγχωνεσαι,θα υποχωρήσει μόνο του.. |
|
|||
|
|||
![]()
την ανουμπια βγαλτη απο την αμμο και βαλτη σε κανα βραχο γιατι το πιθανοτερο ειναι να σαπισει.
|
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο! Βλεννα ειναι η λεξη!
θα βγαλω την ανουμπια απο τον πατο οκ. Η Γεωργια που αρχικα ηταν αντιθετη, εχει ξετρελλαθει με την βαλισνερια! Δινει πολυ ομορφη κινηση στο ενυδρειο. μετα θα φτιαξω ενα ενυδρειο 60λ με μουλτις. μετα θα παρω ενα 600ρι και θα το κανω με 2 ειδη τροφεους (εγω αυτο θα εκανα στο 400ρι αν ημουν μονος. καταλαβαινετε) και φυσικα ενα θαλασσινο. και μετα ξυπνησα! ![]() ![]() ![]() ------------------------- και κατι αομα. τωρα που εβαλα τα φυτα να σταθεροποιησω την φωτοπεριοδο? η δε μας πειραζει με τα συγκεκριμενα φυτα? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ektorakos : 29-01-12 στις 11:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Βάλε έναν χρονοδιακόπτη και σταθεροποίησε την..καλό θα τους κάνεις μόνο...
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναιαιααιαιαιαιαιαιαιαιαιαι!!!!!!
Εχω βιολογιαααααααα!!!! καλα το χα δει χθες οτι δεν ηταν εντελως γαλαζιο το τεστ! σημερα νομιζω ειναι ξεκαθαρη η διαφορα! δεν ειναι 0,25 αλλα 0,15 ΝΟ2 εχω σιγουρα! ΓΙΟΥΠΙ! ![]() οριστε και τα πειστηρια! ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
||||
|
||||
![]()
Aμα κάνεις έτσι τώρα, μόλις βάλεις ψάρια να δω τι θα κάνεις!
|
|
|||
|
|||
![]()
Νικο σε πιστευουμε μην αγχωνεσαι
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΞΕΚΙΝΑΜΕ | Gladiator | Γλυκό νερό - Γενικά | 55 | 15-11-11 23:55 |
Ενυδρειο 400λτ τανγκανικα... | imichal | Tanganyika | 31 | 15-08-11 12:34 |
επιτελους και γω | platy | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 39 | 27-05-10 11:38 |
Επιτελους | mentor50 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 17-01-10 17:09 |
Επιτελους | petros | Bettas | 2 | 08-04-06 00:51 |