|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ φίλε μου για τη γρήγορη απάντηση καλή σου νύχτα.
|
||||
|
||||
![]()
Απόψε παρατήρησα πάλι κάτι, αυτή τη φορά μικρά άσπρα (πραγματικά δε ξέρω τι) επιπλέουν στο νερό. Ελπίζω να βγει άκρη από τις φωτογραφίες.
|
||||
|
||||
![]()
δεν φαίνονται καθαρά,
καθάρισε καθόλου απο χθες ;
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου πω πιο αργά γιατί δεν είμαι σπίτι. Είναι σαν μικρές άσπρες νιφάδες θα έλεγα. Δεν είναι φυσαλίδες 100%
|
|||
|
|||
![]()
Τι υλικά έχεις μέσα στο φιλτρο σου;
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτά που είχε όταν το πήρα. 4 σφουγγάρια στο μεσαίο τμήμα και άλλα 6 ακριβώς κάτω από την αντλία.
|
||||
|
||||
![]()
Και αυτές είναι οι μετρήσεις μου μετά από 5 μέρες που στρώνει με τροφή και υγρά βακτήρια και το θερμοστάτη στους 30 βαθμούς.
Αμμωνία: 0,25 Νο2: 0 Νο3: 10 Ph: 7,6 hrPh: 8,2 Και το νερό δικτύου Ph: 7,2 hrPh: 7,4 Οι μετρήσεις έγιναν με τα υγρά τεστ της API.
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα νομίζω ολοκληρώθηκε το aquascape του ενυδρείου αφού μπήκαν και τα τελευταία κελύφη. Αύριο θα γίνουν μετρήσεις πάλι να δω που βρίσκομαι με το στρώσιμο. Υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να αλλάξω? Οι προηγούμενες μετρήσεις φυσιολογικές? Τα υλικά του φίλτρου? Και μια σημερινή φωτογραφία.
|
||||
|
||||
![]()
Εντάξει είσαι με το στήσιμο.
Το στρώσιμο σου δεν ολοκληρώθηκε ακόμη. Στο φίλτρο σου εγώ θα άφηνα ένα σφουγγάρι στην αρχή και ένα στο τέλος και ενδιάμεσα θα έβαζα πορώδες βιολογικό υλικό (ελαφρόπετρα, σιποράξ, substrat κλπ). |
|
||||
|
||||
![]()
Μιλάς για το μεσαίο τμήμα που είναι τα μαύρα με τα μπλε σφουγγάρια έτσι Κλεόβουλε?
|
||||
|
||||
![]()
Μιλάω για όλα τα σφουγγάρια που έχει.
Τα σφουγγάρια μπορούν κι αυτά να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση της βιολογίας αλλά τα πορώδη υλικά που προανέφερα έχουν πολύ μεγαλύτερη ωφέλιμη επιφάνεια για τα χρήσιμα βακτήρια. Σύμφωνα με τη ροή του νερού μέσα στο φίλτρο, θα έβαζα εκεί που μπαίνει πρώτα, ένα λεπτό στρώμα ενυδρειακό βαμβάκι (για να το αλλάζω τακτικά αφού θα κρατάει τα περισσότερα στερεά), μετά ένα σφουγγάρι (άντε δύο), μετά γέμισμα με πορώδες υλικό και τέλος ένα ακόμη σφουγγάρι. |
|
||||
|
||||
![]()
Σωστά κατάλαβα? Η ροή είναι έτσι?
(Δε ξέρω γιατί "έφαγε" ορισμένα φωνιεντα μετά την επεξεργασία)
|
|||
|
|||
![]()
Το βαμβάκι με το σφουγγάρι αλλάζεις μεταξύ τους. Το βαμβάκι να είναι τελευταίο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το βαμβάκι καλύτερα πρώτο,αλλιώς μπουκώνουν τα υλικά!
|
|
||||
|
||||
![]()
Οπότε σωστό είναι το σχεδιαγραμμα που έχω φτιάξει στη φωτογραφία?
Σημερινές μετρήσεις νερού. Αμμωνία: 1,0 Νο2: 0,50 Νο3: 20
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Λογικά και στο δικό σου έτσι είναι η ροή. Δηλ. το νερό περνάει από το διαμέρισμα που είναι ο θερμαντήρας, υπερχειλίζει στο δεύτερο διαμέρισμα και διαπερνώντας το καταλήγει από κάτω προς τα πάνω στο τρίτο και από εκεί στο ενυδρείο. Αν είναι έτσι, τότε θα βάλεις το λεπτό στρώμα ενυδρειακό βαμβάκι στο 2ο διαμέρισμα (στη δική μου φωτο εκεί που φαίνεται άσπρο) πάνω-πάνω (έτσι θα το αλλάζεις εύκολα τακτικά) και τα υπόλοιπα υλικά όπως είπαμε. |
|
||||
|
||||
![]()
Κατάλαβα. Βεβαία τώρα που θα αλλάξω τόσα πολλά υλικά στο φίλτρο μου θα είναι σα να ξεκινάω πάλι από την αρχή το στρώσιμο
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σίγουρα το μπόλι είναι το καλύτερο.
Ξέπλυνε πολύ καλά τα σφουγγάρια που θα αφαιρέσεις μέσα στο ενυδρείο. Έτσι θα κρατήσεις τον μεγαλύτερο αριθμό ωφέλιμων βακτηρίων ![]() *μη ρίχνεις πολλές μπαλωθιές...θα μας πάρει καμία ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() Τη πάτησα με το μπόλι όμως είχα βάλει αγγελία πριν κάμποσες μέρες αλλά τζίφος. Οπότε ζητείται μπόλι όπως καταλάβατε.... Κανένα χωριανάκι τριγύρω? Ακούει κανείς? ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα έκανα μερικές αλλαγές. Έβαλα το φίλτρο στο πλάι και φυτεψα αλλού τις βαλισνέριες. Έτσι είναι και αισθητικά καλύτερο αλλά και η ροή του νερού δείχνει πολύ πιο ζωντανή. Σημερινές μετρήσεις με υγρά της Api: Αμμωνία 0,50
Νο2: 5,0 Νο3: 40 <-> 80 Όλα καλά μέχρι τώρα? Οι μετρήσεις φυσιολογικές?
|
||||
|
||||
![]()
Καλύτερο έγινε και πιο σωστή νομίζω η θέση του φίλτρου
![]() Το στρώσιμο τελειώνει σε λίγο. Από ψάρια εντόπισες τίποτα? |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν, από ψάρια τίποτα ακόμα. Έχω διαβάσει το άρθρο σου για κιχλίδες σε λίγα λίτρα και θα πάω για ένα χαρέμι πετρόψαρα και ένα κοχυλόψαρα. Το κακό είναι πως εδώ η αγορά είναι περιορισμένη. Οπότε πιθανόν να παραγγείλω απο ιντερνετ, θα ήθελα όμως να μου βάλεις κάποια λινκ αν μπορείς από μαγαζιά τα οποία ¨εμπιστεύεσαι¨ για να επιλέξω. Επίσης από petsupermarket.gr μάλλον θα παραγγείλω prime τροφές και άλλα. Οπότε θα ήθελα μόλις καταλήξουμε στα ψάρια να μου πεις αν θες και για τροφές που να παραγγείλω μια και καλή.
|
||||
|
||||
![]()
Από ψάρια
http://www.abyssos.gr/psaria-glukou-...-4cm-clone-el/ http://www.abyssos.gr/psaria-glukou-...cm-clone-el-2/ κάποιες τροφές http://www.igna.gr/nls-grow-formula-75g http://aquariumshop.gr/shop/frontida...ng-mini-100gr/ http://www.aquavivere.gr/analosima/t...al-krill-flake http://www.petsupermarket.gr/6210/%C...lake-34gr.html http://www.tropical.pl/en/products/a...ica-carnivore/ κλπ Δες και στον κοντοχωριανό σου https://www.facebook.com/misirlisaquarium/ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα μέτρησα σήμερα πάλι.
Αμμωνία: 0,25 Νο2: 5,0 Νο3: 10 Ποσότητα τροφής που ρίχνω από 14/01 μέχρι σήμερα κάθε 2 μέρες περίπου είναι ένα κουταλάκι του γλυκού φλέικς. Σήμερα έριξα 2 κουταλάκια. Καλά έκανα? Οι τιμές είναι σωστές?
|
||||
|
||||
![]()
Οι τιμές δείχνουν ότι έχει ακόμα δρόμο για να στρώσει.
Πρέπει να μηδενίσει η αμμωνία και τα νιτρώδη και τα νιτρικά να ανέβουν αρκετά. Θερμοκρασία πόσο έχεις? Ανέβασε αρκετά για να επιταχύνει λίγο. ....και υπομονή ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Είχα φουλ νιτρικά στη προηγούμενη μέτρηση και αν θυμάσαι μου είχες πει ότι είμαι κοντά. Γιατί έπεσαν έτσι τώρα που πέρασαν και 4-5 μέρες? Το θερμοστάτη τον έχω στους 30 βαθμούς.
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχει ακόμα ανισορροπία στον αριθμό των βακτηρίων.
Απ' ότι βλέπω δεν έχεις κλείσει μήνα ακόμη. Υπομονή. (για τα νιτρικά κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως μειώθηκαν...εκτός κι αν άλλαξες κάποια ποσότητα νερού....τεσπα δεν είναι αυτό το σημαντικό ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Ξανά μέτρησα τώρα και μου βγαίνουν 40+ τα νιτρικά τώρα, ή έκανα τόσο λάθος πριν ή μετά που άλλαξα τη τροφή ανέβηκαν πάλι. Τι να πω τα πορτοκαλί χρώματα στο τεστ της api μου φαίνονται κάπως έτσι κι αλλιώς. Επίσης κάτι άσχετο που παρατήρησα είναι ότι έχει θολώσει το νερό λιγάκι.
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη manosxe : 29-01-17 στις 20:32 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εμφανίστηκαν σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες, αν και είχα ξεπλύνει καλά τα φυτά. Είναι πάρα πολλά. Η θολούρα στο νερό όμως δε λέει να φύγει ακόμα. Τι να φταίει άραγε; ή είναι φυσιολογικό?
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Tanganyika 240 lt | Kriton | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 14 | 14-05-16 12:25 |
rio 180 tanganyika | imichal | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 9 | 12-11-09 15:08 |
Tanganyika | Z_X | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 13 | 25-07-09 16:00 |
New tanganyika look!!! | Σπύρος Μ | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 0 | 02-03-09 19:23 |
TANGANYIKA | octania246 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 27 | 13-04-08 17:42 |