|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Αυστραλίας - Νέας Γουινέας Παρουσιάσεις ενυδρείων ποταμών Αυστραλίας - Νέας Γουινέας, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Ακουω αποψεις και ιδεες για το Aquascape να μιλησουμε για την φιλτρανση και ολα τα σχετικα...ακομα ειμαι στα πρωτα βηματα...
160 λιτρα ενυδρειο+samp θα ελεγε κανεις 22 λιτρων Οι λαμπες λογικα θα καταργηθουν σε κανα μηνα,περιμενω high power led 20*6500,red*10 and blue*10 για τα φυτα... Μπουκαλα Co2 2κιλη με ολα τα συναφη.. Περιμενω ηλεκτρομαγνητικη για να ανοιγει πριν τα φωτα 2 ωρες και να κλεινει λιγο πριν σβησουν τα φωτα... καινουργιο σωληνακι για το Co2 Πληρες σετ τεστ κιτ της API Καινουργια αντλια 10 βαττ 1200 λιτρα/ωρα STC-1000 για τον θερμαντηρα και τα ανεμηστηρακια σκεφτομαι για 3-4 90αρια.. Θερμαντηρα ακομα δεν εχω βρει...με καθηλωνει λιγο το υψος που ειναι στα 40cm Παρήγγειλα και το εξαρτηματακι+το υγρο για το ποσο co2 υπαρχει (πανω κατω ) στο ενυδρειο... +2 αντεπιστροφες για το Co2 Διαστασεων 100χ40χ40 Απο υλικα φιλτρανσης εχω παρει ηδη ενυδρειακο βαμβακι+(2χ12λιτρα) ελαφροπετρα εχω κατι σφουγκαρια οποτε θα μπουνε και αυτα μεσα Απο φυτα εχω προς το παρον : pistia φακη κερατοφυλλο java fern java fern narrow Σαν τελικό συνολο επειτα απο καποια συζητηση Εχουμε και λεμε 12 praecox 2 goby 8 pseudomugil Παρακατω μερικες γενικες φωτο για να μου πειτε ιδεες...
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλη αρχη Λουκα και Καλη χρονια!!!
Ευχαριστα νεα πιστευω ανετα μπορεις να τα κανεις 12 και τα pseudomugil λογικα με βαση την φιλτρανση που θα εχεις με πιο μεγαλη ομαδα θα νιωθουν και πιο ανετα,εφοσον βαλεις πιστια η φακη περισευει γενικα ειναι ανταγωνιστικα αυτα τα φυτα και θα καθυστερησουν τα πιστια να παρουν μπροστα οταν ομως φορτσαρουν η φακη θα εξαφανιστει σχεδον εκτος και αν θες και τα δυο γουστα ειναι αυτα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αντε καλη αρχη Λουκα!
ωραιο θα γινει ειμαι σιγουρος! τα λιτρα ειναι μπομπα! με τα ψαρια θα γουσταρεις τρελα! ειδικα με τα pseudo! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλή χρονιά και καλή αρχή φίλε,
σε ζηλεύω μιας και λατρεύω τα ψαράκια της Ωκεανίας, αλλά δυσκολεύομαι για βιοτοπικό λόγω φυτών. Θα σε παρακαλούσα να δίνεις πολλές εικόνες με την πρόοδό του.για να γνωρίσουμε και πάρουμε ιδέες απ'αυτή την ήπειρο. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλή χρονιά φιλε Λουκά! Κάνεις καλή αρχή βλέπω! Τελικά δε πήρες προβολεις; Από πού τα φώτα;
|
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχας καλη χρονια και απο εδω σε ολους
![]() Παράθεση:
Καλα με την φακη μην φανταστεις οτι τρελενομαι κιολας.. Φαγητο για τα χρυσοψαρα την εχω! ![]() Ευχαριστω για το καλοσορισμα ![]() ![]() ![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Παράθεση:
![]() Οτι μπορω καλυτερο θα κανω..!! Παράθεση:
Προβολεα πηρα για το μεγαλο..το μικρο αυτο απο την αρχη ελεγα για high power led κοκκινα μπλε για τα φυτα και ασπρα για να σπαει ολο αυτο...θα δειξει..
|
||||
|
||||
![]()
Για αρχη σιγουρα Λουκα 12 ,σκεψου οταν ειχα στο 120λιτρο τα γετρουδια καποια στιγμη απ τις γεννες που ειχα μεγαλωσει ειχαν φτασει γυρω στα 23 τα πιστια (και ολο το "συστημα" ειχαν φορτσαρει)και νιτρικα πριν την αλλαγη ηταν μηδενικα με πολυ ταισμα για πολλους μηνες, το μαξιμουμ ειχαν φτασει 5 περιπου οποτε βλεπεις και πρατεις αναλογα τις μετρησεις σου στην αρχη χαλαρα.
Ποσα λιτρα υπολογιζεις να χωρεσει ελαφροπετρα? |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο δεν το ξερω προς το παρον...θα το εστηνα σκεψου το ενυδρειο τελος του μηνα αλλα λογω απροόπτου ξεκινησα σημερα...λογικα τα 12 λιτρα θα τα παρει σιγουρα..ετσι οπως το βλεπω...αρα δηλ το νιτρικο καλιο δεν το γλυτωνω (σαν να μου λες)
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Μαλλον για φυτα μιλας και εκει δε το εχω θα σου πει ο Στεφανος
![]() Παντως και με μηδενικα νιτρικα τα φυτα πηγαιναν μια χαρα |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι ναι στα φυτα αναφερομαι...
Θα βαλω μπολικα φυτακια και φανταζομαι θα αποκτησω θεματακι πιο μετα Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
βαλε τα φυτα σου και θα δεις πως θα παει...
το τι θα χρειαστουν θα φανει τους επομενους μηνες , αφου μπουν και τα ψαρια. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsala : 04-01-17 στις 13:02 |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο Λουκά,
πήρες φόρα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
κ τακη ευχαριστω πολυ..Αν πληρωνομουν και οπως επρεπε θα ειχα φτιαξει και το θαλασσινό αλλα τεσπα...
Γιανναρε ετσι λεω και εγω για αρχη...απλα δεν θελω να βαλω ακοκα σε λειτουργια το διοξείδιο μιας και θελω να δω τι θα κανω με Diy λιπασματα... Κανονισα με φιλους για ομαδικη για θειικό καλιο και τωρα λογικα θελω τα υπολοιπα απο σωκρατους... Στικακια πηρα απο λερου...2.6¤ το πακετο... Αυτα Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Μιας και με τους θερμαντηρες δεν τα παω και πολυ καλα..θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιο θεμα να ακουμπαει ο θερμαντηρας πανω στα υλικα φιλτρανσης... Να λιωσουν κτλ κτλ?Σκεφτομουν μηπως και βαλω το θερμαντικο σωμα μεσα στο σαμπακι...θα δειξει βεβαια.. Επισης το καπακι ειναι ολιγον εως παρα πολυ αβολο(συνήθισα απο το μεγαλο που εχει απλα να ειναι καλα ο Κ.τακης που μου το επισήμανε τοτενες...)και τωρα με το εργοστασιακο τα βρηκα σκουρα... Οποτε με βλεπω για εξοδα αν οχι τωρα πιο μετα...μηπως για καπακι απο κοντρα πλακε παλι με την κλασικη μεθοδο,συντηριτικο βερνικι εσωτερικα και εξωτερικα +βαψιμο.. Θα παω να παρω καμια ενδεικτική τιμη για τετοιες διαστασεις...
![]() ![]() --------------------- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lth1 : 04-01-17 στις 21:57 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Οι μελανοταινιες οι praecox τρωνε τα φυτα??Κατι τετοιο πηρε το ματι μου καπου ισχυει??
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειχα...αλλα το αποκλειω.
οσο για τον θερμαντηρα, καλο ειναι για την σωστη λειτουργια του, να μην ακουμπαει πουθενα. |
|
||||
|
||||
![]()
όχι,βάλε κανονικά,praecox έχω και εγώ
|
|
||||
|
||||
![]()
Οι praecox οχι ειναι καλα παιδια
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Παλι καλα παιδια γτ κατι διαβασα και ειπα αν δεν κατσει και σε αυτο φυτεμενο..εε δεν θα με ηθελε...
Τα πρωτα φυτα μπηκανε φιλικη επιχορήγηση του γιαννη(tsala) Σημερα που θα ετοιμασω και το χρυσοψαραδικο,θα γεμισω νερο με νιτρικα ωστε να παρουν τα πανω τους τα φυτα..εβαλα και στικακια για λιπασμα Τελικα καπακι θα φτιαξω αλλο για να εχω ανεση... Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Αληθεια μια απορια που μου ηρθε ετσι στο ξεκαρφωτο... Τι τροφες τρωνε???(ζωντανες να φανταστω?) Diy τρωνε και αν ναι τι ειδους?? Απο εμποριου???
![]() ![]() --------------------- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lth1 : 06-01-17 στις 19:44 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Στις δικες μου δινω κατεψυγμενη αρτεμια και σχεδον ολη τη σειρα της tropical σε flakes εκτος απο την astacolor που δεν την ετρωγαν μεγαλη επιτυχια η Kelp και η dallio
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σκουλικια Grindal τρωνε φανταζομαι ετσι..? Flakes οπως ειπες αλλα φανταζομαι πολυ καλα τριμμένα ετσι?
|
||||
|
||||
![]()
Απο petshop Λουκα,grindal δεν εχω δοκιμασει λογικα ομως θα τα τσακιζουν,
πολυ καλα τριμμενα οχι δε θα τα φανε ισα ισα να σπασουν σε μικροτερα κομματια. |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αρα θελω αποικια grindal και να βρω αρτεμια μαλιστα... μαλιστα...ευχαριστω παιδες
![]() Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
γενικα κατεψυγμενες..οχι αρτεμια ντε και καλα...
και bloodworms και αλλες μικρες σε μεγεθος να βρεις, ειναι οκ |
|
||||
|
||||
![]()
Μαλιστα μαλιστα...
Σε Diy δεν υπαρχει κατι που να τρωνε ετσι?? Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
αν φτιαχνεις γαυρο για τα χρυσα, αν ειναι σε μικρα κομματια ,δοκιμασε την.
|
|
||||
|
||||
![]()
Για τα χρυσα τα παντα φτιαχνω...οτι δεν φτιαχνω και σε μενα
![]() Για αυτο ρωτησα για Diy ![]() Θα το δω και αυτο μελλοντικά Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Καλησπερα παιδια και παλι... Ηθελα να ρωτησω περι μελανοταινιων και τον αντίκτυπο που εχει το διοξείδιο πανω τους...στα 30ppm θα εχουν θεμα?? Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
![]() ![]() --------------------- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lth1 : 07-01-17 στις 15:00 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο ειναι ενα θεμα που πρεπει να το προσεξεις σκεψου οτι σε εμενα την ειχαν ακουσει μια φορα με το excel επειδη εριξα λιγο παραπανω , οποτε προσοχη και αεραντλια στην ακρη αν δεις κατι παραξενο οταν ερθει η ωρα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Προσοχη οταν λεμε?Αν ας πουμε παιξω χαμηλοτερα το CO2 αρα και χαμηλοτερη λιπανση ΕΙ μην και τυχον γεμισω και αλγες...?
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σε λίγο ξεκινάω...! | krispie | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 18 | 04-07-12 15:41 |
Επιτέλους Ξεκινάω!!!! | pavlos2003 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 135 | 03-01-12 21:29 |
Είμαι νέος, ξεκινάω σήμερα... ελπίζω σωστά | Paminos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 28-04-09 23:03 |