|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Ποιά είναι τα ιδανικότερα ψάρια για την δεξαμένη μου και ποιές απαιτήσεις έχουν? |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία τα βιντεο αλλά βλέπω πολλά λάθη , αν και δεν ξέρω βεβαια αυτες οι περιοχές τι χειμώνα έχουν και πόσο κρατάει
![]() Στην δικιά μου περιοχή που έβλεπα τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Λίμνης, ολοκληρωτικά (στην επιφάνεια) πάγο ήταν σκέτη καταστροφή ![]() Το μόνο καλό τον χειμώνα είναι ότι σταματάει το 100ευρο για την τροφή και στα πολλά κρύα τα δίνω στην ΔΕΗ ![]() Βρήκα μια φωτό απο την φάση που ξεπάγωνε η Λίμνη ![]() Και πάμε στα βασικά ![]() Ο κίνδυνος για τα ψάρια έρχεται με το μειωμένο οξυγόνο και τα αυξημένα τοξικά αέρια που προκαλούνται από την Παγωμένη επιφάνεια του νερού. Αεραντλία : Η επιφανειακή ανατάραξη θα αποτρέψει την δημιουργία πάγου και είναι πιο οικονομική στην κατανάλωση απο ένα "θερμοστάτη" Λίμνης . Τα ψάρια μας Κόι και Χρυσόψαρα (όχι Fancy): Κατα την διάρκεια του χειμώνα πέφτουν σε μια μορφή λείθαργου, χρησιμοποιώντας λιγότερο οξυγόνο και παραμένουν κάτω στην Λίμνη όπου το νερό είναι θερμότερο . Η αεραντλία μας θα πρέπει να μετακινηθεί κάπου στην μέση του συνολικού ύψους της Λίμνης ώστε να μην ανακατεύει το ζεστότερο νερό όπως και η αντλία της φίλτρανσης . Φυσικά αυτα δεν μπορούν να γίνουν στα συστήματα με bottom drain γι αυτο και δεν τα προτείνω σε κλίμα σαν το δικό μου ![]() Σε περίπτωση Πάγου : Μην προσπαθήσετε να "λιώσετε" τον πάγο με καυτό νερό, μπορεί να προκαλέσετε στα ψάρια σας σόκ . Να ελέγχετε την τρύπα που "διατηρείτε" στον πάγο αν χρειαστει να την ανοίξετε, μην κλείσει τελείως . Μπορείτε να βάλετε ένα ζεστο μπρίκι πάνω στο πάγο και να το κρατάτε μεχρι να ανοίξει η τρύπα . Θερμοστατες Τιτανίου - De Icer : Αν η λίμνη σας μπορεί να παγώσει εντελώς, μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα de-icer για να κρατήσει τουλάχιστον ένα μέρος του νερού πάνω από το μηδέν. Ουφ ούφ αίντε πάλι κατεβατό έγραψα ![]() ![]() ![]()
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|