|
|||
|
|||
![]()
Χαλαρά ψάρια και κοράλλια έρχονται συχνά μέχρι το καλοκαίρι ....
δώσε βάση σε εξοπλισμό να τελειώσουμε με αυτό το κκομμάτι . |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() και οι φωτο που χροσταω! |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτα είναι......καλοδουλευτο!!!!!!
|
|||
|
|||
![]()
Μπράβο ρε φίλε αντε με το καλό άλλη ατυχία να μην σε βρει..!
Λεο τα μπουκάλια με τα ζουμιά που έχεις δίπλα πως ρίχνουν τα υγρά στο ενυδρείο.. Εννοώ ότι αφού είναι πιο χαμηλά πως πέφτουν μέσα τα υγρά? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αρη εχω σαμπ απο κατω οποτε καταλιγουν εκει δεν τα στελνω κατευθιαν στο ενυδρει! εχω βαλει στο συστημα του ορου οποτε οταν θελω να συμπιροσω απλα ανοιγω λιγο την "βανουλα" και ριχνω σταγωνα σταγωνα μεχρι να βαλω οσο θελω, καθε μπουκαλι το εχω ογκομετρισει και εχω σιμειωσει καθε 100ml. τωρα οσο για σενα επειδη δεν εχεις σαμπ θα προσπαθουσα να τα βαλω (προφανος) καπου απο πανω απο το ενυδρειο (ενα ντουλαπακι ισος που ενδεχομενος να σου φανει πολυ χρισημο) και θα τα ερηχνα πανω σε καποιον κοικλοφωριτη ετσι ωστε να ανακατευτουν καλητερα και ποιο αμεσα με το συστημα και να μην στρεσαρουν τους οργανισμους (παντα σταγωνα σταγωνα) ------------------------- αααα μπορει να σε μπερδεψε ενας χοντρος σωλινας πισω απο τα μπουκαλια!!! αυτο ειναι μια πατεντα που εχω κανει για προσαρμογη σε νεους οργανισμους που θα μπουν στο ενυδρειο και απλα δεν το εβγαλα (μιας και τα ψαρια δεν ηρθαν ![]() ετσι για την ιστορια να το πω και αυτο, αν και δεν ειναι κατι φοβερο, εγω ειμαι απλα τεμπελης και βαριεμε να ριχνω ποτιρακι ποτιρακι νερο. εχω φτιαξει με σωλινα ενα π, με προεκτετεμενο το ενα ποδι (του π προφανος) και απο μεσα περνανε 3 συστηματα ορου. οποτε παιρνει νερο απο πανω και το ριχνει στο σαμπ. στο σαμπ βαζω με κλειστα φωτα τις σακουλες με τα ...ψαρια και το βαζω να ριχρει σταγωνα σταγωνα οποτε μεχρι να κλεισουν επανω τα φωτα ο εγκλιματισμος εχει γινει και τα ζωντανα ειναι μια χαρα με διαρκεια εγκλιματισμου 2-3-4 ωρες μπορει και παραπανω χορις να εχω κανει τπτ. τελος αφου τα βαλω στο ενυδρειο ανοιγω και τα φωτα του σαμπ, οποτε ουτε γατα ουτε ζιμια!!! χαχαχα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη leonardos : 30-09-16 στις 16:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
ωραιος ευχαριστω...! όλα καλα από εδώ και περα ευχομαι..!
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο ρε Λεό , καλοδουλευτο.
Αντε και να παίρνουμε και εμείς σειρά.
|
||||
|
||||
![]()
αααα εκει στα νησια δεν σας φοβαμαι ειστε πολυ μπροστα!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο μπράβο λεων!
Να ειναι και η τελευταία αναποδιά φιλε που σε βρήκε! Το φωτιστικο ολα τα λεφτά. Πολυ προχω..... Λεων σε τι ένταση το εχεις τωρα ; Μήπως να το ανεβάσεις στους 30-35 cm απο την επιφάνεια ; 90αρηδες φακούς δεν φοράει ; ------------------------- Τούμπανο λεων το ρεεφ! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 30-09-16 στις 19:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τωρα δουλευει στο φουλ για 10 ωρες τη μερα (αμα βγαλει αλγη εβγαλε ![]() Ναι πρεπει να ανεβει και θα το κανω μετα το ΣΚ!! φακους δεν εχω τωρα (αυτοι που ειχαμε παρει ηταν πολυ "στενοι" και τους εβγαλα αχ ετσι και εστελνε κοραλια ο γερμανος θα ημουν φτοχος χορισμενος αλλα τοτε να δεις τουμπανο που θα ηταν!!! χαχαχαχαχααχα |
|
|||
|
|||
![]()
Νομίζω καμιά δεκαριά πόντους θα είναι καλά!
Πιο πολύ για τι έχεις χαμηλά τον βράχο ! Είδες διάφορα στα κοράλλια?? Το φάσμα είναι αρκετά μπλε γιαυτό δεν φαίνεται πολύ φωτεινό μην σε ανησυχεί .... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΑΚΗΗΗΗΗ!!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο μπράβο λεων.
Νόμιζα οτι φορούσε φακούς το εργαλείο. Παμε για σκληρές καταστάσεις βλέπω άμεσα. |
|
||||
|
||||
![]()
θελω λιγο απο αεξοπλισμο ακομα αλλα δεν βιαζομαι σιγα σιγα. αλλα ναι γενικα απο δω και περα πιστευω οτι τα πραγματα θα πανε καλητερα!! τωρα που ειμαι ζεστος!!! χαχαχα μου εχει μπει και στο μιαλο να αλλαξω το στισημο αλλα δεν ξερω θα δω θα παω να μαζεψω βραχο και αν μου βγει κατι καλο θα το κανω και ο θεος βοηθος!!! ασε που εχω μπει στην μπριζα για αλλη μια σειρα λεντ, αλλα δεν το λεω δυνατα γιατι και οι τυχοι εχουν αφτια! χαχαχαχα
|
|
|||
|
|||
![]()
Τα λεντ σε σχέση με λάμπες φθορίου έχουν λιγότερα λουμεν αλλά περισσότερα Par.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι τόσο φωτεινά αλλά να κάνουν καλύτερη δουλειά. Η δεύτερη σειρά είναι καλή λύση για να τα παίζεις και πιο χαμηλά ! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
κοιτα το ψηνω χοντρα για αλλη μια σειρα οποτε με την πρωτη ευκαιρια υο συζηταμε. το θεμα ειναι οτι τα λεντ που θα παραγκιλω θα ειναι ιδια με αυτα που εχω η θα εχει διαφωρα το φαζμα? |
|
||||
|
||||
![]()
Έλα λεων καλα ειμαστε!
Πες μας εντυπώσεις σε παρακαλώ φιλαρακι μου,πως είδες την διαφορα με το φωτιστικο να τρέχει μερικές μερες; Εγω οταν το εβαλα και ενώ το δούλευα στο 30-40% ένιωσα οτι πριν ειχα ενυδρείο σε κρυφό σχολείο. . ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Νικο ακομα δεν το εχω βαλει σωστα να κατσει και δεν εχει και φακους αλλα παρ ολα αυτα κατι εχει αλλαξει συμαντικα και αυτο το βλεπεις και στα κοραλια αλλα και στην αλγη που το καταχαρηκε, ο βραχος μεσα σε 2 μερες εβγαλε γκαζον!!! και τωρα θελει λιγο προσοχη!! αυριο αν ολα πανε οπος θελω εχει νεο αντιφωσφορο και αλλαγη νερου, θα μειωσω και την ποσοτιτα του φαγητου αρκετα μπας και το περασω ξοφαλτσα!!!
μπορω να πω οτι ειναι ποιο ποιοτικο το φως των λεντ απ οτι των τ5, επισεις οι τ5 φαινονται ποιο φωτινες, ενω δεν ειναι, γιατι το φως δεν ειναι συγκεντρομενο μεσα στο ενυδρειο και δυαχεετε και εκτος με αποτελεσμα να λαμπει ολο το σπιτι, ενω με τα λεντ το φως μενει καλητερα μεσα στον χορο και κανει νομιζω καλητερη δουλεια. τωρα αν ειχα μια σειρα ακομα το αποτελεσμα θα ηταν εκτιφλωτικο και ειμαι συγουρος οτι αν βαλω και το moon light θα ειναι και ποιο εντιποσιακο το φαζμα ειναι απλο μιας και δεν καναμε καποια ιδιετερη παραγκελεια αλλα παρ ολα αυτα μου φαινεται αρκετα καλο σε γενικες γραμες Νικο λεω να το κρατισω ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ |
|
||||
|
||||
![]()
χαχαχαχαχα!
μπράβο φιλε λεων! κοίτα καλύτερα να πάρεις φακούς για αρχή και στην πορεία κουμπώνεις και την άλλη σειρά αν βλέπεις οτι δεν καλύπτεσαι! τον αντιφ/ρο τον εχεις σε ριακτορα η' σε κάλτσα? φαγητό γιατί θελεις να μειώσεις?είδες κάτι που δεν σου άρεσε? απο μετρησεις πως είσαι? |
|
||||
|
||||
![]()
εχω εδω και 3-4 μερες ενα γκαζον που δημιουργιτε σιγα σιγα και δεν μου αρεσει καθολου!!! οποτε λεω να μειωσω λιγο το φαι για αρχη και βλεπουμε!!
ριακτορα πατεντα εχω στον αντιφωσφωρο (και ειχα πει να βγαλω μια φωτο την γυφτια μου αυτη αλλα σημερα που το καθαρησα ξεχασα!!!) τελος παντον εχω μια μικρη ανλεια (400lt) και απο πανω εχω προσαρμωσει ενα μπουκαλακι νερου που εκει μεσα μπαινει ο αντιφωσφορος. ειναι αρκετα απλο και αρκετα γυφτικο αλλα δουλευει!!! ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μάλλον είναι αρκετά πιο δυνατά τα φώτα από τα προηγούμενα!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ε ναι!!!! και η αλγη το πειρε χαμπαρι αμεσος!!! αντε να κανει τον κυκλο της τωρα!!!
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Νομίζω ήρθε για να μείνει !!!χαχαχαχαχαχα
|
|
||||
|
||||
![]()
αααα οχι χοι μην μου λες τετοια κοραλινες θελω οχι αλγες!!!χαχαχαχα
|
|
|||
|
|||
![]()
VOAS αυτός ξέρει τον τρόπο!
|
|
||||
|
||||
![]()
κοραλινη master!!!! χαχααχαχααχα
|
|
||||
|
||||
![]()
Χαχαχα αχα.
Ωραίοι. |
|
||||
|
||||
![]()
παιδια εχω 2 ερωτισεις
1. πως μπορω να βαλω συλικονη σε ενα τζαμι σε σταγωνες η σε κυμα και να το πατισω, ετσι ωστε να μην γλυστραει χωρις να κωλισει η συλικονη στην επιφανεια που την παταω? 2. ποια ειναι τα ρας καθαριστες? ειναι καποια σιγκεκριμενα η ολα? (για ικ πχ) η γενικα λεγονται καθαριστες? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Halichoeres Melanurus,Pseudocheilinus Evanidus,Halichoeres Hortulanus τον λεγόμενο γιατρό Labroides Dimidiatus |
|
||||
|
||||
![]()
Τι ακριβως θέλεις να κάνεις δεν κατάλαβα, πάντος αν βρεξεις την μια επιφάνεια με σαπουνονερο δεν θα κολλήσει εκεί.
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ξεκινημα με reefακι 150λιτρων | jiraiya | Reef | 72 | 11-01-11 23:43 |
Το reefακι μου! | golf4470 | Reef | 13 | 11-04-10 13:54 |
Το reefακι μου! | madfdg | Reef | 96 | 12-10-08 19:36 |
Το reefακι μου | sot-zoe | Reef | 13 | 01-01-06 21:42 |
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ DIY CO2 | GEORGE ARGOS | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 16 | 22-09-05 16:09 |