|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο μπράβο σακη.
Καθε εμπόδιο για καλό. |
|
|||
|
|||
![]()
Δημήτρη το επόμενο θα είναι με ένα περισσότερο υπ και αυτό για να εέχω καλή ααναλογία πάνω στο λεντ παραπάνω δεν το σκέφτομαι .
δεν είναι μόνο το θέμα ανάπτυξης. θα παίξω 10* 10κ 5 *12 κ 5 * 14κ 5* 16κ 5 *υν 20 * royal blue. |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ άσπρο δεν θα ειναι;
------------------------- Τι άλλο σε προβληματίζει στα uv? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη golf4470 : 06-09-16 στις 14:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Είναι θέμα αισθητικής .
Ανάπτυξη υπάρχει πολύ και η ανάπτυξη έχει να κάνει με πολλά . Από εκεί και πέρα τα κοράλλια θέλουν από 6500κ μέχρι 17000κκαι εκεί εστιάζω . |
|
||||
|
||||
![]()
Το 6500- 17000K ειναι μεγάλο μέτρο. Το θέμα ειναι να βάλεις το φάσμα στο οποίο φωτοσυνθέτουν περισσότερο τα κοράλλια σου κ εκεί βοηθάει η ακτινοβολία uv.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δεν θέλω να είναι θερμοκήπιο θέλω να είναι Ωραίο! Να έχει ανάπτυξη αλλά δεν στοχεύω μόνο την ανάπτυξη! |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι ειναι γούστο στον καθένα αυτο. ¶ρα ειναι θέμα αισθητικής
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δημήτρη μην το βλέπεις έτσι !
Βλέπεις ότι και με 4 είχα τρελή ανάπτυξη! το να τα κάνω 15ή20 στα 50 για να πάρω ένα 5%ή 10% δεν μου λέει κάτι . ¶σε που λόγω λιγότερων λουμεν πιθανών και παρ να είναι το ίδιο η και χειρότερα! Αυτήν την διαφορά την παίρνω από αλλού όπως παραμέτρους κυκλοφορία κ.α. όποτε δεν με απασχολεί να κάνω ένα φάσμα λιγότερο όμορφο ! |
|
||||
|
||||
![]()
Σάκη μη χαλάω το θέμα σου τώρα, θα ανοίξουμε ένα νέο θέμα περί φωτισμού.
Δεν ξέρω τι έχεις κάνει στο ενυδρείο σου αλλα ειναι χάρμα οφθαλμών!!! ------------------------- Και ειμαι σίγουρος οτι τα καινούργια λεντ σου θα το αναδείξουν ακόμα περισσότερο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη golf4470 : 06-09-16 στις 15:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
για αυτο που σου ανεφερα στο τελευταιο μνμ σχετικα οτι με τα πολλα uv θα χανουμε σε αποδοση στην δυναμη του φωτιστικου τι εχεις να πεις? |
|
||||
|
||||
![]()
Έχεις δίκιο οτι θα χάσει σε απόδοση το φωτιστικο αλλα κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις κάθε φορά κ στην προκειμένη περίπτωση μας ενδιαφέρει η υγεία των κοραλλιών. Έρευνες εχουν δείξει τελευταία οτι ακόμα κ απο τα 380nm- 450nm το κοράλλι φωτοσυνθετει στα φουλ του. Η γνώμη μου ειναι οτι το 1/3 των LEDs να ειναι uv κ αν πιστεύουμε οτι το φωτιστικο μας δεν θα καλύπτει το ενυδρείο μας τότε να το κάνουμε λίγο πιο μεγάλο.
Τα 2 τελευταία χρόνια πειραματίστηκα πολυ πάνω σε αυτο το θέμα με κοράλλια ίδιου μεγέθους, ίδιας οικογένειας, στο ενυδρείο μου κ σε ενυδρεία άλλων παιδιών. Τα δικά μου κοράλλια αναπτύσσονταν 3 φορές περισσότερο. Βέβαια αυτο το πείραμα πρέπει να γίνει σε ένα ενυδρείο με ίδιες παραμέτρους κ διαφορετικό φωτισμό αλλα αυτο ήταν αδύνατο. Η γνώμη μου ειναι οτι τα led φωτιστικά ειναι ανώτερα απο τα T5 όταν χρησιμοποιούνται τα σωστά LEDs στη σωστή θέση με τους σωστούς φακούς. Χρησιμοποιώντας λευκά κ μπλε LEDs δεν φτιάχνουμε ανώτερης ποιότητας φωτιστικο απο ένα φωτιστικο Τ5. Αυτή ειναι η προσωπική μου άποψη κ δεν σημαίνει οτι με λευκά κ μπλε δεν θα έχεις υγεία κ ανάπτυξη. Συζητάμε για ένα φωτιστικο που θα μπορεί να δώσει τα μέγιστα. |
|
|||
|
|||
![]()
Δημήτρη έκατσα και έψαξα λίγο αυτό που μου έλεγες .
Βρήκα ένα πολύ ωραίο θέμα για την ανάπτυξη σχετικά με το το θέλουν τα κοράλλια . Έχω κρατήσει τα λινκ και θα προσπαθήσω να φτιάξωτης επόμενες ένα θέματακι σσχετικά με αυτό . Πάντως αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι στα ελληνικά site δεν έχει σχεδόν τπτ σχετικά με αυτό αλλά και πολλά άλλα θέματα . καταραμένα αγγλικά !!!! |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
φοβερό ρεεφ σακη!
να είσαι πάντα καλα και να το χαίρεσαι φιλε! τα κοράλλια σου είναι πλέων ενα & ενα χάρμα ιδεσθαι........... |
|
|||
|
|||
![]()
Νικόλα θέλουμε λίγο δουλίτσα να το φτάσω στο επίπεδο που έχω στόχο .
κύριος σε χρώματα ..... παντός πάμε πολύ καλά και ξανά έπεσαν τα νιτρικά . Σε λίγες μέρες θα είμαι πάλι στο μηδέν.... |
|
||||
|
||||
![]()
Ο δεύτερος καρδινάλιος που είναι;
![]()
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
καπου στο Βατικανο Κωστα χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
|
|
|||
|
|||
![]()
O ένας είναι στην τενουις και ο άλλος δεξιά ανάμεσα στου δυο κυκλοφοριτες!!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Νικόλα ετοιμάσου ααύριο θα σε βάλω να δεις live ωραία πράγματα.
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μπράβο μπράβο σακη!
είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε στο φόρουμ το ενυδρείο σου,που με την γνωση τα χρωματα και την αρμονία που βγαζει,μας ταξιδεύει σε πραγματικούς Κοραλλιογενής υφάλους! ευχαριστούμε σακη! ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλα Σακη μηλαμε για χρωμα φιλε!!! ουρανιο τοξο ειναι αυτο δεν ειναι ενυδρειο!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Έκανες τα μάτια μου να πεταχτούν εξω, σαν των cartoons...
Μπράβο Σάκη! Πανέμορφο!!! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Περιμένουμε και από σένα να δούμε το ενυδρείο σου ! |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο αγόρι , δείχνουν καλά τα κοραλλακια .
Κάνα νέο έχουμε;
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο μπράβο σακη.
Φουλ χρωμα φουλ αναπτυξη. Τι αλλο να ζητάει ένας υγειής χομπίστας απο ενα διαβασμένο ρεεφ. Πας το άθλημα παραπέρα και αυτο με εξιτάρει. Vamos vamos Sakis. Την πρωτη ακροπορα στην φωτο την εχω ερωτευτεί. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
η 7 φωτο η 7!!! ειναι ολα τα λεφτα η 7 η 7 χαχαχα
μπραβο μπραβο ρε φιλε αντε και σανο..τερα χαχααχχα |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DSB πως κανουμε? | alan boy | Θαλάσσια Βιολογία | 2 | 22-11-08 15:35 |
TDS τι κανουμε? | alan boy | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 14-02-07 13:32 |