|
||||
|
||||
![]()
Εχω και τον βραχο απο το ενυδρειο,οπότε σίγουρα εχω περισσοτερες επιλογές.
------------------------- Σακη,μεγαλη διαδικασια αλλα αν δεν ξεμπερδεψω με την αλγη,ετσι κι αλλιως θα παω σε restart.Την τραγανα θα την τρεξω σε δοχειο,να ειναι,οσο γινεται,ετοιμη,αν χρειαστεί.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιαννης Μ5 : 03-09-16 στις 14:00 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Πιστεύω θα ξεμπερδεψεις, ακόμα με κλειστά φώτα είσαι; Εμένα με ανησυχούν και τα πολύ αυξημένα νιτρικά , θα σου έλεγα να έχεις σιγά σιγά στο νου σου να δούμε και τι θα κάνουμε με αυτά Γιάννη
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Οχι Κωστα.Τα φωτα τα εκλεισα 4 μερες.Τα εχω ανοιξει και ταιζω λιγο....
|
|||
|
|||
![]()
Γιάννη σε τι κατάσταση της είδες της αλγες?
Βάλε φώτο να ξέρουμε κάθε φάση πω ήταν ! |
|
||||
|
||||
![]()
Μεχρι εχθες ηταν καθαρο,αν και ημουν σιγουρος οτι ηθελε κανα δυο μερες ακομα,αφου σε καποια σημεια ειχαν μεινει ιχνη της αλγης.Επρεπε όμως να σκεφτω και τα ψαρακια μου γι αυτο ανοιξα τα φωτα. Σημερα δυστηχως εχει αρχισει και πιανει σε καποια σημεια του βραχου.Το φωτιστικό το κατεβασα στο 40%..
|
|||
|
|||
![]()
Παλιό άλγη .
![]() θα μπει σε δεύτερο γύρω ? Ο Κώστας εέχει δίκαιο πρέπει να μηδενιστούν τα θρεπτικά. θα είναι πιο ευάλωτη για να καθαρίσεις από αυτή .... |
|
||||
|
||||
![]()
Θελω να κανω μια συσκότιση ακομη,μεγαλυτερη.Το θεμα ειναι με τα ζωντανά....Το blue tang κοιμοταν σχεδον 24 ωρες το 24 ωρο....Αφου ανοιξα τα ακτινικα,μετα απο λιγο ξυπνησε και ηταν γαλαζια...Μεχρι την επομενη ξαναγινε μπλε.
Ισως να ξεκινησω να παιζω με βοτκα.Με αποτρεπει ομως το γεγονος οτι σε διακοπες πρεπει να ειναι ανθρωπος πανω απο το ενυδρειο για να ριχνει.....
|
||||
|
||||
![]()
γεια σου Γιάννη!
και μόνο που ζεστάθηκες είμαι σίγουρος ότι θα την βρεις την ακρη και η νεα ρεεφαρα σου θα σε ανταμείψει! πάμε γερά φιλε...........έρχονται τα καλύτερα! |
|
||||
|
||||
![]()
Να σαι καλα Νικο!!!
|
||||
|
||||
![]()
Καλά και να κόψεις την βότκα για δέκα μέρες δεν χάθηκε και ο κόσμος θα στο πρότεινα και εγώ αυτό αλλά φοβάμαι ότι το σκιμμερ σου είναι μικρό
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Ξερω οτι οσο μεγαλύτερο σκιμμερ τοσο καλύτερα αλλα,αυτη την στιγμη Κωστα δεν ειμαι για αλλαγες σκιμμερ.Θα συνεχισω με το deltec mce 600....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
για ποτε λες να κάνεις το update? ποσα λίτρα θα είναι το νέο ενυδρείο? |
|
||||
|
||||
![]()
Νικο.....δεν θα αλλαξω ενυδρειο(αν και περιμενω μια τιμη για τζαμια για ενα 90χ90χ50)..Παντως οτι και να γινει θα πρεπει να γινει αφου κουραριστει ο νεος βραχος...εκτος αν απαλλαγω απο την αλγη....
|
||||
|
||||
![]()
1.5 τόνο!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Οχι ρε Μητσε,400 κατι βγαινει.
|
||||
|
||||
![]()
Ναι κάτι έκανα λάθος...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπέρα γιαννη!
τι λεει φιλε? πήρες τιμές για τζάμια? τι αποφάσισες τελικά? |
|
||||
|
||||
![]()
Ακομα τιποτα Νικο...
|
||||
|
||||
![]()
Ρε παιδιά,το κυανο πως το αντιμετωπίζουμε;Κρατω μια πισινη μηπως ειναι κυανο μιας και φευγει σαν πετσα,πολυ ευκολα,ακομα και με αναταραξη του χεριου μου απο επανω.Εχω και ερυθρομικινη.......
|
|||
|
|||
![]()
Γιάννη κάνε κανονικά την θεραπεία μην το αφήνεις στην μεση .
Μόλις τελειώσεις κάνε και της αλλαγές νερού . άμα είναι κυανό τότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι Σκούπα βυθού και καθάρισμα ο βράχος καλύτερα με κυκλοφοριτη. Μετά ανέβασμα βακτήρια και καλύτερη (πιο δυνατή κυκλοφορία ) Ξέρω θα ακουστεί κάπως αλλά καλά είναι και λίγο διαιτα στα ψάρια . |
|
||||
|
||||
![]()
Σακη,δεν κανω καμια θεραπεια....Εκανα συσκοτιση,δουλεψε αλλα,για 2-3 μέρες....μετα ξαναβγηκε....Σκεφτομαι να παρω τα κομμματια που εχουν το μεγαλο προβλημα και να τα βαλω στο σαμπ,χωρις φωτα.....Τα ψαρια τα ταιζω μερα παρα μερα προσωρινα...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το ιδιο επαθα και εγω στο μικρο ενυδρείο που κάηκε το φωτιστικο και έμεινα δυο μερες χωρις φως με αποτέλεσμα όταν έβαλα το νέο που ηταν πιο δυνατο και ανέβασα και τις ωρες είχα το ιδιο πρόβλημα που ανέφερες! ότι σου ειπε και ο σακης ανέβασε αντλ.επ για να γυρνάς περισσότερα λίτρα! σκούπα βυθού και καλο σιφωναρισμα! εμένα ειχε πιάσει και στον αραγωνιτη γιαννη μαζι με τις αλγες του βράχου! μια ομορφιά φιλε ![]() καθάρισμα βράχου! εγω Γιάννη το κανω με παλια οδοντόβουρτσα και την κυκλοφορία τεζα,σε 20λεπτα αστράφτει ο βραχος ![]() ανέβασμα κυκλοφοριας και χαλάρωση τροφης! κανε λιγο υπομονη εξαρση είναι και θα εκτονωθεί συντομα! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν φεύγει σαν πετσα είναι κυανό, όπως σου είπε ο Σακη Γιαννη
|
||||
|
||||
![]()
Και τι κάνουμε;;;;Δεν ηξερα οτι με συσκοτιση φευγει το κυανο,εστω και προσωρινά....
|
||||
|
||||
![]()
Μερικες φωτο μπας και βγαλετε ακρη.....
|
||||
|
||||
![]()
κυανο είναι Γιάννη!
|
|
||||
|
||||
![]()
Πρέπει να είναι και κυανό, φίλε χαλαρά
|
||||
|
||||
![]()
Θα το φτιάξουμε, πρέπει να κόψουμε το φαγητό όπως σου είπα, κρατας αντιφωσφορο , αλλαγές νερού οσο μπορεις, να ανεβασουμε την κυκλοφορία λίγο , αν μπορείς και ένα βιντεακι την ώρα του φαγητού να φαίνεται και μερικές φώτο από το σαμπ αν θες
|
|||
|
|||
![]()
Και εμένα για κυανό μου κάνει.
Αν όντως είναι τζάμπα η ταλαιπωρία . |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ηρθε η ωρα...!! | boutas ski | Χρυσόψαρα | 98 | 31-05-13 21:57 |
Ηρθε η ωρα | aggelospap | Αρχάριοι γλυκού νερού | 33 | 14-01-10 15:31 |