|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Να σαι καλα...που να δειτε και τα ψαρια...γινονται απιθανα πραγματα...τα κοι μεσα σε 4 μηνες..οχι ολα βεβαια..τα 3 εχουν παρει τουλαχιστον 4 ποντους.
Οπως επισης και οι χελωνες εχουν θεριέψει..δεν μιλαω για τα κουνουποψαρα..20 εβαλα και πρεπει να ειναι πανω απο 100 σιγουρα |
|
||||
|
||||
![]()
Πραγματικά, είναι πολύ όμορφη η λίμνη σου
![]() Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
τα κουνουποψαρα δεν τα τρωνε τα κοι?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ομορφιές
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Εξαιρετική λίμνη και ωραίος χώρος. Όσο πάει γίνεται και καλύτερη
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω παιδια...τα κουνουποψαρα δεν τα πειραζει τπτ...ουτε οι χελωνες..ουτε τ κοι..εχουν 10πλασιαστει..
οσον αφορα το μεγεθος λεω 4 με το ματι..μπορει να εχουν παρει και παραπανω..εσυ μεσα σε 3 μηνες 20 ποντους μεγαλυτερα???τι ταιζεις?αναβολικα?χαχαχα..για βαλε καμια φωτο |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρες στην παρέα
![]() ![]() ![]() Βασίλη χάθηκες εσυ βρε, κάνενα κανένα update να δούμε την Λίμνη .
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα έχω δεί Βασίλη
![]() ![]() Βασίλη ξέχασα να ρωτήσω μονόχρωμα ειναι ??? Σόρρυ Κυριάκο ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
ναι το συγκεκριμενο ειναι μονοχρωμο...κιτρινο χρυσο και θηλυκο...αυτος στο 2ο βιντεο λεει οτι μεσα σε πεντε μηνες το ρεκορ αναπτυξης του ειναι 45 εκατοστα απο 10 με 13 εκατοστα
|
|
||||
|
||||
![]()
Εμ και μονόχρωμο και θηλυκό
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Οτι καλυτερο μπορουσα..οποτε βλεπουν ανθρωπο κιντα πανε στην κρυψώνα τους τα ατιμα
|
|
||||
|
||||
![]()
Όμορφα Κυριάκο να τα χαίρεσαι
![]() Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
![]()
Ηταν μεγαλα αλλα καμια σχεση με τωρα..εχουν μεγαλωσει και αυτα
|
|
|||
|
|||
![]()
καλημερα παιδια...επειδη τα ψαρακια μεγαλωνουν αρκετα εκανα αλλαγη διαρυθμησης στην λιμνη για να εχουν πολυ χωρο να κινουνται...θα ανεβασω και φωτο..
και τωρα η ερωτηση...η τριχοειδη αλγη ολο εξαπλωνεται...καθριζω οσο μπορω και την επομενη το ιδιο...πριν προχωρησω στην uv που τωρα δεν με περνει αν βαλω μια τεντα για να μην την χτυπαει τοσο ο ηλιος θα βοηθησει??? |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Κυριάκο
![]()
|
|||
|
|||
![]()
ειναι παντου...τοιχωματα φυτα..στο προφιλτρο...μονο σε ενα σημειο της λιμνης που δεν το πιανει ο ηλιος δεν εχει
|
|
||||
|
||||
![]()
Xμμμ Λοιπόν Κυριάκο, βάλε για αρχη μια τέντα σαν αυτη http://www.ikea.gr/eksoterikoi-xoroi...a-31241/32372/ παρόμοια έχω και εγω απο τα Ικεα σε τρίγωνη .
Γιατι αν δεν κάνω λάθος η αντλία σου είναι 10000λιτρα/ωρα και θα θέλεις ένα σεβαστό ποσό για UVS. Η UVC δεν θα κανει τίποτα στην τριχοειδη . Μπορεί να μην ξαναεμφανιστεί (του χρόνου) γιατι η Λίμνη σου είναι καινουρια αλλά μπορεί και όχι .
|
||||
|
||||
![]()
Η uv καταπολεμά μόνο την αιωρούμενα άλγη και όχι την τριχοειδή. Η τέντα ακούγεται καλύτερη λύση.
Σε κάποια φάση είχες γράψει ότι είχες να καθαρίσεις τα φιλτα 2 μήνες. Τώρα καθε ποτέ τα καθαρίζεις? Να ξέρεις ότι τώρα με την τριχοειδή θα θέλουν ακόμα ποιο συχνά. Δυστυχώς κομματάκια από την τριχοειδή φευγουν και στομωνουν τα φίλτρα σου. Τα σφουγγάρια και οι ελαφρόπετρας έχουν ένα μειονέκτημα. Έχουν μικρούς κόκκους για να κανουν αποικίες τα βακτήρια με αποτέλεσμα ειδικά τωρα να σου στομωνουν ποιο εύκολα και να διευκολύνουν την δημιουργία των κακών βακτηρίων. Είχα και εγώ θέμα με τριχοειδή στην 1η μου λίμνη. Με ένα μακρύ ξύλο την μαζευα σαν το μαλί της γριάς και το πέταγα. Είναι όμως σπαστικό να γεμίζει συνέχεια. Τουλάχιστον μου το έκανε συγκεκριμένη περίοδο μέσα στον χρόνο. Τώρα (με την επέκταση της λίμνης κ την βελτίωση των φίλτρων) πάνω από 2 - 3 εκ δεν έχει πάει ποτέ. |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια!!τελικα μπηκε πανι σκιασης απο πρακτικερ...(οικονομικη λυση) και ειμαι σε αναμονη για αποτελεσματα...λετε τωρα να εχω θεμα με τα φυτα που δεν θα εχουν πολυ ηλιο??
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλα αποτελέσματα Κυριάκο
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Να σαι καλα Αρτεμισία..και μερικες φωτο
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο βρε Κυριάκο,
πολύ όμορφο αποτέλεσμα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ομορφη κυριακο!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχω την εντύπωση ότι τα νούφαρα έχουν ανάγκη από ήλιο για να βγάλουν άνθη !!! Δεν θυμάμαι αν το έχω διαβάσει για νούφαρα ή λοτους. Με όλα τα άλλα δεν νομίζω να έχεις θέμα! Κάποιος ποιο ειδικός με φυτά θα μας πεί.
|
|
||||
|
||||
![]()
Βλέπω έχουν χωρο τα ψάρια
![]() ![]() Και εσυ να είσαι καλα Κυριάκο ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφη η ζούγκλα!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Να ειστε καλα ολοι...για τα νουφαρα δεν ξερω..τωρα εχουν να βγαλουν λουλουδι παντως 2-3βδομαδες
Αρτεμισία μου τράβηξα ολα τα φυτα στο πλαι και αφησα μονο το νουφαρο στην ακρη για να εχουν χώρο τωρα που θεριευουν..την αλγη την καθαρισα οσο μπορουσα..μπηκε και η τεντα και ελπιζουμε στον αφανισμο της |
|
||||
|
||||
![]()
Κυριάκο μην ανησυχείς για τα Νούφαρα, ερχεται η ωρα σιγα σιγα να ξεκουραστούν και τα δικά μου δεν ανθίζουν τόσο πολύ πια
![]() Δεν θέλουν απευθείας ήλιο απλά πολύ φως . Εκτός και αν έχεις κανένα μπλέ ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νεα κατασκευη λιμνης | petros kapa | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 18 | 25-04-13 13:37 |
κατασκευη λιμνης | panos78 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 25-04-12 23:39 |
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΗΣ | αλεξ παπ | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 19 | 07-10-11 23:55 |
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΗΣ!! | voulafoufri | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 29 | 23-08-10 21:43 |
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΗΣ | Serifis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 29-09-09 12:12 |