|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Δυστυχώς μετά από πολλή παρατήρηση και διάφορα πειράματα ανακάλυψα ότι η αρτέμια δεν εκκολάφθηκε. Μάλλον φταίνε τα αυγά. Ήταν πολύ παλιά και είχαν ξεμείνει σε κάποιον που μου τα έδωσε. Την διαδικασία πιστεύω να την έκανα σωστά. Σε περίπου 1 λίτρο νερό έβαλα ένα κοφτό κουταλάκι αλάτι ενυδρείου και ένα τέταρτο από το κουταλάκι αυγά. Είχα και φως αναμένο γιά να ζεστένεται.
Τέλος πάντων σήμερα άρχισα να βάζω στην γυάλα ένα υγρό small fry της wardley (made in usa) γιά να κρατήσω τα μικρά όσο μπορέσω και θα προσπαθήσω να βρω καλλή αρτέμια. Αλήθεια αν δεν βρώ Πάτρα (έχουμε μόνο δύο αξιόπιστα μαγαζιά) στην Αθήνα που μπορώ να βρώ μήπως και στείλω κάναν γνωστό. Στέλνω και φωτο πρόχειρης κατασκευής που έκανα γιά τα μπουκάλια της αρτέμια |
|
||||
|
||||
![]()
υπαρχουν διαφοροι τροποι εκκολαψης αρτεμια.εγω χρησιμοποιω αυτον
http://vanriel.myadsl.nl/BT-HatchingBBS.htm ειχα προβλημα κι εγω προσφατα με αυγα.παιρνω της jbl αλλα εχω τρομερα χαμηλο ποσοστο εκκολαψης και δεν ξερω γιατι.... ευτυχως τωρα εχω αλλα,και εκκολαπτονται. εισαι δυστυχως μακρυα για να σου εδινα microworms.... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Πέντε ημερών. Όσο γιά την υγρή τροφή και την επιβάρυνση του ενυδρείου θα αρχίσω σιγά σιγά μικρές αλλαγές (10%)
|
|
||||
|
||||
![]()
δηλ 3 κολυμπανε οριζοντια,ε?προσπαθησε να βρεις οσο το δυνατον συντομοτερα αρτεμια.
μπορεις στις αλλαγες να βαλεις ενα βαμβακι στην ακρη του σωληνα για να μη ρουφηξεις και κανα μωρο ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
-ΒΓΑΛΤΕ τους Μονομάχους από τα βάζα! Δεν είναι ελιές..! -Προσπαθώ να μαθαίνω για να γίνομαι καλύτερος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη filoxenos : 03-01-06 στις 23:57 |
|
|||
|
|||
![]()
Ειναι ευκολο να χαλασουν τα αυγα αν ανοιχτουν και εκτεθουν σε υγρασια.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Μάλον η υγρασία πρέπει να φταίει. Τα αυγά τα είχε κάποιος πάρει από εκτροφέα γιά να μεγαλώσει δίσκους πριν δυό χρόνια. Απ' ότι μου είπε είχε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό εκκόλαψης. Επειδή δεν είχε χρόνο τα παράτησε και του ξέμειναν τα αυγά. Το βαζάκι ήταν σχεδόν γεμέτο αλλά ανοικτό. Τέλος πάντων έβαλα ακόμα δύο μπουκάλες γιά να δώ τι γίνεται. Στην πρώτη έβγαλα αρκετή ποσότητα αυγών από το βαζάκι μήπως και πιό κάτω δεν έχουν χαλάσει τα αυγά ενώ στην δεύτερη έβαλα και 50% περισσότερο αλάτι (1,5 κοφτό κουταλάκι του γλυκού στο ένα λίτρο). θα δούμε τι θα γίνει. Μήπως κάποιος ξέρει κάναν απλό τρόπο γιά να ελέγχουμε τα αυγά;
|
|
|||
|
|||
![]()
θελω να κανω και εγω μια ερωτηση
![]() Πως μιαζουν τα ερτεμια οταν εκκολαυτουν? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Είναι πολύ μικρότερα από μύτη μολυβιού, περίπου μισό χιλιοστό (μπορεί και μικρότερα) και είναι εκατοντάδες! (στο δικό μου δοχείο πάντα...). Εγώ έχω μεγεθυντικό φακό, αλλά δεν μπορώ να δω λεπτομέρειές τους.
|
||||
|
||||
![]()
για να δουμε τις αρτεμιες χρειαζομαστε στερεοσκοπιο
![]() ![]() http://www.ibss.iuf.net/course/images/m9.jpg
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν ειμαι σιγουρη αν υπαρχει καποιος τροπος,αλλα δυστυχως νομιζω πως οχι.....(εχει κανενας καμια ιδεα??) αυγα απο αλλου δεν μπορεςι να βρεις?
|
||||
|
||||
![]()
Παίρνεις προσεκτικά, με το δεξί σου χέρι ένα αυγό, το κουνάς λίγο (κοντά στο αυτί σου) και αν δεν ακούσεις τίποτα, είναι οκ.
Αν ακούσεις, είναι κλούβιο... ![]() ![]() ![]() Μακροφωτογραφία από ναύπλιο (αρτέμια) μπορείς να δεις παρακάτω (αυτό το αυγό, δεν έκανε τακ-τακ...)
-ΒΓΑΛΤΕ τους Μονομάχους από τα βάζα! Δεν είναι ελιές..! -Προσπαθώ να μαθαίνω για να γίνομαι καλύτερος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη filoxenos : 21-02-06 στις 00:10 |
|
|||
|
|||
![]()
Φωτο απο ναυπλιο ειναι η πιο πανω - αυτη φολοξενε ειναι απο ενηλικη αρτεμια.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|