|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ειναι και ευκολο να τα προλαβω..χαχα..πειτε μου λιγο τι ειναι αυτο το πρασινο σαν φυκι που πιανει η γλαστρα απο το νουφαρο...
|
|
||||
|
||||
![]()
¶λγη τριχοειδή είναι . Να σου πώ έτσι είναι συνέχεια το νεράκι θολό ?? Σου έχω λύση γι αυτο ρωτάω
![]() Τα μικρά ψαράκια τι είναι κουνουπόψαρα ??
|
|||
|
|||
![]()
Ναι κουνουποψαρα..εχουν γεννήσει κιολας και πληθαίνουν...ναι συνεχεια ετσι ειναι..2-3 μερες μετα την αλλαγη βρωμιζει..για δωσε τα φωτα σου..
|
|
||||
|
||||
![]()
Για βγάλε μια φωτό μέσα τα φίλτρα να δώ και θα σου πώ ακριβώς .
|
|||
|
|||
![]()
Σκεψου..στην εισοδο της αντλιας εχει μπει βιδωτη μια γλαστρα με πολλες μικρες τρυπες παρεμετρικα..απο πανω εχει μπει ψιλη σιτα γι να μην ρουφαει ψαρια..το νερο παει στο χειροποίητο sprei bar..πεφτει πανω σε ενυδρειακο βαμβακι μετα περνει απο το πανι σκυασης και μετα ελαφροπετρα και γυριζει στην λιμνη
|
|
||||
|
||||
![]()
Κυριάκο μου , δεν μπόρεσα να απαντήσω νωρίτερα , αλλά το σκεφτόμουν
![]() ![]() 1. θα έλεγα να βγεί η γλάστρα απο την αντλία και να κάνεις ένα αυτοσχέδιο κλουβί , όχι μεταλλικό (τίποτα που να σκουριάζει ). 2. Τα ενυδρειακά υλικά δεν κάνουν δουλεια στις λίμνες , πάρε Ιαπωνική ψάθα.(εδω είμαι , σου την παραγγέλνω εγω αν το πάρεις απόφαση ) 3. Όταν καθαρίζεις τα υλικά απο τα φίλτρα πώς τα καθαρίζεις και κάθε πότε??? 4. Βλέπω να χρειάζεσαι προφίλτρο αν δεν θέλεις uv . Τώρα δες στην φωτό που σου βάζω το νέο μου φίλτρο και την ποιότητα του νερού ![]() Y.Γ. πάντα είμαι εδω για να βοηθήσω σε ότι χρειαστείς μην διστάσεις να με πάρεις και τηλ. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Σιγα σιγα θα κανω τις αλλαγες που χρειαζεται..για δωσε link για ιαπωνικη ψαθα..θα σε παρω και τηλ να μου πεις
|
|
||||
|
||||
![]()
Αφηστε τα τηλέφωνα και βαλτε εδώ τα λινκ να βλέπουμε και εμείς
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() Eπίσης έκαψα τον υπολογιστή μου , ακόμα μια φορά , για αυτο και είπα στον Κυριάκο να με πάρει τηλ/νο ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.ebay.com/itm/311576183096...%3AMEBIDX%3AIT Πολύ εντάξει ο πωλητής και απο συσκευασία , είχα πάρει και απο Αγγλία χάλια μαυρα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Κυριάκο αν πάρεις στείλε μου ενα πμ,
θέλω και εγώ ένα κομμάτι, όχι πολύ μεγάλο, 50-60 Χ 20 μου φτάνει
|
||||
|
||||
![]()
Εσύ γιατι δεν είπες την φίλη σου ???? Θα ξαναπάρω μάλλον , γιατι θέλω να βελτιώσω και την φίλτρανση στα χρυσόψαρα
![]() Υ.γ. ο Κυριάκος δεν έχει paypal γι αυτο είπα να τον βοηθήσω ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ήξερα βρε κοπέλα μου πως θα πάρεις και άλλο, αν πάρεις μου λες
![]() Και για paypal αν θέλει ο Κυριάκος κάτι θα κάνουμε ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ψυχούλα
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Με προβληματίζει η ψιλή σίτα στην γλάστρα που είναι
η αντλία, λογικά θα μπουκώνει συχνά...επίσης το ενυδρειακό βαμβάκι νομίζω είναι καλύτερα να αντικατασταθεί με χοντρό σφουγγάρι η καλύτερα ιαπωνική ψάθα όπως αναφέρθηκε. Σχετικά με το πρασίνισμα του νερού, η προσωπική μου εμπειρία από λιμνούλα με χρυσόψαρα λέει ότι είναι λογικό να συμβαίνει στην αρχή, στην συνέχεια κάνει τον κύκλο της η λίμνη και το ξεπερνάει... Όσο πιο πολύ επεμβαίνεις σε αυτό το διάστημα τόσο περισσότερο θα καθυστερήσει αυτός ο κύκλος. Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα ισχύει και με τα κοι. Επίσης άποψη μου είναι ότι πολλές γλάστρες στην λίμνη δημιουργούν θέματα, πιάνουν βρωμιά, εμποδίζουν την ροή του νερού και μερικές φορές μπορεί το ριζικό σύστημα των φυτών να βγει έξω από αυτές και να γίνει ανεξέλεγκτο. Προτιμώ λίγες γλάστρες και περισσότερα φυτά που δεν χρειάζονται φύτευση όπως parrot feather, anacharis, λευκοκεφάλα, ή επιπλέοντα... |
|
|||
|
|||
![]()
Αρτεμησια μου ευχαριστω για την βοηθεια...θα σου στειλω με pm για να μου παραγγείλεις και τακη θα παρω παραπανω και για εσενα..
Οσον αφορα το κυκλο της λιμνης φιλε takolas μπορει να εχεις και δικιο..βελτιωνοντας την φιλτρανση μου θα το αφησω να κανει τον κυκλο της.. Στο κομματι των φυτων διαφωνω λιγο δεν ξερω τι λετε οι υπολοιποι..θεωρω οτι ειναι ζωτικής σημασιας για την λιμνη και την δημιουργία οσο το δυνατον πιο φυσικου περιβάλλοντος για τα ψαρια μας.. Επισης η γλαστρα που εχω βαλει η αληθεια ειναι οτι δεν μπουκωνει ευκολα..την παρατηρω καθε μερα..που και που μονο που τραβαει κάποια φυλλα απο την βοκαμβιλια...και την σιτα φοβαμαι να την βγαλω γτ εχω μεσα και κουνουποψαρα και δεν ξερω τι αλλο υλικο να μπει για να μην τα ρουφήξει.. |
|
|||
|
|||
![]()
Και μια καινουρια φωτο
|
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ ωραία γίνεται,
συμφωνώ για την σημασία των φυτών, και εγώ στην λιμνούλα μου έχω αρκετά, με τις πολλές γλάστρες έχω τις ανησυχίες μου... Για την σίτα, εφόσον δεν βουλώνει μια χαρά. |
|
||||
|
||||
![]()
Όμορφα είναι
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Χαχαχα...οριστε..για πες τωρα
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία την έχεις
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ε θα φτιαξω μια δευτερη για φυτα...χαχα
Εχω δει ηδη λουλουδια απο τα νουφαρα..τωρα παμε για τα δευτερα |
|
||||
|
||||
![]()
Να φτιάξεις και για τις χελώνες
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Κούκλα είναι Κυριάκο , αστους να λένε
![]() Και εγω αν έφτιαχνα πιο πολλά φυτά θα έβαζα ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Παλι καλα εχω και εναν υποστηρικτή..χαχα
Ακομα ειναι μικρες οποτε δςν εχω θεμα..αν παρουν μποι βλεπουμε |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ μου αρέσει που είναι διάσπαρτα τα φυτά !!!
|
|||
|
|||
![]()
Δεν τα ηθελα μαζεμενα..ηθελα να εχει παντου ομως
|
|
||||
|
||||
![]()
φυτα παντου!!!εγω εβαλα και στα βαζα.ηρθε η αδερφη μου και μου λεει βαλε και μια ροταλα στο ποτηρακι της οδοντοβουρτσας!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Χαχαχα...το χεις τερματησει και εσυ
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα...μετα την τελευταια αλλαγη νερου πριν 10 μερες το νερο πλεον ειναι κρυσταλλο..βλεπεις τα παντα πεντακαθαρα..οποτε να μπω στην διαδικασια αλλαγης της φιλτρανσης η να περιμενω να δω αν θα συνεχίσει να ειναι καθαρο και μετα βλεπουμε...?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νεα κατασκευη λιμνης | petros kapa | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 18 | 25-04-13 13:37 |
κατασκευη λιμνης | panos78 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 25-04-12 23:39 |
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΗΣ | αλεξ παπ | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 19 | 07-10-11 23:55 |
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΗΣ!! | voulafoufri | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 29 | 23-08-10 21:43 |
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΗΣ | Serifis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 29-09-09 12:12 |