|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ωραίο φαίνεται κ θα γίνεται όλο καλύτερο όσο φουντώνουν τα φυτά ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πρωτοτυπο στησιμο.
Πως καταφερνεις και δεν χυνεται το νερο? ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Μαγικό είδες?
![]() ![]() ¶λλο είναι το θέμα μου. Μόλις έκανα τις μετρήσεις. . Και δεν καταλαβαίνω τίποτα. Το πρωί έβαλα 2 ml NH4 και το τεστ που έκανα μόλις τώρα είναι το πιο κάτω. ΝΗ4:<0,25 δεν χρωματιστικε καθόλου το νερό PH:7,5-8 GH:13 KH:7 NO2:1 NO3:75 max τιμή του τεστ μου Τα τεστ είναι της aquatint Της αμμωνίας είναι της salifert Τι γίνεται βρε παιδιά? Πάλι αλλαγή να κάνω? Για το στήσιμο έχω κάνει κάτι λάθος? Σαν εικόνα μου αρέσει αρκετά. Σαν σωστό στήσιμο όμως είναι οκ? |
|
||||
|
||||
![]()
Αν εχεις βαλει σωστη δοσολογια αμμωνιας, δεν καθησα να υπολογισω, τοτε απλα λειτουργησε η βιολογια (το "μισο" μερος της, που οξειδωνει αμμωνια και ειναι ετοιμο) και μηδενισε την αμμωνια.
Λιγο ακομα θελεις να ολοκληρωθει και το αλλο μισο της βιολογιας (που οξειδωνει νιτρωδη) και να τα μηδενιζει κι αυτα. Συνεχιζεις παρομοιως
|
||||
|
||||
![]()
Βάλε πάλι αμμωνία, όση έβαλες και χθες
|
|||
|
|||
![]()
Νερό πότε πρέπει να αλλάξω? Τα φυτά δεν υπάρχει κίνδυνος να χαλάσουν με την αμμωνία λογικά έτσι?
¶ρα βάζω αμμωνία αύριο το πρωί την ίδια ώρα που έβαλα σήμερα και αύριο το βράδυ κάνω μέτρηση. Να αναφέρω ότι χθες μετά την αλλαγή νερού έβαλα αντιχλωριο της σερα το ακιουταν και μπαιονιτριβεκ . Μήπως δεν έπρεπε να βάλω? |
|
|||
|
|||
![]()
περίπου τις ίδιες μετρήσεις είχα κ στο δικό μου κ αναγκάστηκα να κάνω πάνω από 95% αλλαγή για να μηδενιστούν τα νιτρικά.
τα 2ml αμμωνίας σε πόσα ppm αντιστοιχούν ? νομίζω πως θα ήταν χρήσιμο να το μετρήσεις κ αυτό. όπως κ να 'χει όπως πρότειναν κ οι πιο έμπειροι μη σταματάς να ρίχνεις αμμωνία |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό με τα ppm sorry αλλά δεν ξέρω να σου το απαντήσω. Τα παιδιά μου είπαν 1ml αμμωνία για κάθε 100 λίτρα. Έβαλα 2ml και τώρα η αμμωνία είχε πάει περίπατο! ! Όλο μαγικά είναι το ενυδρείο μου !!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
τι περιεκτικότητας είναι η αμμωνία που έχεις ?
οι μετρήσεις αμμωνίας που κάνεις είναι σε ppm αλλά καλό θα ήταν να μετρήσεις κανα 20λεπτο αφού ρίξεις την αμμωνία. ανάλογα κ με την ιχθυοφόρτιση μια τιμή 3-4 ppm είναι καλή απ'όσο έχω διαβάσει. όσο περισσότερη αμμωνία καταναλώνεται εντός 24 ωρών τόσο πιο δυνατή θα είναι η βιολογία σου. το μόνο "πρόβλημα" σου είναι ότι όσο περισσότερη αμμωνία τόσο περισσότερα νιτρικά κ τόσο περισσότερα νιτρώδη που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστείς κ 100% αλλαγή πριν βάλεις ψαράκια. οι γνώστες μπορεί να στα πουν κ καλύτερα |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ σε όλα
![]()
|
|||
|
|||
![]()
30% νερό. Πάω τώρα να βάλω αμμωνία και σε 20 λεπτά μετράω και σας λέω.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τώρα είσαι στη φάση που θες καθημερινές μετρήσεις, και να μην αφήσεις να μηδενιστεί η αμμωνία.
Αν κάνεις πάλι αλλαγή, αμέσως βάζεις και αμμωνία
|
|||
|
|||
![]()
Σε λίγο θα σας πω την τιμή της. Ερώτηση :τι πρέπει να αγοράσω για το ευκολότερο άδειασμα του ενυδρείου μου? Γιατί στην αρχή συνδέω το λάστιχο στην έξοδο του φίλτρου και μια χαρά μου το πετάει εξω. Μετά το 30% όμως περνάει αέρας και σταματάει να ρουφάει νερό και αναγκάζομαι κουβαδακι κουβαδακι. Είναι λίγο κουραστικό και εκνευριστικό. Υπάρχει κάποιου είδους αντλία?
|
|
||||
|
||||
![]()
Δες εδώ
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....EA%EF%EB%E5%F2 http://www.aquatek.gr/vb/showthread....E1%F1%DD%EB%E9 μπορείς να βρεις μια φθηνή αντλία που να μπορεί να σου στέλνει το νερό μέχρι την αποχέτευση http://www.ebay.com/itm/111239693969...%3AMEBIDX%3AIT http://www.ebay.com/itm/131332733202...%3AMEBIDX%3AIT http://www.ebay.com/itm/131286326026...%3AMEBIDX%3AIT
|
|||
|
|||
![]()
Αν βγάλω το μοτέρ από κάποιο παλιό εσωτερικό φίλτρο μπορεί να κάνει τη δουλειά μου ή όχι?
------------------------- 0,5 μου έβγαλε το τεστ. Μήπως η αμμωνία δεν είναι δυνατή και πρέπει να βάλω περισσότερη? Τόσο γρήγορα να απορροφηθηκε? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mobar78 : 01-06-16 στις 08:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
ξέρεις την περιεκτικότητα της αμμωνίας ?
πόση αμμωνία έβαλες ? |
|
||||
|
||||
![]()
βάλε τη διπλάσια και μετά από 15-20 λεπτά μέτρησε πάλι
όπως σε ρώτησε και ο Γιώργος , τι περιεκτικότητα έχει ; τι γράφει επάνω ;
|
|||
|
|||
![]()
30% νερό. Έτσι μου είπαν στο φαρμακείο. Τώρα όμως είμαι στη δουλειά. Μπορώ να το κάνω όταν γυρίσω σπίτι ή να το κάνω αύριο? Έβαλα 2ml από το μπουκαλάκι που μου έδωσαν στο φαρμακείο. Και 2ml έβαλα και χθες το πρωί
|
|
||||
|
||||
![]()
Οταν πας σπίτι βάλε 2πλάσια δόση από όσο έβαλες σήμερα και κάνε μέτρηση μετά από
λίγο. Για περιεκτικότητα 30% λίγο δύσκολο, έχω μπουκάλι με περιεκτικότητα 25% και με 1 ml/100 λίτρα ανεβάζω 3-4ppm αμμωνία
|
|||
|
|||
![]()
να ρωτησω κατι?? αμα στα 200λιτρα βαζω 2ml και αυτο ανεβαινει μονο 0,5 για να ανεβασω 2-3 μηπως θα πρεπει να βαλω 12ml αμμωνια? λεω εγω τωρα.. μιας και απ οτι καταλαβα δεν ειναι και πολυ δυνατη αυτη η αμμωνια.
|
|
||||
|
||||
![]()
βάλε 4ml και κάνε μια μέτρηση να δούμε που βρίσκεται.
Η πολύ αμμωνία δεν προσφέρει κάτι καλό, το αντίθετο, μπορεί να σκοτώσει τη βιολογία, απλά βάζουμε μέχρι 3-4ppm για να αντέξει πάνω από 24 ώρες και να μη βάζουμε συνέχεια , γιατί αν μηδενιστεί η αμμωνία θα μείνει "νηστική" η βιολογία και θα μειωθεί
|
|||
|
|||
![]()
τα ml πως τα μετράς ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Τα μετραω με σιριγκα.
|
|
|||
|
|||
![]()
διάβασε αυτό κ βρες τα σωστά ml.
κάνε μια μέτρηση πριν προσθέσεις αμμωνία κ μία 20 λεπτά μετά την προσθήκη των σωστών ml. ίσως θα έπρεπε να κάνεις κ μια αλλαγή 50% για να δεις αν θα μειωθούν τα νιτρικά. ------------------------- επίσης καλό θα ήταν να σιγουρευτείς για το ποσοστό της αμμωνίας Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GN_AZ : 01-06-16 στις 12:43 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τι φιλτρο ειναι?
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν παιδιά πήγα στο φαρμακείο και ζήτησα να μου δείξουν την καθαρή αμμωνία που μου έδωσαν χθες. Έβγαλα φωτογραφία το μπουκάλι και σας το στέλνω. Δυστυχώς σήμερα τα μαγαζιά είναι κλειστά και δεν μπόρεσα να βρω πιο δυνατή αμμωνία. Το φαρμακείο αυτό είναι πάντα ανοιχτό λόγω τουριστικής σεζόν και τοποθεσίας. Για πείτε μου τι νομίζετε?
Όσο για το φίλτρο φίλε μου delta δεν το σκέφτηκα ότι μπορεί να ρουφάει και άλλο. Νόμιζα πως επειδή έπεσε η στάθμη μέχρι εκεί τα κατάφερνε. Θα το ψάξω στην επόμενη αλλαγή όμως που απ ότι κατάλαβα θα είναι πολύ σύντομα. Σας παρακαλώ ας μου πει κάποιος πως μπορώ να ανεβάσω σωστά φωτογραφίες πριν το σπάσω το κινητό μου ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Κατά λάθος μπήκε αυτό
|
|
|||
|
|||
![]()
πήραν από το μπουκάλι της φωτογραφίας κ σου έβαλαν σε ένα μικρότερο κατευθείαν ή μήπως το αραίωσαν ?
όπως κ να έχει θα χρειαστεί να βρεις την άκρη με δοκιμές. ξεκίνα να μετράς κ να προσθέτεις αμμωνία μέχρι να φτάσεις το 3-4ppm |
|
|||
|
|||
![]()
Οκ αυτό θα κάνω. Μέχρι πόσες φορές μπορώ να βάλω? Μέχρι να δω το 3-5 ppm?
Έτσι μου είπαν ότι από αυτό το μπουκάλι μου έδωσαν. Θα το αρχίσω τώρα αμέσως. Α δεν θα του περάσει. Θα τον βρω τον σωστό συνδυασμό ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν χρειαζεται (ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ειναι επικινδυνο) να βρεις πιο δυνατη απο 30%.
Ακομα και με 10% κανεις τη δουλεια σου. Αναλογα τη διαλυση της αμμωνιας που εχει ο καθενας, φτιαχνει τη δοσολογια του. Αν ειναι 30% βαζει λιγοτερο, αν ειναι 10% βαζει περισσοτερη. ------------------------- Εγω ειμαι της αποψης να ειχες συνεχισει οπως ξεκινησες με τροφη.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 01-06-16 στις 19:32 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|