|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Πληροφορίες
Διαστάσεις: 80 Χ 30 Χ 40 (οχι με σιγουριά) Όγκος: Ωφέλιμος όγκος 75 Λίτρα νερό Κατηγορία: Ενυδρείο με endler Φυτά: Star grass , ludwigia repens , hygrophila angustifolia , hygrophila polysperma, rotala rotundifolia , java fern , λευκοκεφαλα , pistia , valisneria , Sagittaria subulata, κρυπτοκορινες (πιστεύω να μη ξέχασα κάτι ![]() Ψάρια / ¶λλα είδη: 3 Αρσενικα , 6 Θηλυκα , καμια 10αρια μικρά σε διάφορα μεγέθη, σαλιγκάρια Ramshorn , και σε καμια 20αρια ημέρες θα μπουν και μερικές γαρίδες red cherry Διακοσμητικά υλικά: (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.) χαλίκι λάβας , 3 κιλά περίπου υπόστρωμα Stratum , 1 ξύλο Φόντο: Τίποτα Φωτισμός: 1 απλή λάμπα 18w 6500K, έχουν παραγγελθεί led γυρω στα 30w που θα μπουν σε DIY φωτιστικό από πλεξιγκλάς Διάρκεια φωτισμού: 12:00-22:00 Φιλτράρισμα: Eheim 2233, γεμάτο ελαφρόπετρα στρωμένο για 10 ημέρες με μπολι και αμμωνία Θερμοστάτης: Ναι, εχει γίνει παραγγελία STC απο EBAY και θα μπουν και 2 ανεμιστηράκια 80αρια Λίπανση: Οχι Παροχή CO2: Οχι Παράμετροι: pH: 7,2 (Το stratum το κατέβασε) Γενική σκληρότητα (GH): Δεν μέτρησα Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Δεν μέτρησα Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): 0 (Το ενυδρείο στήθηκε σήμερα, την άλλη εβδομάδα θα ξέρουμε καλύτερα) Αλλαγές νερού: 30% κάθε εβδομάδα αλλά είναι υπο παρακολουθηση Θερμοκρασία: 25 ¶λλες πληροφορίες: Φωτογραφία: Τη προηγούμενη Τετάρτη που φύτεψα κάποια φυτά κατα τη διάρκεια του στρωσίματος ![]() Σήμερα μετά την εισαγωγή των ψαριών και κάποιων φυτών ακόμα ![]() ![]() και ένα βίντεο Σήμερα τελείωσα το στήσιμο σε αυτό το ενυδρείο ενός φίλου. Το ενυδρείο επισκευάστηκε , γιατί πρέπει να είναι πάνω από 10 ετών, επισκευάστηκε και το φίλτρο, έβαλα μπόλι από το δικό μου το φυτεμένο και στρώθηκε για 10 ημέρες με αμμωνία. Να ευχαριστήσω τον Γιάννη (Maverick) για τα ψαράκια αλλά και τα φυτά που μου έδωσε απλόχερα. Το ενυδρείο βρίσκεται σε οδοντιατρείο και πιστεύω να απαλύνει το πόνο κάποιων ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ ωραίο, μόλις φουντώσει λίγο και βάλει μαύρο χαρτονάκι θα είναι τέλειο!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για τώρα δεν ήθελε να βάλει φόντο, το αφήσαμε έτσι και θα δουμε. Θα δουμε πως θα πάει και απο άλγη γιατι ειναι σε μπαλκονοπορτα, πιστευω τα ramshorn να κανουν δουλειά ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τυχερός ο φίλος σου
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
μπράβο Τάκη πολύ ωραίο αποτέλεσμα.
τα εντλερς Μαρεσουν πολύ ...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Αυτός ο φιλος είναι η αιτία του κακού που έμπλεξα με τα ενυδρεία, είναι αυτός που μου χάρισε το νούφαρο και μου είπε να βάλω και 1 χρυσόψαρο (και εγω έβαλα 10 ![]() ![]() Ηρθε το καλοκαίρι απο το σπίτι και είδε τα ενυδρεία, και του άρεσε πολύ αυτό με τα συννεφάκια, που είναι απλό αλλά καταπράσινο. Ετσι ξεκίνησε η επισκευή ενός αρχαίου ενυδρείου που είχε, επισκευάστηκε και το φίλτρο και αρχίσαμε όλο το project , και επιτέλους τελείωσε. Αυτο μπήκε στο χώρο του ιατρείου δίπλα απο την οδοντιατρική έδρα , εκεί που φοβούνται όλοι να κάτσουν ![]() ![]() Η γυναίκα μου μου λέει πως αναβω φωτιές ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Όμορφο, και σε λίγο με τα φυτά πιο αναπτυγμένα ακόμα πιο ωραίο θα είναι
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα τα ψάρια ξεθάρεψαν και κυκλοφορουσαν σε όλο το ενυδρείο.
Στο ιατρείο το θέμα συζήτησης ήταν μόνο το ενυδρείο, ολοι κοιτάζαν μόνο εκει και κανενας δεν πόνεσε ![]() Η μεγάλη τους απορία ήταν το πόσο γρήγορα στήθηκε. Τη προγούμενη εβδομάδα έβλεπαν ένα ενυδρείο άδειο και ξαφνικά σήμερα το ειδαν γεμάτο φυτα και με ψάρια μέσα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ωχ προβλεπω εγγραφες νεων μελων(χωρις δόντια) με ερωτησεις τι ειναι μπολι πως στρωνουμε και απαιτησεις φυτων με συναρτήσεις φωτός-λαμπτηρων(οντως αναβεις φωτιές)!!!
Πολυ ομορφο μπραβο σας και αναμενουμε για τα θηρία..
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ομορφο Τακη, μπραβο σας!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβο Τάκη πολύ ωραίο εγινε
![]() εχεις παρει φορα δεν σου φτάνουν τα δικά σου θα κανεις franchise τωρα ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Ευχαριστώ παιδιά, το συγκεκριμένο το ειχα σαν υποχρέωση, αλλά και ευκαιρία να τον επαναφέρω στο σωστό δρόμο ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Είναι πολύ όμορφο και χαρούμενο ενυδρείο (αυτή την αίσθηση μου δίνει )
Ελπίζω να μη δω και εγώ το ενυδρείο σου γιατί ενώ δεν έχω ξεκινήσει το δικό μου ακόμη, έχω αρχίσει να σκέφτομαι πως θα είναι το δεύτερο μου.😆 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εξωτερικός στεγασμένος χώρος υπάρχει όχι για λίμνη αλλά. ..😃
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Λες αν δει και αυτό ; ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό ακριβώς εννοούσα πριν ότι δεν πρέπει να δω!
------------------------- Λυπηθείτε την καινούργια 😣 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη protifora : 27-01-16 στις 21:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
μπα δεν λυπατε κανεναν ο μαστροΤακης!!!για αυτο τον παραδεχομαι
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα πήγα στον οδοντίατρο (έπρεπε να αναστηλώσω τη γέφυρα γιατί ένα σουτζουκ λουκουμ την έκανε τη ζημιά
![]() Το ενυδρείο είναι πλέον το σημείο αναφοράς σε όλους που πάνε στο ιατρείο. Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση , όπως μου είπε ο φίλος μου, από άτομα που είχαν ή έχουν ενυδρεία οι βασικές ερωτήσεις ήταν 2 που είναι ο γλυφτης ; που είναι το οξυγόνο ; και μετά για τα φυτά , αν είναι αληθινά, για τα σαλιγκάρια και τι σαλιγκάρια είναι αυτά και αν τρώνε τα φυτά , και για τα ψάρια γιατί κανείς δεν τα ήξερε. Δηλαδή οι απλοί χομπίστες έχουν την εντύπωση πως τα βασικότερα στοιχεία ενός ενυδρείου είναι ο "γλυφτης" και το "οξυγόνο". Στη κουβέντα μάλιστα με 2 άλλους φίλους του που είχαν και αυτοί ενυδρεία κάποτε , τους είπε πως τόσα χρόνια που είχαν ενυδρεία είχαν κάνει μια τρύπα στο νερό, να σκεφτείτε πως αυτό το ενυδρείο κάποτε είχε φιλοξενήσει και Oscar. Οι 2 αυτοί φίλοι του τώρα είναι στη πρίζα να ξαναστήσουν τα ενυδρεία τους. Και στη συνέχεια της κουβέντας , όταν τους είπε τέρμα οι κουβάδες και πως θα υπάρξει βαρέλι και διακλάδωση με βανάκια από το φίλτρο που με το άνοιγμα μιας βάνας θα αδειάζει το νερό και με το άνοιγμα άλλης βάνας θα γεμίζει το ενυδρείο, καθώς επίσης πως θα υπάρξει κοντρολερ για τη θερμοκρασία και θα μπουν και ανεμιστηράκια , τους έφυγε το σαγόνι όπως λέμε. Τελικά , πολύ φοβάμαι πως για πολλούς ενυδρειόφιλους , η μοναδική πληροφόρηση είναι από τα πετ-σοπ και άντε και λίγο μεταξύ τους. Μου φαίνεται πως πρέπει να τους συστήσω το GAB ![]() Τα ψάρια αλλά και τα φυτά πάνε τέλεια , μέσα σε μια εβδομάδα η διαφορά ειναι αισθητή, άρα πάνε όλα καλά, θα δω και τις μετρήσεις αργότερα για να είμαι σίγουρος
|
||||
|
||||
![]()
Να του βάλεις ένα αφισάκι http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71121 στην πρόσοψη να το διαβάζουν οι ασθενείς όταν κάνουν το σφράγισμα
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Power by ![]() ------------------------- Μολις έκανα μετρήσεις ΝΗ3/ΝΗ4=0 ΝΟ2=0 ΝΟ3<=5 PH > 7,4 < 7,8 Μια χαρα είναι ![]()
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 29-01-16 στις 20:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τακη τελικα εσυ δεν στεινεις ενυδρεια..ζωγραφιζεις
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Και ένα update
![]() τα sagittaria subulata που είναι μπροστά δεν την έβγαλαν, μάλλον από έλλειψη φωτισμού, και τα led μετά από 1,5 μήνα δεν έχουν έρθει ακόμα, ούτε και ο STC ![]() Το Σ/Κ θα βγάλω από τα συννεφάκια sagittaria και θα το φορτώσω ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μια και πήγα για μια αναστήλωση γέφυρας τράβηξα και μια φωτογραφία
![]() είναι μάλιστα η στιγμή που ο ήλιος πέφτει στη μπαλκονόπορτα που είναι πίσω από το ενυδρείο, άλγη δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, τα ramshorn δουλεύουν πυρετωδώς ![]() Εντωμεταξύ σήμερα ήρθαν από το ebay τα led και ο stc και έτσι ξεκινάω το φωτιστικό
|
||||
|
||||
![]()
τουμπανο Τάκη πολύ όμορφο μπράβο.
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιο και φυσικο.
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά ο φίλος έχει ξετρελαθεί, και μου το είπε ξεκάθαρα, πως 15 χρόνια που αυτός με 2-3 άλλους φίλους του ασχολούνταν με ενυδρεία είχαν κάνει μία τρύπα στο νερό, δεν πίστευε ποτέ πως σε 5 εβδομάδες θα είχε αυτά τα αποτελέσματα.
Και αυτό που του έχει κάνει τρομερή εντύπωση πως υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που συζητούν και δίνουν απλόχερα λύσεις και βοήθεια σε όποιον ενδιαφέρεται να μάθει. Δεν τα πάει και τόσο καλά με το ιντερνετ και για αυτό δεν μπαίνει εδώ παρόλο που του το λέω συνέχεια , και πάντα μου λέει να πω εκ μέρους του Ευχαριστώ στον Γιάννη τον Maverick για τα ψάρια. Και μάλιστα το λέει και το τονίζει στους άλλους που τον ρωτάνε για όλο το στήσιμο, πως υπάρχουν φόρουμ και εκεί όποιος θέλει μπορεί να βρει άπειρες πληροφορίες αλλά και βοήθεια. Και μάλιστα όποιος τον ρωτάει τους λέει για το GAB και τους προτρέπει να μπουν να διαβάσουν να μάθουν και να στήσουν τα ενυδρεία που έχουν στα υπόγεια και στις αποθήκες , και μάλιστα να το κάνουν γρήγορα γιατί πρέπει να αρχίσει να δίνει ψάρια ![]() ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρειο φίλου (ανακατασκευή:) ) | Christos86 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 12 | 25-06-14 18:48 |
Τα φώτα σας για νέο ενυδρείο φίλου | boutas ski | Αρχάριοι γλυκού νερού | 35 | 20-07-13 12:21 |
Ο νέος μου φίλος | agnos | Bettas | 7 | 28-03-10 15:06 |