|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή, φροντίδα γόνου, γενετική |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Τα αυγά είναι αρκετά.....
Εριξα τροφη πούδρα κ σπιρουλινα... Οπότε το νερό θολωσε και δε θα φανούν. Θα βάλω φωτογραφία μετά που φεγγω με το φακό και φένεται ένα μέρος των ψαριών. Αλλαγή νερού Α από το ενυδρείο? Β βρύσης με αντιχλωριο? Γ βρύσης από την προηγούμενη μέρα? Να έχει φύγει το χλώριο???
|
||||
|
||||
![]()
αλλαγη απο το ενυδρειο δεν εχει νοημα.
αλλαγη απο την βρυση με αντιχλωριο ή χωρις (εφοσων αεριζεται το νερο 24+ ωρες) και ιδια θερμοκρασια. Προσωπικα εβαζα σε ενα δοχειο 20 με 30 λιτρα νερο και το ειχα με ενα κυκλοφοριτη να τρεχει μονιμα. απο αυτο επερνα νερο και αλλαζα καθημερινα 10% το νερο των γοννων, για να μην ετοιμαζω καθε μερα νερο... κι επειδη τα λιτρα της αλλαγης ηταν λιγα, μου εβγαζε ετσι μερικες μερες. |
|
|||
|
|||
![]()
ωραια.... αφου δεν πειραζει νερο με αντιχλωριο με βολευει πιο πολυ!!!!
![]() δεν το γλυτώνω το ξυλο απο τη γυναικα μου χριστουγγεννιατικα ![]() σημερα τους εδωσα και λιγο αυγο κροκο.... φαινεται να σκουραινει η περιοχη της κοιλιας... αρα πιστευω οτι τρωνε πραγμα πολυ καλο!!!! ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
πω πω ψαρομάνι!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
φτου φτου φτου
![]() ![]() ![]() Να τα χαίρεσαι !!!!!!!
|
|||
|
|||
![]()
εχω την εντυπωση πως το μεγαλυτερο μερος του γονου ψόφησε....
![]() δεν ξερω τι εγινε τι πηγε στραβα..... αμωνια??? πολυ φαγητο??? που δεν εκανα ακομα αλλαγη νερου??? που δεν μπορεσα να τραβηξω τα αυγα που εμειναν στον πατο??? δεν ξερω... τι να πω... χαλάστηκα παρα πολυ
|
||||
|
||||
![]()
Και πιθανόν να χάσεις κι αλλά στην συνεχεια..
Το μεγάλωμα του γοννου δεν είναι απλό, απαιτεί χρονο και καθημερινή ασχολια. Το τι πήγε στραβά δεν μπορω να το ξέρω. Αυτό που μπορω να σου πω είναι πως δεν θα συγχωρέσουν αμμωνία και ελλειψη τροφής. Επομένως 4-5 ταίσματα το ελάχιστο την ημερα και καθημερινή καθαριότητα της δεξαμενής με ταυτόχρονη μικροαλλαγή νερου. Επίσης η αρτεμια θα βοηθούσε στο ταισμα... |
|
||||
|
||||
![]()
Σταύρο συνήθως έτσι γίνεται , δεν έκανες κάτι εσύ ....
![]() Για τόοοοοσο γόνο θέλεις μια δεξαμενη 500 με 1000 λίτρα .... έτσι γίνεται τι να κάνουμε και όσο μεγαλώνουν τα μεγαλύτερα τρώνε τα μικρότερα ![]() Νομίζω , απο ότι έχω διαβάσει , θα σου πούνε και οι πιο σχετικοί .
|
||||
|
||||
![]()
Κανιβαλισμος μπορεί να συμβεί αργότερα.
Αυτό με τα λίτρα δεν ισχυει... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πάντως το νερό το βλέπω πολύ θολο, είναι όντως;
|
|
|||
|
|||
![]()
Ναι έγινε έτσι με την πούδρα την σπιρουλινα κ τον κροκο αυγού.
Σήμερα τάισα πρώτη φορά... Ίσως ήταν πολύ... Ίσως ήθελε φιλτρο.... Ένα πρόβλημα που πιστεύω ότι είχα ήταν ότι δεν καθάρισα τον πάτο.... Αλλά είχε συνεχώς γόνο και ήταν πολύ δύσκολο να γίνει. Αρτεμησία στα περισσότερα άρθρα που διάβασα το κατάλληλο ενυδρείο για τέτοια δουλειά είναι 100Χ40Χ30. ο γόνος λέει δε θέλει πολύ ύψος για να μπορεί εύκολα να ανέβει να φάει. Πολύ διάβασμα.... πολύ δυσκολία.... πολύ χαρά.... Κ στο τέλος για πρώτη φορά πολύ απογοήτευση ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σταύρο μην απογοητεύεσαι
![]()
|
|||
|
|||
![]()
απλα ηταν πολυ ευκολο για να ειναι τοσο ευκολο...!!!!
και ξαφνικα απο 200-300 μικρα να μεινουν 20 που πιθανοτατα το πρωι θα ειναι νεκρα. Αυτο που με χαλασε πιο πολυ ειναι οτι δεν ημουν προετοιμασμενος οπως ηθελα μιας και πιστευα οτι αυτο θα γινοταν ανοιξη. ειχα σκοπο να κανω ενυδρειο με spawning mops και να γινει οπως θα ηθελα με φυσικο τροπο.... απροετοιμαστος εντελος..... δε θα το βαλω κατω σε καμια περιπτωση.... απλα πρεπει να βρω τι πηγε στραβα, ισως να ειναι πολυ περισσοτερα απο ενα. το μεγαλυτερο κακο και ο λογος που η απογοητευση ειναι μεγαλη ειναι οτι η διαδικασια αυτη γινεται μια φορα και ισως τωρα παμε για του χρονου... και αν του χρονου κανω ξανα κατι λαθος βραστα..... ![]() ενα αλλο παραπονο που εχω ειναι οτι γενικα στην Ελλαδα κραταμε στεγανα-μυστικα..... οχι μονο στο θεμα ενυδρειου.....αλλα γενικοτερα. τετοια ωραια θεματα και μιλαμε 3 ανθρωποι, ενω στο εξωτερικο ειναι πολυ διαφορετικα τα πραγματα. τες πα...!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Πιστευω οτι οι θανατοι οφειλονται στο κροκο του αυγου,
πρεπει να επιβαρυνε πολυ το νερο.
|
|||
|
|||
![]()
Ίσως... Κι εγώ πολύ το φοβάμαι αυτό.
Αλλά κ η πούδρα δεν είναι ότι καλύτερο..... Το πράσινο νερό γεμάτο άλγη είναι πολύ καλό αλλά αυτή τη στιγμή δεν είχα το έξω ενυδρείο που έχω στο μπαλκόνι να τρέχει μιας κ το καθάρισα πρόσφατα.
|
||||
|
||||
![]()
Κρίμα Σταύρο , αλλά να μη στεναχωριέσαι, αυτά μπορούν να συμβούν και είναι λογικό.
Έλλειψη εμπειρίας , και δικιά σου αλλά και γενικότερα γιατί δεν υπάρχει κόσμος που έχει ασχοληθεί με γέννες χρυσόψαρων , και ειδικά σε τόσο μεγάλο βαθμό όπως προσπάθησες να κάνεις εσύ, όσοι ασχολήθηκαν το έκαναν επειδή τους έτυχε γέννα και το άφησαν και λίγο στη τύχη και στη φύση. Να προετοιμαστείς από τώρα για την ¶νοιξη και είμαι σίγουρος ότι θα έχεις θετικά αποτελέσματα. Προσωπικά να σου πως και εγώ πέρσι που μου έτυχε γέννα για πρώτη φορά είχε παταγώδη αποτυχία, έχασα το τελευταίο που είχε επιζήσει 1 μήνα μετά και αφού είχε σχηματιστεί ψάρι. Φέτος προτίμησα να βάλω τον γόνο που βρήκα, σε γεννήστρα στο κύριο ενυδρείο , μπροστά στην έξοδο του φίλτρου, και αυτό με έσωσε από τις αλλαγές και τη ποιότητα νερού, άλλα και πάλι από τους 15 περίπου γόνους που έβαλα , ένας επέζησε τελικά, και ακόμα 6 μήνες μετά δεν έχω τελειώσει, σε κάνα 2 μήνες θα είναι έτοιμο να μπει στο κύριο ενυδρείο με τα υπόλοιπα ψάρια. Υπομονή και επιμονή, αυτά έχει το χόμπι μας, και μην ανησυχείς, δεν είμαστε Θεοί να αντικαταστήσουμε τη φύση.
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ Τάκη.... εύχομαι όπως είπα κ πιο πάνω να μάθουμε όλοι... Αρκεί να να μπει στην κουβέντα κι άλλος κόσμος κ να πει τις εμπειρίες του... Κακό δεν είναι, ίσα ίσα θα βγουν συμπεράσματα....
Αυτό που έκανες με τη γεννήστρα θα το έκανα κι εγώ... Απλά επειδή δεν έχω και Ξανθη δε βρήκα ετοιμάζω πατέντα αλλά αύριο θα είναι έτοιμη. Έτσι το σκέφτηκα κι εγώ.... Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη χώρου... θα φάω ξύλο. Δε γίνεται μπροστά στο ενυδρε να έχω 3 κουβάδες.... Αλλού να κάνω Αρτέμια, βαρελια στο μπαλκόνι να ετοιμάζω νερό με αεραντλία για την άλλη μέρα και όλα αυτά Χριστούγεννα!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Σταυρο , δεν υπαρχουν μυστικα
![]() τα πραγματα ειναι απλα και στην πραξη δυσκολα ![]() γοννους θα χασεις, ειναι στανταρακι .. δεν βγαινουν ολα το ιδιο δυνατα. το νερο και το φαι θελει να προσεξεις. μπορεις επισης σε μια γεννηστρα με τουλι να τα εχεις μεσα στο ενυδρειο και να γλυτωσεις αλλαγες. ο κροκος αυγου λερωνει πολυ, θελει αλλαγη μετα το ταισμα. η τροφη πιστευω ειναι πολυ σημαντικο , δεν τρεφονται το ιδιο καλα με αλλες τροφες οσο με την αρτεμια. Δεν ειπα να εκκολαψεις, της ocean αν παρεις ειναι κομπλε. εγω κοιτα ποσα fancy ειχα , ελλειψα μερικες μερες κι εχουν μεγαλωσει(κι ευτυχως ειναι καλα μεχρι τωρα) μονο 2... ολα στο προγραμμα ειναι ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Η πλάκα είναι ότι το πρωί που σηκωθηκα είχαν μείνει ζωντανές κάτι μισοριξιες!!!
Θα κανω update όταν σχολασω
|
||||
|
||||
![]()
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=25198
Εαν δεν εχεις διαβασει αυτο,διαβασε το ειναι πολυ χρησιμο.O SOCRATIS για μενα ειναι απο τους κορυφαιους που ασχολουνται με τα χρυσοψαρα.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- και εκει που ειπα οτι τελικα κατι θα κανω..... σπασαν τα νευρα μου ξανα!!! βρηκα σε ενα μαγαζι ενα πολυ ωραιο πλαστικο κοσκινο για αλευρι. ανοιξα στο πλαι τρυπες με το τρυπανι και εβαλα ενα αφρολεξ που βαζουν στα παραγαδια.... οι τρυπες ειναι περιπου οσο μια σιτας για τα κουνουπια νομιζω αλλα πρεπει να το δω.... και μετα απο πολυ κοπο με μια συριγγα ταισματος εβγαλα καμια 60 μετρημενους γονους και τους εβαλα στο ενυδρειο..... εχω ελπιδες σκεφτηκα και ξαφνικα βλεπω να βολταρουν μεσα στο νερο.... ΕΕΕεεε αι σιχτιρ λεω!!!! οτι θελουν ας κανουν..... μετρησα 30 μεσα στη γεννηστρα και εκλεισα το καπακι..... τελος για σημερα... αν εχω διαθεση αυριο ισως πιασω κανενα ![]() ![]() ![]()
Σταύρος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pavos : 14-12-15 στις 22:28 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
λοιπον......
κι αφου μπηκα και εκανα διαφραγμα επεστρεψα σπιτι. και φυσικα τα πραγματα πανε απο το κακο στο χειροτερο. απο την αυτοσχεδια γεννηστρα που ειχα βαλει 60 γονους μετα το νοσοκομειο βρηκα μονο καμια 10. ετσι λοιπον αγορασα μια κανονικη ![]() αλλα διαπυστωσα οτι και αυτη εχει μεγαλες τρυπες για το γονο μου.... ![]() ετσι λοιπον εβαλα και διπλο τουλι και την τοποθετησα. ολο αυτο το διαστημα βγηκαν και μια φουρνια black moor τους οποιους εβαλα κι αυτους μεσα στην καινουργια μαζι με οτι απομεινε απο την πρωτη φουρνια..... αλλα και παλι τα σκασμενα βγαινουν και απο κατω ολη μερα εχουμε αυτο ![]() τα μεγαλα ειναι απο κατω και δε γλυτωνει τιποτα..... οποτε τελευταιο χαρτι.... ξανατραβηξα με συριγγα οτι βγαινει και το εβαλα στο ταπερακι.... εχω καμια 10 απο την πρωτη γεννα και μερικα απο την δευτερη..... τελικα αν ζησει καποιο θα το ονομασω λαζαρο!!! χαχαχα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχώς περνανε απο το κλασικο τουλι, στη δικια μου το άλλαξα , βρήκα τουλι (απο μπουμπουνιερες) πολύ ψιλο, σαν πανι είναι, και ησυχασα.
Αν βάλεις όμως ψιλο τουλι πρεπει η γεννηστρα να μπει στην εξοδο του φιλτρου για να περναει καθαρο νερο μεσα
|
|||
|
|||
![]()
συνεχιζοντας ακαθεκτα....
βρηκα αυτο http://www.petsathome.com/shop/en/pe...-treat-16-x-3g ελπιζω να αντικαταστησει εστω κ λιγο τη ζωντανη αρτεμια... τα ψαρια σημερα ειναι 14 ημερων η πρωτη φουρνια και 7 η δευτερη
|
||||
|
||||
![]()
Περαστικά Σταύρο και καλή δύναμη με τα ψαροπαίδια σου
![]()
|
|||
|
|||
![]() μετα απο 9 γεννες 4 απο black moor 4 απο subukin 1 απο sarasa 3 φουρνιες πεταμα απο fungus 2 απο φαγοπότι απο τα υπολοιπα μεσα στο ενυδρειο Βηκαν αρκετα συμπερασματα για τη νεα χρονια... εγιναν πολλα λαθη λογο απειρίας ,υπηρξε μεγαλη απογοητευση αρκετες φορες..... οποτε τωρα θα προσπαθησω με οσα εμαθα μεσα σε αυτο το μικρο διαστημα να κρατησω οσα ψαρια μπορω απο την τελευταια φουρνια black moor... τελικα τα πραγματα ειναι οντως τοσο απλα αλλα ΤΟΣΟΟΟΟ ΔΥΣΚΟΛΑ!!!!! υ.γ το μεγαλυτερο κα σημαντικοτερο συμπερασμα που εβγαλα ειναι οτι "αυτα δεν γινονται μεσα στο σπιτι"!!!!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Σταύρο Χρόνια Πολλά !!
Μπράβο μια χαρά τα πήγες ,το εννοώ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Τα φιλιά μου στην Γιώτα (την σιδερώστρα πολύ κοντά την βλέπω ) ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
χρονια πολλα Αρτεμης!!! χαθηκαμε... με τα νοσοκομεια , μνημόσυνα , κηδειες.... απ ολα ειχαμε.....αδεια μετ εμποδίων!!!
αρτεμια ακομα δεν εχω καταφερει να βγαλω.... τελευταια κινηση ειναι αυτο που εκανα, ενυδρειο μικρο και θερμοστατη.... αν δεν βγαλω και τωρα φταινε τα αυγα μου και οχι η θερμοκρασια.... η πρωτη φουρνια που μου εχουν μεινει καπου 5 γονοι, εχουν μεινει στασιμοι πιστευω... στο you tube 3 εβδομαδων χρυσοψαρα ειναι πολυ πιο μεγαλα!!!! αρα τελικα οντως αν δεν φανει αρτεμια δεν εχουν σωστη αναπτυξη..... αλλα ειπαμε ολα μαζι μεσα στο σπιτι δεν γινονται...απορώ πως δε με πεταξε ακομα εξω η Γιωτα απο τον 5 οροφο!!!! ![]() ![]() ![]() καμια καλη μαρκα αρτεμια καποιος???? ------------------------- σε αυτο το ξενο site καποιος δειχνει την πορεια του γονου εμενα μοιαζουν παρολο που ειναι στην τριτη βδομαδα σαν να ειναι ακομα στην πρωτη!!!! ![]() http://www.pond-life.me.uk/forum/viewtopic.php?t=6244
Σταύρος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pavos : 29-12-15 στις 20:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Καλή μάρκα αρτεμια δεν υπάρχει! Φρέσκες κύστες πρέπει να βρεις και αυτό είναι οντως δύσκολο! Αν βρεις.....κατευθείαν κατάψυξη για να κρατήσουν υψηλά ποσοστά εκκόλαψης, και στο ψυγείο μικροποσότητες για 10-15 μέρες χρήση!
Στην θέση σου πάντως δεν θα παιδευομιυνα, στην λίμνη θα δεις πολλα μικρά χωρίς να κουραστεί καθόλου |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
γεννητουρια | GIORGOSKARA | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 01-10-09 22:19 |
ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ (apple snails) | ronjones | Σαλιγκάρια | 3 | 26-06-09 19:53 |
Εχθες ειχαμε γεννητουρια | eon123 | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 8 | 08-06-08 15:33 |
ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ....! | moudi | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 11 | 03-05-07 22:35 |
γεννητουρια | manolo | Malawi | 3 | 11-04-07 12:09 |