|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#11
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα, είστε και εσείς πρωινοί σαν εμένα, ωραία.
Σπύρο αυτό που έκανες link έχει να κάνει με τη δραστικοτητα των βακτηρίων που ...φρενάρει όταν μειώνεται απότομα η θερμοκρασία. Αυτό διαρκεί βέβαια μια-δύο ώρες μάξιμουμ μέχρι να επανέλθει η θερμοκρασία. Αλλά άλλο πράγμα η πρόσκαιρη επιβράδυνση των επιδόσεων των μικροοργανισμών και τελείως διαφορετικό η "καταστροφή της βιολογίας του φίλτρου". Επειδή είμαι (μοριακός) βιολόγος μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τα βακτήρια μπαίνουν στο ψυγείο (4'C) για να ανασταλεί η δράση τους και μπορούν να παραμείνουν σε λανθάνουσα φάση για παρα πολύ καιρό (αιώνες) και μόλις ξαναβρεθούν σε θερμοκρασία δωματίου (ή τέλος πάντων άνω των 15-18'C) επαναενεργοποιούνται και συνεχίζουν τις σα να μην συνέβη τίποτα. Αυτό το λέω προσπαθώντας να κάνω συζήτηση και να καταλάβω γιατί γραφείς ότι με 20-30% νερό βρύσης (+ αντιχλωριο βεβαίως) καταστρέφεται η βιολογία. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εξωτερικο φιλτρο | Nikos! | Φίλτρανση | 13 | 29-09-08 10:15 |
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ | ΕΛΒΙΡΑ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 27-12-07 15:20 |
αλλαγη νερου- φιλτρο | naupaktos84 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 02-08-07 11:26 |
Εξωτερικο φιλτρο | ggeos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 09-11-06 10:26 |
φιλτρο εξωτερικο | alfacom | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 01-07-04 13:08 |