|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
[B]Το αγαπημένο μου χόμπυ είναι να πειράζω ανθρώπους που παίρνουν τον εαυτό τους και τις γνώσεις τους πολύ στα σοβαρά και δεν έχουν το θάρρος να λένε καμιά φορά «δεν ξέρω». [/B] Nassim Nicholas Taleb, 1960-, Αμερικανολιβανέζος οικονομολόγος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Giorgos_89 : 09-12-15 στις 21:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
H αποψη μου ειναι οτι δεν πηγαν απο ασθενεια τα ψαρια.
Το φιλτρο ειναι μικρο, και τα υλικα (σιποραξ) ηταν και λιγα και ψιλοαστρωτα, αν καταλαβα καλα. Με την ανοδο της θερμοκρασιας (για θεραπεια) ανεβηκε και η τοξικοτητα της αμμωνιας που ηδη υπαρχει και τα εστειλε μια ωρα νωριτερα. Δεν βγαζουμε βιολογικα υλικα (ιδιως αν ειναι ελαχιστα και μαλλον δεν φτανουν για την ιχθυοφορτωση) γιατι ετσι .... σταματαμε τον κυκλο του αζωτου
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα συμφωνησω.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
[B]Το αγαπημένο μου χόμπυ είναι να πειράζω ανθρώπους που παίρνουν τον εαυτό τους και τις γνώσεις τους πολύ στα σοβαρά και δεν έχουν το θάρρος να λένε καμιά φορά «δεν ξέρω». [/B] Nassim Nicholas Taleb, 1960-, Αμερικανολιβανέζος οικονομολόγος |
|
||||
|
||||
![]()
Στην παρουσίασή σου, και αυτή και την προηγούμενη, αναφέρεις αμμωνία 0,5. Αρα δεν έχεις μηδενικές μετρήσεις. Επίσης (το αναφέραμε και στα προηγούμενα ποστ) μετράς με στικς. Αρα μην θεωρείς τις τιμές που παίρνεις αξιόπιστες για να βγάζεις συμπέρασμα που μπορεί εκ του ασφαλούς να σταθεί σε συζήτηση. Δεν είναι καθόλου απίθανο να έχεις πολύ περισσότερη αμμωνία. Πέραν αυτού, πολλές φορές δεν είναι οι απόλυτες τιμές που σκοτώνουν. Είναι η απότομη άνοδος (αμμωνίας, νιτρικών κλπ) που τους δημιουργεί το πρόβλημα...
|
|
||||
|
||||
![]()
Την πιο λογική εξήγηση στην έδωσε ο delta, αμμωνία πρεπει να εχουμε μηδέν σχεδόν μηδέν κλπ ειναι προβλημα. Η τοξικότητα της αμμωνιας εξαρτάται κι απο το ph και τη θερμοκρασια του νερου οποτε με την αύξηση της θερμοκρασίας πολυ πιθανόν να ανέβηκε η τοξικότητα της αμμωνιας, η μετρησεις με στικς δεν ειναι αξιόπιστες ειδικά για ph και για αμμωνια οταν μιλάμε για 0.5 -1 ppm μπορει κάλλιστα να εχεις 1-2 ppm αμμωνια και τα στικς να δείχνουν 0.5.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
[B]Το αγαπημένο μου χόμπυ είναι να πειράζω ανθρώπους που παίρνουν τον εαυτό τους και τις γνώσεις τους πολύ στα σοβαρά και δεν έχουν το θάρρος να λένε καμιά φορά «δεν ξέρω». [/B] Nassim Nicholas Taleb, 1960-, Αμερικανολιβανέζος οικονομολόγος |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το φιλτρο αυτο, συνηθως το βαζουν σε μικροτερα ενυδρεια με κανενα μονομαχο. Παράθεση:
Παράθεση:
Η αμμωνια πρεπει να ειναι μηδεν, οχι σχεδον μηδεν. Το σχεδον μηδεν, ή το 0.5ppm, σημαινει οτι μπορει να εφτασε (σε στιγμη που δεν μετραγες) και περισσοτερο. Ταυτοχρονα μπορει να εγιναν peak και στα νιτρωδη. Οι αιτιες εξαρσης της αμμωνιας γραφονται εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43756 Προσπαθησε να το λυσεις. ΥΓ τα γκαπι μπορει να ειναι ευκολα στη διατηρηση τους σε ενυδρειο, αλλα αυτο εννοει οτι δεν εχουν απαιτησεις στην επεξεργασια νερου. Δηλαδη ζουν σε τιμες νερου βρυσης, Ομως κατα τα αλλα ειναι ευαισθητα ψαρια, αν κατι δεν παει καλα με αμμωνια νιτρωδη κλπ
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΓΚαπυ με cpd | aNe | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 13 | 30-09-10 08:28 |
γκαπυ SOS | αλεξανδρα | Ζωοτόκα | 5 | 18-06-10 10:41 |
γκαπυ | αλεξανδρα | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 18-08-09 08:34 |
γκαπυ | asteris_veroia | Ζωοτόκα | 15 | 14-03-08 01:45 |
γκαπυ | jimfytakis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 14 | 15-04-07 23:09 |