|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα πιο πολλά τα φύτεψα με το χέρι, τα έκανα ματσακι και τα φύτευα, σαν συστάδες, με τη λαβίδα έβαλα μόνο τις σαγκιταριες μία μία. Για αυτό το ενυδρείο σήμερα πρέπει να χάλασα πάνω από 250 λίτρα νερό, και είναι 55 λίτρα
|
||||
|
||||
![]()
Φτου φτου φτου φτου σκόρδα
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
χαρα στο κουραγιο σου!
κουραστηκα μονο που το ειδα ![]() Πολυ σαλιγκαρι ρε συ, βγαλε κανενα κιλο απο μεσα ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
------------------------- Εκανα και μετρήσεις πριν από λίγο, όλα 0, τα νιτρικά ήδη τσίμπησαν λίγο σκούρο κίτρινο, άρα η βιολογία δουλεύει μια χαρα. Δεν περίμενα βέβαια κάτι διαφορετικά αλλά έτσι να είμαι σίγουρος πως όλα πάνε καλά, γιατί χθες το τσάκισα το νερό, σηκώθηκε πολύ μπίχλα από το βυθό, και εννοείται πως δεν έβαλα σκούπα γιατί θα ρούφαγα όλες τις γαρίδες ![]()
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 31-08-15 στις 08:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα Τάκη,
σούπερ το ενυδρείο ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() χρειάζεται που και που γιατί είχε παραγίνει, δεν υπήρχε χώρος για τα ψάρια
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά, τέλειο είναι το ενυδρείο. Ωραία και τα φυτά. Σε λίγο καιρό πάλι θα κλαδεύεις με την φροντίδα που τους παρέχεις αλλά σου αρέσει να ασχολείσαι ούτως ή άλλως.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τα συννεφακια τα κρατας σε σκληρο νερο σωστα;Τουλάχιστον αυτο ειδα στην αρχη της παρουσιασης ph 8..Πολυ ομορφα ψαρακια κι αφου δεν θελουν επεξεργασία νερου μαλλον θα ειναι η επομενη ψαροσυνθεση μετα τα γκαπυ που χω τωρα..
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σε νερό βρύσης, χωρίς καμία επεξεργασία, μόνο προετοιμασία στο βαρέλι με ανθρακα για αποχλωρίωση και τώρα το καλοκαίρι προσθήκη κρύου νερού από τη βρύση με οικιακό φίλτρο άνθρακα για να το φέρω στην επιθυμητη θερμοκρασία, το χειμώνα βάζω θερμαντήρα για να το φέρω στους 16-17 βαθμούς.
Εχε υποψη σου πως είναι ψάρια κρύου νερού, το Χειμώνα στους 15 με 17 και το καλοκαίρι στους 25 με 26 με ιδανική θερμοκρασία στους 23-24 (λίγο δύσκολο αυτό). Με τις μεγάλες ζέστες μου ανέβηκε η θερμοκρασία και 28
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Σ ευχαριστω για την πληροφορια παντως!!
|
||||
|
||||
![]()
Ε δεν θέλουν και πολλές ζέστες, ανεβαίνει ο μεταβολισμός τους και μικραίνει το προσδόκιμο της ζωής τους, πχ αντί να σου ζήσουν 4 χρόνια , θα σου ζήσουν 3
|
||||
|
||||
![]()
Και εκει που ειχα την ανούμπια ξεγραμμένη και πως θα χάλαγε την έβγαλα από τα χρυσόψαρα και την εβαλα εδω στα συννεφάκια.
Το αποτέλεσμα είναι πως δεν πήρε μόνο τα πάνω της αλλά έβγαλε και λουλουδι, ανθισε, θαυμάστε την ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο Τάκη , μια ομορφιά
![]() ![]() ![]() Μια ερώτηση σε αυτο το φυτεμένο έχεις φιάλη αζώτου?? Προσπαθώ να μάθω το στραβάδι ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Σε αυτό δεν έχω τίποτα έκτος από φώτα, ούτε CO2 ούτε το παραμικρό λίπασμα. Αυτό το ενυδρείο καταρρίπτει όλους τους κανόνες, είναι στον ήλιο και δεν έχει ίχνος άλγης, δεν έχει CO2 και λιπάσματα και τα φυτά είναι ζούγκλα
|
||||
|
||||
![]()
Αυτήν θα εννοώ μάλλον
![]() ![]() ![]() ![]() Είπα να σβήσω το παραπάνω ποστ της κουταμαριάς , αλλα μετά λεω αστο να διαβάζει ο κόσμος να γελάει καλό θα κάνει κακό δεν θα κάνει.... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι απαραίτητα τα λιπάσματα σε ένα φυτεμένο, αν έχει εύκολα φυτά θέλει καλό και σωστό φωτισμό, τόσο που να μεγαλώνουν τα φυτά αλλά να μη πιάνει άλγη, μια χρυσή τομή, το CO2 θα βοηθήσει αλλά με εύκολα φυτά δεν είναι απαραίτητο.
Σε αυτό το ενυδρείο πρέπει να βοηθάει τα φυτά ο ήλιος και τα σαλιγκάρια να τρώνε την άλγη που δημιουργείται, και έτσι υπάρχει μια ισορροπία. Στο άλλο φυτεμένο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74154 έχω και CO2 και βάζω και λίγα λιπάσματα, έχω βέβαια λίγο πιο δύσκολο φυτά, έχω όμως και λίγη άλγη
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο βρε Τάκη , χαρά στο κουράγιο σας με τα φυτεμένα
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μετά απο 25 ημέρες απο το γενικό καθαρισμένο τα φυτά έχουν πάρει πάλι την ανιούσα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Και αυτο το ενυδρείο υπό το φως του Ήλιου πλέον
![]() ![]() και εδώ www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=907690#post907690/#67 και εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread....ost907693/#380
|
||||
|
||||
![]()
Τι θερμοκρασιες πιανει εξω??
αρχιζουν τα κρυα σιγα σιγα !! σ αυτο εχεις και διοξειδιο?
|
||||
|
||||
![]()
Περσι έφτασε και τους 0, χιονισε και λίγο, στη ταράτσα βρήκα και πάγο όπου υπήρχε νερό, το ενυδρείο το είχα όμως στους 17, και όταν πιάσουν τα κρύα θα βάλω πάλι τα 2α τζάμια, κόβουν αρκετά
|
||||
|
||||
![]()
Το "παρόδοξο" ενυδρείο
Μια εβδομάδα τωρα είναι στον ηλιο όσο υπάρχει ηλιοφάνεια, δεν υπάρχει ιχνος άλγη, ενω περσι που δεν ειχα σαλιγκαρια απο την αρχή είχε γίνει πράσινο, ειδικα τα φυτά ειχαν γεμίσει άλγη, ακόμα κοκκίνησε και ενα κλαδεματάκι Hygrophila corymbosa, που δεν νομιζω πως κοκκινίζει αυτο το φυτό ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εντάξει αντε Γειά είσαι μεγάλος
δασακι εγινε ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Χθες το βράδυ έβαλα τα 2α τζάμια και το dow όπως και πέρσι.
¶ντε καλό μας Χειμώνα ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Καλημερα Τακη, καλημερα στην παρεα,
Μια (ακομα) ερωτηση: τι παρεμβαλλεται μεταξυ του ενυδρειου και της επιφανειας της βασης? Εχεις βαλει foam ή κατι αλλο? Αν ναι, πως ακριβως το ζηταμε και απο που? Κοιταξα στο Leroy αλλα το μονο που βρηκα ηταν λεπτο (2-3cm) φελιζολ και το πηρα, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι ιδανικο. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα Κώστα.
Αυτη η βαση είναι χτιστή, και εχει μάρμαρο απο πάνω, έχω βάλει ένα κομμάτι πλαστικό απο τα Jumbo, το έλεγε "αντιγλυστρικό" και είναι 4-5 χιλιοστα αφρώδες πλαστικό. Μπορεις να βάλεις dow αλλά είναι λίγο χοντρό ή το καλύτερο είναι το στρώμα από sleeping-bag. Το φελιζολ είναι πιο μαλακό απο το dow, εχω δει πως υπάρχει και dow 3 εκατοστά αλλά δεν ξέρω που θα το βρεις
|
||||
|
||||
![]()
ωραια Τακη, αντε καλο χειμωνα!
Οντως υπαρχει 2 με 3 cm dow , ειχα καποια κομματια καποτε .. ψαξε σε μαγαζια με μονοτικα υλικα , ισως βρεις σε καποιο |
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη το πρωί ειδα τη θερμοκρασία 10 βαθμούς και τρόμαξα
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ναι , αλλαξε λιγο αποτομα ο καιρος.
κατι πρεπει να κανω κι εγω στα χρυσοψαρα μεσα στον μηνα που θα παω Βεροια... το προηγουμενο μηνα κρατουσε ανετα 21 βαθμους με κοντρολερ... τωρα θα πρεπει να αναβει ολημερα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ολα είναι στους 18 πλεον , και σημερα σκεφτομαι να τα κατεβασω στους 17
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Το νέο μου ξύλινο χρυσοψαράδικο σε ταρατσόκηπο | Τάκης | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 636 | 22-10-17 19:58 |
DIY Ξύλινο ενυδρείο σε ταρατσόκηπο | Τάκης | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 360 | 23-09-17 15:33 |
Ενυδρείο ή γλαστρολίμνη ή mini pond σε ταρατσόκηπο | Τάκης | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 70 | 09-08-14 22:04 |