|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν έχω ξαναπάρει απο ebay απορίες: πρέπει να προσέξω κάτι; είναι στο σωστό μέγεθος όπως τα ξέχωρα; ημερομηνία λήξης προσέχουν; με visa αγοράζω; σε πόσες μέρες θα έρθουν;
|
||||
|
||||
![]()
Το βρίσκεις και εδώ Ελλάδα σε πολύ καλή τιμή
http://zoo-zoo.gr/index.php?page=sho...k=1&Itemid=180 και εδώ http://www.petsupermarket.gr/7854/%C...-test-kit.html
|
||||
|
||||
![]()
36 ευρώ το ebay με αυτό που λέει απο κάτω....
Royal Mail International Standard (Small Packets) Est. delivery between Tue. Oct. 27 - Tue. Nov. 3 +GBP 3.50 είναι τα μεταφορικά και το πότε θα φτάσει;
|
||||
|
||||
![]()
Από την στιγμή που η διαφορά είναι τόσο μικρή, και εφόσον σου στέλνουν τρίκαλα τα παίρνεις από ελλάδα, γιατί από ebay θα αργήσουν (τουλάχιστον 2 εβδομάδες).
Γνώμη μου είναι ότι σίγουρα θα χρειαστείς αμμωνία-νιτρικά, και αφού σου έρχεται στην ίδια τιμή είναι σαν να σου δίνουν δώρο τα υπόλοιπα!!!! Τώρα όσο αφορά στις ποσότητες η API στο site της λέει πάνω από 800 τεστς, άρα πιστεύω ότι είναι οι ίδιες ποσότητες με τα κανονικά. Αν κάποιος έχει άλλη εμπειρία ας μας πει. Μιας και έγραψες όσο έγραφα, ναι αυτό που λέει από κάτω είναι τα μεταφορικά και η εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τσαμπα κοπος και χρονος απο το e-bay για αυτην την μικρη διαφορα...
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά τα τεστ της API εκτος ότι είναι κοινο σε όλους πως είναι απο τα καλύτερα, μακροπρόθεσμα είναι και αρκετα οικονομικά γιατι βγάζουν περισσότερα τεστ απο τα άλλα, και αν κάνεις αναλογια νερό με σταγόνες τότε τα τεστ διπλασιάζονται
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
gh & kh που δεν έχει στο κιτ, τι κάνω; να πάρω;
|
||||
|
||||
![]()
Αφου θα έχεις ψάρια με νερό βρύσης δεν είναι απαραίτητα, αντε να μετρήσεις μια φορα να δεις το νερό της περιοχής σου, δεν θα τα χρειαστείς μετά. Αν έβαζες ψάρια μαλακού νερού θα τα χρειαζόσουνα για να φτιάχνεις το νερό, τώρα όχι.
|
||||
|
||||
![]()
Αναλόγως τι ψάρια θα βάλεις.
Αν πχ βάλεις χρυσόψαρα δεν νομίζω να σε απασχολούν οι σκληρότητες. ¶σε που από την στιγμή που δεν θα επεξεργαζεσαι το νερό, αυτές θα είναι πάντα ίδιες με της βρύσης σου. Το λέω για να κάνεις ένα πιο οικονομικό ξεκίνημα, αν δεν είναι πρόβλημα τα χρήματα τότε τα παίρνεις και αυτά ![]()
|
||||
|
||||
![]()
το zoo διαθεσιμότητα σε 15ημέρες όταν επιτραπεί η πληρωμή σε εξωτερικό.
στο petsupermarket με 43,70 ¤ + μεταφορικά αξίζει ή απο ebay με paypal;
|
||||
|
||||
![]()
Χμμμμ,
Εγώ σε αυτή την περίπτωση αν είναι να φτάσει το πενηνταρικο θα έπαιρνα μόνο της αμμωνίας και των νιτρικων από όπου τα βρω, έτσι κι αλλιώς για το PH αν θες παίρνεις από ebay ένα ηλεκτρονικό Pen με 5 ευρώ και είναι και πιο αξιόπιστο... Εκτός και αν μπορείς να τα παραγγειλεις από ebay και δεν τα βιάζεσαι.
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο με το zoo zoo, δεν το κατάλαβα, δεν το έχει ; και να δεν το έχει περιμένει να αρθουν τα capital control ; Αφου εμπορικη εισαγωγή μπορεί να κάνει
Αν τα πάρεις το καθενα μονο του δες πόσο θα κοστισουν Αμμωνία 18,90 ΝΟ3 16,80 ΝΟ2 16,75 τα 2 πρώτα 35,7 , και όλα μαζι 52,45 εσυ αποφασίζεις http://www.petsupermarket.gr/7369/%C...%BD%CF%8C.html http://www.petsupermarket.gr/7367/%C...-180-test.html http://www.petsupermarket.gr/7371/%C...%BD%CF%8C.html
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ειναι ανάγκη να ειναι ολα api
![]() Για το θεμα κόστους το λεω.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εμενα παντα τα τεστ μου,έληγαν σχεδόν γεμάτα ![]() Αν υπηρχε οικονομική άνεση σίγουρα κι εγω θα επερνα τα καλυτερα,για μενα παντως τα καλυτερα ειναι τα jbl ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ο καθένας όπως βολευεται, και περί ορέξεως....
Πάντως αν πάρεις τεστ που λήγει το 2021 μόνο αν δεν το χρησιμοποιείς μπορεί να σου λήξει ![]() Όσο για τα PH gh kh, δεν ξέρεις αύριο μεθαύριο πως θα σου την βαρέσει και τι (ή και πόσα) ενυδρεία θα τρέχεις...
|
||||
|
||||
![]()
Όντως παιδιά, το μόνο τεστ που θα έλεγα πως χρησιμοποιούνται κάπως πιο πολύ σε χρυσόψαρα είναι τα Νιτρικά, κανένα άλλο, μόνο σε ώρα ανάγκης αμμωνία και νιτρώδη, αλλά δυστυχώς τότε τρέχεις. Αλλά όταν στήνεις ενυδρείο, στις αρχές θεωρώ πως είναι όλα απαραίτητα. Προσωπικά επειδή έχω 3 ενυδρεια τα έχω πάντα όλα γιατι δεν ξέρεις τι συμβαίνει, αλλά έχω πετάξει γιατι έληξαν αμμωνία , νιτρωδη , GH & KH
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Το θεμα ειναι πως θα γινει η δουλεια για το συγκεκριμένο ενυδρειο,και οικονομικά και σωστά.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
έχω καταλήξει σε ψάρια άλλα έχω μπερδευτεί στα τεστ!!! τι τεστ πρέπει να έχω για funcy χρυσόψαρα και σαλιγκάρια;
|
||||
|
||||
![]()
Όλα τα τεστ πρεπει να τα εχεις οταν εχεις ενα ενυδρειο,απλα ανέφερα οτι δεν χρειάζεται να παρεις Αpiπου ειναι τα πιο ακριβά.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν τα καταφέρω με τα funcy θα μείνω εκεί.
|
||||
|
||||
![]()
Για οικονομία εγω θα έπαιρνα αμμωνια και νιτρικα η σερα η σαλιφερτ, και τα υπόλοιπα aquili,μην σου πω οτι ολα aquili θα τα περνα ,νομιζω εχει 14 ευρω ολο το σετ.
|
||||
|
||||
![]()
δεν έχει αμμωνία όμως η aquili
|
||||
|
||||
![]()
υπαρχουν και τα τετρα...
νιτρικα και αμμωνια , τουλαχιστον που εχω τεσταρει με της ΑΡΙ , δειχνουν ακριβως τα ιδια.. νιτρικα,αμμωνια και νιτρωδη θελεις για χρυσοψαρα, τιποτε αλλο. |
|
||||
|
||||
![]()
λοιπόν, επειδή το έχω αμελήσει και τα ψαράκια μου αρρωσταίνουν, πρέπει να παραγγείλω!!!
από έρευνα αγοράς για συνολικό κόστος βρίσκω ... τα aquilli (μόνο Ν02 & ΝΟ3)... 8¤/???test & σετ χωρίς ΝΗ3/ΝΗ4 στα 14¤/???test, τα salifert (Ν02, ΝΟ3, ΝΗ3/ΝΗ4)... 30¤/180test, τα tetra (Ν02, ΝΟ3, ΝΗ3/ΝΗ4)... 32¤/???test και τα sera (Ν02, ΝΟ3, ΝΗ3/ΝΗ4)... 34¤/195test τα api είναι ακριβότερα στην αγορά αλλά φθηνότερα σε βάθος χρόνου (Ν02+ΝΟ3+ΝΗ3/ΝΗ4=400test!!!) αλλά δεν θέλω να δώσω 50¤ είτε για 3 συσκευασίες είτε για το σετ που θα μου λήξουν σχεδόν αχρησιμοποίητα. τα aquilli & τα tetra δεν βρήκα πόσα τεστ βγάζουν ![]() τι λέτε να πάρω λοιπόν εκτός από api; τα aquili κάνουν την δουλειά τους αν πάρω και αμμωνία της salifert; ή να πάω στο ότι αγοράσεις παίρνεις και να πάρω της sera;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Είναι λίγο περίεργα στο να τα διαβάσεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνω για τα salifert..μπερδεμα μου φανηκαν..Για τα aquilli ειχε γινει εδω καποια στιγμη συζητηση ..απ οτι θυμαμαι δεν βγηκαν και πολυ θετικα συμπερασματα αλλα ιδια αποψη δεν εχω..Εγω παντα sera επερνα..τι να σου πω..τη δουλεια μου την εκανα..
Σε ποσα χρονια πιστευεις οτι θα κανεις 195 τεστ???? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εγω παλι εχω τα salifert και τα διαβάζω πολυ ποιο ευκολα απο τα αλλα
![]() Τα aquili τα ειχα κι εγω υπόψιν αλλα διαβάζοντας κι εδω και σε αλλα φόρουμ μαλλον ειναι πεταμένα λεφτά.
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά δεν είναι 195 τεστ τα sera, από 60 το καθένα και 75 το ΝΟ2, δεν είναι το ίδιο
|
||||
|
||||
![]()
Λιγα ειναι και τα 75?Ενα εναμιση χρονο σε βγαζουν το λιγοτερο με ενα ενυδρειο..Ποιος ζει...
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
θέλω τα φώτα σας | astrapcian | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 17-01-12 12:49 |
Εδώ σε θέλω μάστορα..... | vaska | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 14-09-11 20:44 |
Πως θα φτιάξω το PH που θέλω???? | theok1200s | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 02-05-10 23:01 |
Θέλω γνώμες... | jimarassss | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 24-02-08 13:26 |
θέλω CO2???? | drakoulis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 07-02-06 19:08 |