|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Greek Aquarist's Boards Οτι έχει να κάνει με τήν λειτουργία του forum. Προβλήματα, σχόλια, παρατηρήσεις. |
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Πόσο επηρέασε η κρίση το χόμπυ μας? | |||
Πάρα Πολύ - Σταμάτησα ή σχεδόν σταμάτησα το χόμπυ |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 7,64% |
Πολύ - Συνεχίζω με μεγάλη δυσκολία και περικοπές |
111 | 40,36% |
Αρκετά - Ένα 60άλιτρο και πολύ είναι |
32 | 11,64% |
Λίγο - Συνεχίζω σχεδόν όπως και πριν |
94 | 34,18% |
Καθόλου - (!!) |
17 | 6,18% |
Ψήφισαν: 275. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι πραγματικοτητα πως εχει επηρρεαστει παρα πολύ το χομπυ. Κατ' αρχας πολλοι είναι αυτοι που θα ξεκινουσαν την ενασχοληση με τα ενυδρεια αλλα ολο αυτό το διάστημα της κρισης δε το εκαναν επειδη όπως ολοι γνωρίζουμε το κοστος εναρξης (αγορα ενυδρείου, εξοπλισμου κ.α.) είναι μεγαλο.
Το κοστος συντηρησης είναι σαφως χαμηλοτερο. Αν μιλαμε όμως για συντηρηση πολλων ενυδρειων ή για ενυδρεια "απαιτητικα" σε εξοδα, όπως φυτεμενο υψηλων απαιτήσεων ή reef, με πολλα λιτρα, τοτε πρεπει να παραδεχτούμε ότι η κριση καταφερε να παροπλισει παρα πολλα από αυτά. Κρινοντας από τον εαυτο μου κατεληξα από 12 ενυδρεια (αναμεσα τους και reef και φυτεμενα περιπου 2000 λιτρα στο συνολο) σε 2 και αυτά με ελαχιστα εξοδα συντηρησης. Θεωρω τον εαυτο μου πολύ τυχερο όμως επειδη προλαβα να αχοληθω με καποια ειδη οσο ακομη οι τσεπες ειχαν χρηματα μεσα και όχι αραχνες. Το ιδιο σεναριο ειδα να συμβαινει και σε αρκετους φιλους μου χομπιστες. Οσο για τη διαθεση...όπως προειπαν, είναι διαχυτη στα φορα.
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καταραμένη κρίση ... | GiWrGoS198 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 25-03-12 19:50 |