|
|||
|
|||
![]()
Ενα σχεδιαγραμματάκι για τις διαφορες του απλού ταυ με το τζιφάρι
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλλά το ξαναλέω, είναι σπατάλη νερού
|
|||
|
|||
![]()
παιδια πηγα πρακτικερ, τα αγορασα ολα αυτα. στροφυγγες, ταφ, μουφες. μαλιστα για σιγουρια αγορασα για στομιο 1/2ιντσας και 3/4 για να ειμαι σιγουρος και να μην πηγενω ολη την ωρα.
εν τελη οταν τα δοκιμασα, το ενα ηταν μικρο, το αλλο μεγαλο. νευριασα! οταν τα δοκιμασα στην βρυση του μπαλκονιου μου, οριακα εμπεναν (απο οτι καταλαβα ειναι μονο για κηπευτικα) βεβαια, οταν συνδεσα το λατιχο με το ταφ, και ανοιξα την βρυση, δεν αδειαζε το ενυδριο, και αυτο με ανησυχησε. αυτα θα τα γυρησω πισω, και σκευτομαι να παρω τα ιδια αλλα χαλκου, που θα εφαρμοζουν σιγουρα. αυτο που με ανησυχησε ομως ειναι το παραπανω, οτι δλαδη δεν αδειαζε το ενυδριο |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
παιδες το ειδα σημερα σε γνωστη αλυσιδα επι της βουλιαγμενης.
ηταν μαρκας jbl κ ειχε 18 ευρω αν θυμαμαι καλα δεν ειμαι ομως σιγουρος για τη τιμη γιατι ετοιμαζω κατι πιο αυτοματο με κοντρολλερ κ δεν εδωσα πολυ βαση δε ξερω κατα ποσο θα βολευε αυτο το συστημα καθως βαζεις νερο με χλωριο....ισως με ενα φιλτρο ανθρακα αλλα κ παλι για το αδειασμα φιλτραρεις τσαμπα λιτρα |
|
|||
|
|||
![]()
jbl in and out το χρησιμοποιω εδω και 2 χρονια.εξαιρετικο.οι αλλαγες γινονται για πλακα.αντιχλωριο στο ενυδρειο πριν μπει το νερο.δεν ειχα κανενα προβλημα.Αντιχλωριο το seachem prime το οποιο ειναι πολυ συγκεντρωμενο οποτε και πολυ οικονομικο. 15 ευρω τα 500 ml και καθε φορα βαζω 5 ml...
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Είναι σαν να συγκρίνεις απλό έλικα αεροπλάνου με αεροστρόβιλο τζετ, η ίδια αρχή λειτουργίας είναι, στο ένα δημιουργείται υποπίεση, στο άλλο όχι.. |
|
|||
|
|||
![]()
λοιπον, παραθετω την διαδικασια που ακολουθησα καθως και το κοστος των υλικων. ειμαι σιγουρος πως θα πετυχει για οποιον το δοκιμασει!
αρχικα πηγα πρακτηκερ και πηρα απο τα κηπευτικα εργαλεια, ενα ταφ, μια μουφα (ισως να μην σας χρειαστει, απλα επρεπε να κανω το θηλυκο - αρσενικο) και μια ασφαλεια. στη συνεχεια, αφου τα δοκιμασα στην βρυση μου και ειδα οτι δεν εκαναν, πηγα σε ενα μαγαζι με υδραυλικα, αγορασα μια μουφα σιδερενια, εναν ανταπτορα και τεφλον. (ενδεχομενος να σας εξυπηρετησουν και στο πρακτικερ για την συγκεκριμενη δουλεια) τον σιδερενιο ανταπτωρα τον βιδωσα πανω το ταφ. πανω του βιδωσα τον ανταπτωρα. προσοχη να χρησιμοποιεισετε τεφλον για τυχον διαροες, καιθως και τα λαστηχακια του ανταπτωρα. τελος αγορασα ενα αλφαδολαστηχο και το εφαρμοσα στην τελευταια εισοδο του ταφ. ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ takis_gt, χωρις τις συμβουλες του δεν θα τα εφτιαχνα σωστα! ![]() οσον αφορα το κοστος, στο πρακτικερτα πραγαμτα εκαναν 1-1.5 ευρω και ειχαν μεσα απο 2-3 τεμαχια. ο ανταπτωρας 2 ευρω, η σιδερενια μουφα 1.5 και το αλφαδολαστηχο 1 ευρω το μετρο. |
|
||||
|
||||
![]()
Ρουφαει νερο απο το ενυδρειο κανονικά ;
Πως το ειδες ;
|
|||
|
|||
![]()
το κατεβαζει χωρις 2η σκεψη!
|
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
σε ευχαριστω ρε δασκαλε!
οποιος θελει να το φτιαξει, εχω εξτρα εξαρτηματα, οπως σας ειπα μεσα καθε σακουλα ειχε 2-3. ανταλαγες με μπαλουν μολι- πλατυ! μενω αιγαλεω! οποιος θελει τηλεφωνο! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
φωτηστικο για ενυδρειο καλο η κακο γνωμες | harris samos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 06-06-13 01:25 |
Κολπο με τις βεντουζες ? | rakita | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 31 | 28-12-12 00:39 |
κολπο η τυχη??? | Giwrgos23 | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 10-04-06 23:22 |