|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Μετά από ένα ατύχημα με το ένα πλαϊνό τζάμι του ενυδρείου που έχω υπό κατασκευή (ξεκόλλησε μόνη της η βεντούζα μιας μικρής μέγγενης που κρατούσε την κατασκευή και το τζάμι έπεσε και έγινε χίλια κομμάτια) άρχισα να ψάχνω στο ίντερνετ για κανένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει σε κατασκευές με γυαλί. Έπεσα λοιπόν σε μια εταιρεία ονόματι bohle η οποία έχει ότι ακριβώς χρειαζόμαστε. Το κόστος όμως είναι απαγορευτικό. Γιατί αν προστεθεί στον προϋπολογισμό της κατασκευής ενός ενυδρείου είναι σίγουρο ότι είναι καλύτερα να πάρει κάποιος ένα έτοιμο επώνυμο μεγάλο ενυδρείο εκτός αν διαθέτει τα φράγκα και το κάνει μόνο από μεράκι...
![]() Παρακολούθησα διάφορα βίντεο με τα καλούδια της bohle αλλά το πιο ενδιαφέρον ήταν αυτό! Ο κύριος κοστουμαρισμένος κατασκευάζει ένα γυάλινο τραπέζι κυριολεκτικά σε 5 λεπτά! Το εργαλείο λοιπόν που θα ήθελα οπωσδήποτε ήταν το verifix angle suction holder. (στο 5:12 βλέπετε τι κάνει εκτός από το να κρατάει τα τζάμια κάθετα) Πήρα λοιπόν την απόφαση μέχρι να αντικαταστήσω το τζάμι να φτιάξω ένα τέτοιο εργαλείο με το οποίο αφού βάλω τα τζάμια ακριβώς στη θέση που πρέπει να σηκώσω το πλαϊνό να βάλω τη σιλικόνη και να το τοποθετήσω ξανά πίσω στην (αρχική) θέση του. Θα χρειαστούμε εκτός από βεντούζες τζαμιών ένα μηχανισμό να σηκώσουμε το τζάμι. Η λύση που βρήκα είναι το "skull" της μέγγενης. Έτσι μέχρι τώρα έχω φτιάξει τη βάση και το μηχανισμό και αύριο θα πάρω και τις βεντούζες τις οποίες άντε να δούμε πως θα προσαρμοστούν πάνω στο μηχανισμό. ![]() Στη δεύτερη εικόνα με τη χρήση αλφαδιού laser βλέπω ότι προς το παρόν κερδίζω το βασικό στοίχημα που είναι η απόλυτη ορθή γωνία του εργαλείου. Η "κινητή" βεντούζα θα προσαρμοστεί στο πάνω τμήμα της μέγγενης. Την άλλη λέω να την κάνω σταθερή και θα προσαρμοστεί στο κάτω σίδερο.
__________________
![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδη ειναι μια γωνια με δυο βεντουζες η μια παει πανω κατω και η αλλη μπρος πισω, ναι?
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
Κανονικά ναι. Το εργαλείο της bohle κάνει αυτό που λες. Αλλά αυτό που φτιάχνω θα έχει μια μόνο κίνηση. Πάνω κάτω το κάθετο τζάμι. Η δεύτερη βεντούζα απλά θα σταθεροποιεί την κατασκευή πάνω στον πάτο του ενυδρείου για να δουλέψουμε με το πλαϊνό.
__________________
![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα πεφτει δεξια αριστερα το τζαμι?
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
Για να πέσει δεξιά ή αριστερά πρέπει να γλιστρήσει από τις βεντούζες. Πράγμα αδύνατο. Εφαρμόζουν τέλεια. Και είναι για διάφορες επιφάνειες. Φαντάσου ότι εγώ θέλω να φτιάξω μια βάση η οποία να κρατά το τζάμι κάθετα πάνω ακριβώς από το σημείο που θέλω να κάνω την ένωση, πλαϊνό με πάτο ενυδρείου. Και όχι μόνο να το κρατά αλλά και να το ανεβοκατεβάζει. Αυτό το θέλω για να μην ψάχνω πως να φέρω τα τζάμια πρόσωπο το ένα με το άλλο και να φεύγει δεξιά αριστερά η σιλικόνη την ώρα της εφαρμογής. Να το έχω κάνει πριν μπουν οι σιλικόνες. Αν δεις το βίντεο θα καταλάβεις. Είναι το αριστερό εργαλείο όπως κοιτάζουμε εμείς αυτόν που δουλεύει στο βίντεο (το δεξί για εκείνον όπως εργάζεται). Αν πετύχει το εγχείρημα πραγματικά πιστεύω θα βγάλω πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από το να παιδευόμουν με κολλητικές ταινίες και διάφορα βάρη για να συγκρατούν τα τζάμια.
__________________
![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Το εργαλείο είναι έτοιμο και ελπίζω το βράδυ να ξεκινήσω κολλήματα. Έχω κάνει δοκιμές με ξύλινα ράφια που είχα γιατί φοβόμουν τα απρόοπτα, όχι όμως ότι μπορώ να βγάλω 100% ασφαλή συμπεράσματα γιατί η διαφορά βάρους είναι μεγάλη σε σχέση με τα τζάμια. Και τελικά κατέληξα σε πολύ πιο πολύπλοκη κατασκευή γιατί λυπήθηκα να τρυπήσω τις βεντούζες
![]()
__________________
![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ωραιο σαν κατασκευη φιλε μου. Ελπιζω να δουλεψει και στην πραξη κανονικα και να πανε ολα καλα.. Κρατα μας ενημερους.
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εδώ σε θέλω μάστορα..... | vaska | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 14-09-11 20:44 |
Ακόμα και τα ψάρια χρησιμοποιούν εργαλεία... | Thrillos | Επί παντός επιστητού | 9 | 13-07-11 15:04 |
Τι κάνουν; | anasios | Δίσκοι | 26 | 10-02-08 19:11 |
Κάνουν ή δεν κανουν; | flying_guardian | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 29-01-08 18:16 |