|
|
||||
|
||||
![]()
Η bba στα περισσότερα άρθρα έχει σαν λόγω εμφάνισης την αμωνία,
Κι εγω δεν πιστεύω οτι ειναι λόγω περισιων θρεπτικών αλλα λόγω αμμωνιας μήπως το φιλτρο σου δεν σηκώνει την ιχθυοφορτιση σου και έχεις λιγάκι αμμωνια; Το ph,kh σου ανεβοκατεβαινει λόγω του co2 που το ανοιγοκλεινεις με τα φώτα.
|
|||
|
|||
![]()
Μάλλον κάτι έχετε μπερδέψει. Ούτε co2 ανοιγοκλείνω, ούτε το ΚΗ μου είπα ότι ανεβαίνει, ούτε αμμωνία έχω. Αυτά τα έχει γράψει το μέλος που άνοιξε το θέμα
|
|
||||
|
||||
![]()
Σ αυτόν που άνοιξε το θέμα απανταω
![]() Αν έχεις bba 90% λογικά έχεις και εςυ ξεσπάσματα αμωνιας.
|
||||
|
||||
![]()
Να πω τη προσωπική μου εμπειρία, πως δεν είναι απαραίτητο, η συνηθέστερη αιτία σε ώριμο ενυδρείο πιστεύω πως είναι η ανισορροπία θρεπτικών στοιχείων , σε σχέση πάντα με το CO2 και τη φυτομάζα. Η συνηθέστερη λύση είναι η μείωση της λίπανσης αλλά και η αύξηση ποικιλίας. Προσωπικά είδα πως ρίχνοντας 0,5 ml φώσφορο την εβδομάδα είδα δραστική μείωση και BBA αλλά και άλλων ειδών άλγης, που πάντα υπήρχαν αλλά σε πολύ μικρή έκταση, και έτσι καθιέρωσα πολύ μικρές ποσότητες, από όλη τη σειρά των λιπασμάτων όμως (εκτός από nitrogen) , και φυσικά γενναίες εβδομαδιαίες αλλαγές, για να αποκλείσω τη περίπτωση συσσώρευσης λιπασμάτων.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σου απαντησε ο takis_gt.Μειωσε την λιπανση. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το μεγαλυτερο λαθος ειναι να ασχολουμαστε με την αλγη και οχι με το αν τα φυτα πανε καλα. Διοτι σε ενα ενυδρειο με φυτα γεματα υγεια η αλγη δεν εχει χωρο αναπτυξης.
Φυσικαο δε μιλαω για ανουμπιες και κρυπτοκορινες. Μιλαμε σε ενυδρειο με μεγαλυ φυτομαζα σχετικα και φυτα διαφορων τυπων (αργης και γρηγορης αναπτυξης) Τα περισσοτερα προβληματα αλγης εχουν αν κανουν με το co2 συμφωνα με τον Τom Barr (τον οποιο εμπιστευομαι). ΒΒΑ και αμμωνια δε ξερω που εχει αναφερθει. Σε ενυδρειο στρωμμενο που τρεχει 2 χρονια γεματο γαριδες και αρκετα φυτα μου εκανε εμφανιση bba. Δε το βλεπω δυνατον να ειχα αμμωνια.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
takis_gt δεν έχω βάλει ποτέ φώσφορο. Μήπως να κάνω μια δοκιμή με προσθήκη μικρής ποσότητας?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και μη περιμένεις να εξαφανισθεί η υπάρχουσα, απλά θα σταματήσει ή θα μειωθεί η εξάπλωση της
|
|||
|
|||
![]()
Δυστυχώς δεν έχω τεστ φωσφόρου. Θα ξεκινήσω με οξυζενέ τοπικά, χρήση ελάχιστων έως και καθόλου λιπασμάτων και βλέπουμε. Τι λες??
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Aλγη??? | stratigos24 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 71 | 18-04-14 18:15 |
Για την αλγη. | diamanths | Tanganyika | 2 | 04-10-11 22:45 |
Αλγη, αλγη , αλγη | panvel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 09-11-09 14:16 |
Αλγη ??? | tass | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 26-10-09 13:22 |
ΑΛΓΗ | geokary | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 29-12-07 02:08 |