|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλα ας μη το τραβηξουμε το θεμα κι ας παραμεινουμε στην τυρφη.
Απο την ιστορια εχει αποδειχθει οτι οτιδηποτε χρησιμοποιειται απο τον ανθρωπο, γινεται σε τοσο μεγαλη κλιμακα, τοσο απροσεκτα και τοσο κερδοσκοπικα, που βγαινει παντα σε κακο, ακομα κι αν ειναι φυσικο προιον.
|
|||
|
|||
![]()
Ανοιγω ξανα αυτη τη συζητηση γιατι με ενδιαφερει το θεμα.
Απ'οτι εχω συμπαιρανει διαβαζοντας ολα τα ποστ, και βασει της "μεθοδου" του Τακη, εχουμε και λεμε: Α. Χυμα, καθαρη τυρφη απο Χωματοτεχνικη Β. Σε 75 ml νερο βρυσης σε δοχειο αλλαγης, προσθετουμε 4 καλτσες των 2 αλουμινιων ψησιματος κεϊκ. Γ. Ας υποθεσουμε οτι το καθε αλουμινιο ψησιματος παιρνει 200ml / ~85gr τυρφη (διορθωστε με) Δ. Τουτεστιν καθε καλτσα περιεχει 400ml / 170gr (2 Χ 85gr) τυρφης Ε. Συνολικα, για καθε 75 λιτρα νερο βρυσης στο δοχειο αλλαγης, ο Τακης χρησιμοποιει 1.600ml / 680gr (4 X 170gr) τυρφη. Αυτη η ποσοτητα τυρφης εχει τη δυναμικη να αλλαξει τις παραμετρους του νερου εντος 12ωρου ως ακολουθως: Μετρήσεις μετά από 12 ώρες PH Βαρέλι 6,8 Βρύση 7,8 GH Βαρελι 6 Βρύση 9 ΚΗ Βαρέλι 5 Βρύση 7 Τακη, delta και αλλοι οιδημονες παρακαλω οπως επιβεβαιωστε τους υπολογισμους μου. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θυμάμαι τις ποσότητες , σε κάποιο θεμα τις έχω αναφέρει αλλα δεν θυμάμαι που.
Αλλά καλό θα ήταν να κάνεις δοκιμές και στο δικό σου βαρέλι, θα είσαι ποιο σιγουρος
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα δοκίμασα μια νέα μέθοδο αποστείρωσης.
Είχα αφήσει τη τύρφη στον ήλιο με σκοπό ο ήλιος να μου καταστρέψει τυχόν παθογόνους οργανισμούς, αλλά μετά σκέφτηκα να την ψήσω χωρίς να την κάνω λάσπη, την έβαλα σε ένα ταψί και το σκέπασα με αλουμινόχαρτο, την έβαλα στο φούρνο στους 270-280 βαθμούς για 45 λεπτά. Είναι μια χαρά, δεν μαύρισε ούτε κάηκε, δοκίμασα κάποια στιγμή να βάλω το δάχτυλο μου μέσα στη τύρφη να δω τη θερμοκρασία της, στα πρώτα 30 λεπτά ήταν ανεκτή, μετά είχε κάι κάι κάι κάι φου φου φου ![]() Την έβαλα πάλι για 10 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο γιατί υπήρχαν σταγόνες από την υγρασία επάνω στο αλουμινόχαρτο. Μετά φύλαγμα χωρίς το φόβο να δημιουργηθεί εύκολα μούχλα
|
||||
|
||||
![]()
Έχει παρατηρήσει κανείς η τύρφη να είναι πιο δραστική σε κρύο νερό παρά σε νερό με θερμοστάτη πχ στους 25 βαθμούς?
|
||||
|
||||
![]()
Δεν την έχω δοκιμάσει σε ζεστό νερό, σε κρύο την βάζω και το νερό το ζεσταινω τη τελευταία στιγμή πριν την αλλαγή
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Θα κάνω όμως ένα πείραμα κάποια στιγμή, με ίδια ποσότητα τύρφης, φρέσκιας τύρφης, σε ίδια ποσότητα νερού, με το φίλτρο στο ίδιο ύψος (για ίδια ανατάραξη) σε 2 βαρέλια με ίδιο φίλτρο. Το ένα με θερμοστάτη το άλλο χωρίς. Απλά νόμιζα κάποια στιγμή ότι ήταν σε μένα πιο δραστική σε κρύο (πιο γρήγορα πτώση ph).
Urban Mood: https://www.youtube.com/watch?v=pS0ClD5LJ7o Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 01-12-15 στις 18:34 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οι αλλοι παραγοντες εκτος θερμοκρασιας, ιδιοι? Με ιδια ποσοτητα, ειδος και "φρεσκαδα" τυρφης? Σε ιδια ποσοτητα νερο? Με ιδια ροη αντλιας και ιδιο χρονο προετοιμασιας? Με ιδια τυχων αναταραξη επιφανειας νερου στο βαρελι? Με ιδιες τιμες παραμετρων αρχικου νερου προς επεξεργασια? (μετρημενες αρκετες ωρες μετα την αντληση του απο τη βρυση, για να εχουν φυγει σιγουρα τα τυχων εγκλωβισμενα αερια στους σωληνες υδρευσης) Και τι διαφορες βρηκες στις μετρησεις ? .
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βαρέλι στη Θεσσαλονίκη? | zipo | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 20-01-10 12:38 |
Λιμνούλα σε βαρέλι!!! | ΕΛΒΙΡΑ | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 31 | 03-07-08 10:20 |