|
||||
|
||||
![]()
Καλό ΔΕΝ θα 'ταν... να έδειχνες λίγο παραπάνω ενδιαφέρον και για τις ζωούλες που έχεις μέσα... όσο για τον βυθό;
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Ταΐζω μια φορά την μερα φίλε μου 6 φορές την βδομάδα... Και κάνω αλλαγή νερού κάθε 1 βδομάδα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gkontos : 04-06-14 στις 00:07 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
παντως με μια φορα μονο σκουπα δεν προκειται να λυθει το προβλημα.εχει μαζεψει πολυ βρωμα(φαινεται στη φωτο).
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου, θα σου πω τι θα έκανα εγώ, θα έψαχνα κατά αρχήν να δώσω τα νέον τέτρα, και γιατί τα νέον ; γιατί αν έπρεπε να κρατήσω τα νέον θα έπρεπε να αλλάξω το χαλίκι με χαλαζιακό ψιλό χαλίκι ή άμμο και να βγάλω οποιαδήποτε πέτρα να ελεγξω αν είναι ασβεστοληθική, NA βάζω τύρφη και ίσως co2 για να κατεβάσω το PH. Επόμενη κίνηση, θα προετοίμαζα πάνω από 300 λίτρα νερό, θα έβγαζα όλα τα φυτά πέτρες και ξύλα , ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, και μετά βαθύ καθαρισμό με σκούπα, όλο το βυθό και όχι επιφανειακά, όσο θα έκανα σκούπα και θα έβγαζα νερό, θα κράταγα το ύψος του νερού μέχρι τη μέση προσθέτοντας ταυτόχρονα νερό. Μετά θα έβαζα πάλι τα φυτά πέτρες και ξύλα στη θέση τους. Στο λέω , γιατί το έκανα αυτό τον Ιανουάριο, ξεκίνησα από Παρασκευή απόγευμα και τελείωσα Κυριαή μεσημέρι. Παρασκευή έβγαλα τα φυτά πέτρες και ξύλα (και μιλάμε για πολλά φυτα) όταν έβγαζα τα φυτά είχα μια αντλία δίπλα σε κάθε ρίζα που έβγαζα για να τραβάει έξω από το ενυδρείο ότι βρώμα σηκωνότανε, οταν τελείωσα είχε γίνει και μια αλλαγή νερού 50%. Την επόμενη μέρα έκανα σκούπα σε τέτοιο βαθμό που ο βυθος καθάρισε παρα πολυ καλα, κάνοντας σκουπα έβαζα και νερό ταυτοχρονα και στο τέλος είχε γίνει 100% αλλαγή νερού, και μετά έβαλα τα φυτά, τη Κυριακή έπλυνα και τα φίλτρα μου και το ενυδρείο άλλαξε ριζικά. Από τότε ο βυθος είναι πεντακάθαρος. Σου εφιστώ τη ΠΡΟΣΟΧΗ πως αν το κάνεις αυτό, δεν θέλει απότομες κινήσεις γιατί και τα ψάρια σου θα τρεσσάρεις αλλά ίσως μπορεί να επιβαρύνεις τη βιολογία σου.
Βρες πρώτα να δώσεις τα Νεον, καλη δύναμη
|
||||
|
||||
![]()
Οκ φίλε μου θα προσπαθήσω να δώσω τα νέον...
Θα κάνω σήμερα μια αλλαγή με σκούπα και θα κάνω μια πιο ολοκληρωμένη το Σάββατο που θα έχω ώρα... Εν τω μεταξύ κάτι που σκέφτομαι τώρα και πείτε μου μπας και είναι αυτό... 1. Αεραντλία δεν έχω στο ενυδρείο, είχα και την έβγαλα επειδή είχα καλή ανατάραξη από το φίλτρο, και επειδή διάβασα πώς είναι καλύτερο για τα φυτά να μην έχει... 2. Πριν 2 κάτι έτυχε και δεν είχα κάνει αλλαγές για πολύ καιρό, και εκεί στο βιολογικό υλικό μου έπιασε πάρα πολύ βρωμιά... Μήπως φταίει και αυτό και δεν το αφήνει να δουλέψει?? Και 3. Στην είσοδο του σαμπ μου έβαλα διχτακι για να μην μπορούν να μπουν τα νεογέννητα γκαπυ και γαρίδες στο φίλτρο, να το βγάλω?? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μπράβο, βρες να δώσεις τα νέον
|
||||
|
||||
![]()
Χμμμ ίσως να είναι και αυτό με τα βρώμικα σιποραξ το πρόβλημα θα τα καθαρίσω καλά και θα δούμε τι γίνεται...
Μαζί με μια καλή σκούπα βυθού... Εν τω μεταξύ έχω παραγγείλει και λίγα φυτά ταχείας ανάπτυξης όπως flame moss, lilaeopsis brasiliensis, bacopa australis, rotala rotundifolia, hygrophila difformis, cabomba carolina Ελπίζω να βοηθήσουν και αυτά να μειωθεί το no3 |
|
||||
|
||||
![]()
Τα φυτά μόνο καλό κάνουν, αρκεί να μη σου χαλάνε και σαπίζουν , γιατί τότε επιδεινώνουν το πρόβλημα
------------------------- ΟΧΙ ΜΕ ΝΕΡΟ ΒΡΥΣΗΣ, με νερό ενυδρείου και απαλό ξέβγαλα, δεν χρειάζεται να λάμπουν
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 04-06-14 στις 08:28 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Που μπορώ να βρώ μερικά? |
|
||||
|
||||
![]()
Οχι, δεν χαλάνε τίποτα, τρώνε ότι περισσεύει και γενικα καθαριζουν και επιπλέον έχω παρατηρήσει πως μαλακώνει το νερό από το ασβέστιο που καταναλώνουν για να χτίσουν τα κελύφη τους. το μόνο θεματάκι (αν είναι θεματάκι) πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα.
Αν ήσουν κοντά θα σου έδινα όσα ήθελες
|
||||
|
||||
![]()
Τα καλύτερα φυτά για απορρόφηση νιτρικών και φωσφορικών είναι τα επιφανείας pistia και φακή
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
φακή ????
|
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μόλις καθάρισα τον βυθό με σκούπα, βασικά όπου είχα πρόσβαση το τι μπόχα έβγαλα και τι βρομιές δεν περιγράφεται..
Φοβήθηκα εγώ.. Ήρωες είναι τα ζωντανά μου που ζουν... Αλλά εκείνο που θα με τρελάνει έκανα σκούπα και αλλαγή 50% του νερού Ε πώς γίνεται οι μετρήσεις μου να είναι χειρότερες τώρα? Ammonia 0.25 No2 - 0 No3 - 40 Τι γίνετε ρε παιδιά?? Θα ξανά κάνω σε κανένα 3ωρο πάλι... ------------------------- Ρε μπας και το τεστ κιτ μου έληξε? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gkontos : 04-06-14 στις 17:31 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
οταν ανακατεβεις το βυθο οι μετρησεις παιρνουν τα πανω τους
![]() μετρα αυριο παλι για να δεις.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
ε αφου στο ειπαμε θελει προσοχη η σκουπα γιατι το ανακατεμα μπορει να σηκωσει αμμωνια.
τεσπα δεν ανεβηκε και παρα πολυ.με τις μετρησεις σου,(ολικη αμμωνια 0.25,ph 8.1 και θερμοκρασια 25.5) η ελευθερη τοξικη αμμωνια ειναι 0.017Mg/l. http://www.petgoldfish.net/ammonia-calculator.html οποτε δεν ειναι σοβαρο το προβλημα.μπορεις αν θελεις να ριξεις μια δοση prime(αν εχεις prime). μην ταισεις ομως αποψε και μην κανεις αλλαγες στη θερμοκρασια και ξαναμετρα αυριο ![]() το σοβαροτερο κατα τη γνωμη μου και εφοσον δεν ανεβει αλλο η αμμωνια,ειναι οτι εκανες 50% αλλαγη και τα νιτρικα δεν επεσαν. αν δεν ειχες ανοιχτα τα καπακια και δεν το ειχες στον ηλιο,δεν νομιζω να εχουν προβλημα τα τεστ.μπορεις να δεις και τις ημερομηνιες ληξης φυσικα. το τεστ για τα νιτρικα χτυπα το παρα πολυ καλα.ενα 5λεπτο τουλαχιστον. και ξαναδοκιμασε μετρηση. |
|
||||
|
||||
![]()
Ξανά μέτρησα τώρα
Αμμονια 0,10 No3 - 0,30 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Προτείνω prime και άλλαγή πάλι αύριο, όσο πιο μεγάλη γίνεται. Σε τέτειες περιπτώσεις δείχνει την αξία του το φίλτρο , αν έχει δυνατή βιολογία ή όχι. Νομίζω πως πρέπει να αυξήσεις τα 750 ml σιποραξ, πρόσθεσε όσο πιο πολύ ελεφρόπετρα χωράει το φίλτρο σου
|
||||
|
||||
![]()
Θα πάω να αγοράσω αύριο...
|
|
||||
|
||||
![]() πως μετρας τοσο χαμηλο δεκαδικο με τα τεστ? δε νομιζω να μετρανε τοσο χαμηλα... 0,10 αμμωνια η μηπως εννοεις 10? αν εννοεις 10mg εχουμε μεγαλο προβλημα... ------------------------- με τι τεστ μετρας? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 04-06-14 στις 20:15 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Στη Κύπρο θα βρείς στο Leroy , 2 ευρώ περίπου τα 12 λίτρα.
Οπως σου είπε και ο Γιώργος πιο πάνω , εδώ θα βρεις πληροφορίες πως τη καθαρίζουμε http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...1&postcount=29 Προσεχε μη πάρεις από αλλου οικοδομική ελαφρόπετρα, μπορεί να έχει τσιμέντο ή άλλα επικύνδυνα υλικα, γεωργική ελαφρόπετρα να ζητήσεις, μπορείς να βρεις και σε μαγαζιά με είδη κήπου ή φυτώρια. Και ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΛΥΣΙΜΟ γιατι βγάζει σκόνη
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Οσο χωραει στο φίλτρο σου αρκει να μη το μπουκώσεις τόσο που θα μειωθεί πάρα πολύ η ροή του νερού. Και αν μπορούσες να φτιάξεις σακουλάκια από τούλι ή δυχτάκια και να βάλεις την ελαφρόπετρα μέσα, θα είναι πιο εύκολο στη συντήρηση, θα βγαζεις το σακουλάκι καθε 5-6 μήνες ή και νωρίτερα, θα το ξεβγάζεις απαλα σε νερό ενυδρείου , και μπλουμ πάλι μέσα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν ειναι ετσι δεν υπαρχει προβλημα ![]() ελαφροπετρα βαζεις οση θες αναλογα με το χωρο που εχεις,αλλα να μεινει λιγο σφουγγαρι στην εισοδο του σαμπ. και στην εξοδο μπορεις να αφησεις σφουγγαρι αλλα δε νομιζω πως ειναι και απαραιτητο. κανονιζεις ποση θα βαλεις αναλογα με το χωρο που εχεις.απο κει και περα,οσο περισσοτερη τοσο καλυτερα. |
|
||||
|
||||
![]()
Σημερινή μέτρηση
Αμμονια 0 No2 - 0 No3 - 5 |
|
||||
|
||||
![]()
μια χαρα εισαι.συνεχιζεις ετσι
![]() αλλα μην ταιζεις παρα πολυ.δεν ξερω ποση τροφη ριχνεις ακριβως αλλα πρεπει αυτη που ριχνεις καθε φορα να τρωγεται μεσα σε 2-3 λεπτα.μην φτανει κατω και μπαινει στο χαλικι δηλαδη.ειναι καλυτερα να ταιζεις 4 φορες τη μερα απο λιγο,παρα μια και πολυ. δηλαδη σπασε τη δοση τροφης που ριχνεις ημερησιως,σε περισσοτερα ταισματα. πρεπει τα νιτρικα να φτανουνε στο 20 ακριβως πριν την εβδομαδιαια αλλαγη νερου.αν το ξεπερνανε ειναι προβλημα και αν μενουν τα ψαρια σαυτα πανω απο μια μερα ειναι επισης προβλημα.(γιαυτο σου λεω ακριβως πριν την αλλαγη). οτιδηποτε αλλο ειναι μπελας (ειτε τωρα ειτε αργοτερα)και για σενα και για τα ψαρια ![]() και τωρα που "λυθηκε" αυτο,ειναι καιρος να αρχισεις να βλεπεις και την ψαροσυνθεση σου λιγο ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καθαρισμός βυθού ενυδρείου....(???) | giorxatz | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 25-05-11 23:28 |
Καθαρισμός Βυθού | Apollwnas | Γλυκό νερό - Γενικά | 42 | 16-03-09 20:09 |
Καθαρισμός Βυθού | ΕΛΒΙΡΑ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 30-10-07 15:48 |
Καθαρισμός ενυδρείου | dimitris | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 23-04-07 14:08 |
Καθαρισμός βυθού | CASPER | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 07-12-05 21:53 |