|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Σαλιγκάρια ...και άλλα μαλάκια γλυκού νερού. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
τους εχασα τους 2 λαθρεπιβατες που ειχα σημερα το πρωι ξυπνησα και δεν μπορω να τους βρω καπου,σηκωσα και το ξυλο που εχω μεσα,στο χωμα δεν νομιζω να ειναι,μαλλον μου πηγαν βολτα αλαλ δεν μπορω να τα βρω :P
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν νομίζω ότι οι λαθρεπιβάτες (physa fontinalis, ramshorn & melanoides) έφυγαν. Μόνο τα nerite και τα apple το κάνουν αυτό. Κάπου έχουν κρυφτεί, μπορεί να μπήκαν και στο φίλτρο!
|
|
|||
|
|||
![]()
το φιλτρο το ειδα,μαλλον θα κρυφτηκαν πουθενα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν χρειαζεται να αναταραξεις ολο το ενυδρειο και να σηκωσεις αμμωνια για να βρεις τα σαλιγκαρια. Καπου εκει θα ειναι.
|
|||
|
|||
![]()
ενας φιλος προκειται να μου δωσει apple snail τα οποια του εχουν κανει τσαμπια και δεν εχουν γινει ακομα,ειναι κολλημενα εξω απο το νερο,εαν μου δωσει ενα τετοιο εμενα μπορω να το κολλησω στο τζαμι μου?και γενικα να γεννηθουν στο δικο μου ενυδρειο?δεν εχω καποιο apple snail...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Υ.Γ. δε θα σου σύστηνα να δοκιμάσεις αναπαραγωγή apple snails, διότι ακόμα και με πιθανότητες 1% να σου γεννηθούν όλα-όλα θα έχεις πρόβλημα υπερπληθυσμού στο ενυδρείο σου που αυτό συνεπάγεται σοβαρό θέμα με τις συνθήκες του νερού! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ok..οποτε εν αναμονη να μου δωσει ετοιμα :P
|
|
|||
|
|||
![]()
τελικα μου εδωσε ενα τσαμπι να δοκιμασω,ποσες φορες και καθε ποτε θελουν λιγο βρεξιμο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Τοσο, ωστε να μην στεγνωσουν. Δεν μας ακουσες, παντως...
|
|||
|
|||
![]()
απλα δοκιμη κανω δεν εχω να χασω κατι,εχει πολλα εξαλλου
------------------------- να ρωτησω κατι ακομα μεσα εχω και λαθρεπιβατες σαλιγκαρια και ramshron...Δεν εχω καποιο ψαρι μονο σαλιγκαρια ξυλο και φυτα,τι δινω να φανε τα σαλιγκαρια? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Stavros7 : 30-01-14 στις 16:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Ταμπλέτες άλγης βυθού, μαρούλι (καλά πλυμένο γιατί πολλά φυτοφάρμακα περιέχουν χαλκό που είναι θανατηφόρος για τα σαλιγκάρια), καρότο (ζεματισμένο ή μη), άλλα λαχανικά ακόμα και βυθιζόμενη ψαροτροφή.
Προσοχή μόνο γιατί ορισμένα λαχανικά, όπως το κολοκυθάκι, σε εμένα τουλάχιστον, ακόμα και αν το καθαρίσω πολύ καλά και αφαιρέσω μέχρι και τα κουκούτσια του, ρυπαίνει πολύ το νερό. Τα σαλιγκάρια εκτιμούν νερό με αρκετό ασβέστιο, οπότε τους κάνει καλό να βάλεις κάπου που να υπάρχει ροή (π.χ. στην έξοδο του φίλτρου ή μέσα στο φίλτρο) κόκαλο από σουπιά ή τσόφλι από βρασμένο αυγό καλά καθαρισμένο (βγάλε και την μεμβράνη από μέσα). |
|
||||
|
||||
![]()
λατρευουν και το ζυμάρι (νερό και αλεύρι ) σε μικρα μπαλάκια ...ρυπαίνει πολύ το νερό πάντως..τα κάνει όμως να μεγαλώνουν γρήγορα..κατα τη δική μου πάντα εμπειρία ...θέλει πολύ καλό φίλτρο ...
|
|||
|
|||
![]()
και ομως σημερα ξεπροβοδισαν καποια apple απο το τσαμπι,προχορησανε λιγο,αλλα επειδη ζοριστικαν να βγουνε απο το καπακι τα εριξα εγω στο νερο,πειραζει?στην ουσια τα βυθισα,δεν τα βαρεσα,η απορια μου ειναι οτι απο την στιγμη που προχωρανε ειναι ετοιμα να μπουνε στο νερο?
|
|
||||
|
||||
![]()
αυτο το εχεις διαβασει;
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28398 |
|
|||
|
|||
![]()
ναι αλλα δεν απανταει στην ερωτηση μου
|
|
||||
|
||||
![]()
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=46405
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...a_bridgesi.htm (Αυτο που αναφέρει για το τσαμπί, ισχύει και στα apple snail) http://www.aquaristic.gr/index.php?o...yla&Itemid=134 Νομιζω πως αναφέρουν πολλα περισσότερα απ αυτά που θες ![]() ------------------------- Παράθεση:
(για το μετά...εφόσον αποφάσισες να τα κρατήσεις...εδώ είμαστε)
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ChocolatePuma : 30-01-14 στις 21:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
πολυ καλα ολα.απο οσο διαβασα δεν εχουν προβλημα γιατι απο την στιγμη που προχωρανε μονα τους ανεξαρτητοποιηθηκαν σημαινει οποτε καλα εκανα ''μαλλον''
------------------------- oσο αφορα το ασβεστιο εαν βαλω μεσα απο σουπια και το αφησω στο ενυδρειο θα εχουν προβλημα επειδη εχω και γκαπυ μεσα? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Stavros7 : 30-01-14 στις 23:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
όχι, κανένα.
|
|
|||
|
|||
![]()
μου δωσανε γαριδες red cherry...Σημερα ειδα η μια ειναι κιτρινη απο κατω εχει αυγα,ποσο καιρο κανουν να βγουν οι γαριδες?επισεις να βαλω καποιο τουλι στο φιλτρο?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οταν τα αυγα ειναι ωριμα, το θηλυκο ετοιμαζεται για την εκδυση (αλλαγη εξωσκελετου) και λιγο πριν απο αυτο, απελευθερωνει φερομονες στο νερο ,καλωντας τα αρσενικα για ζευγαρωμα. Μολις γινει λιοπον η γονιμοποιηση των αυγων, αλλαζει εξωσκελετο και εκεινη ειναι η στιγμη που τα μεταφερει αναμεσα στα κολυμβητικα ποδια της.Εκει θα παραμεινουν για 3-4 εβδομαδες μεχρι να εκκολαφθουν. " Πηγή : http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38771
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
![]()
το εψαχνα αυτο..σε ευχαριστω πολυ
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ | ChocolatePuma | Σαλιγκάρια | 21 | 07-04-13 15:57 |
εμφανιση σαλιγκαριων | nikosn | Σαλιγκάρια | 1 | 09-11-10 09:49 |
Αυγα σαλιγκαριων...... | gohn1990 | Σαλιγκάρια | 5 | 01-04-08 22:08 |
Συμπεριφορα Σαλιγκαριων.. | ob-la-di | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 02-05-07 22:45 |
Κελυφη σαλιγκαριων | panos73 | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 09-12-06 00:28 |