|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Παντως καποια ψαρια δενονται πολυ με το χωρο και αποκτουν συνηθειες.
![]() 6 χρονια εχω τα ιδια ψαρια... εκτος απο ενα κορυδορας που εχασα φετος. Οι αλλαγες ειναι τον πρωτο χρονο σε μεγαλυτερο ενυδρειο και περυσι σε ενυδρειο ιδιου ογκου αλλα με μεγαλυτερο μηκος και μικροτερο υψος. Καποια στιγμη ειχα βαρεθει οπως εγραψα και πιο πανω ειχα βαρεθει να βλεπω τα ιδια και τα ιδια... και ειπα να αλλαξω ριζες και να πεταξω μια ψευτικη σπηλια που ειχα παρει στην αρχη (κλασικ) βαζοντας μια καρυδα... ε καταστροφη....στρες τεραστιο ![]() Καποια ψαρια εψαχναν να βρουν τη ριζα με το μεγαλο μηκος που πηγαιναν περα δωθε πανω εκει και αυτα που κοιμοντουσαν μεσα στη σπηλια δεν εμπαιναν καν στις καρυδες.. Μια βδομαδα αυτο γινοταν και μετα αρχισα να βλεπω φιν ροτ. Ε ξαναβαλα τη ριζα και τη σπηλια... και βλεπω το ιδιο "εργο" παλι ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνω απολυτα. Οπως το παραδειγμα που εγραψα λιγο πιο πανω. Δεν ειναι ολα τα ψαρια τα ιδια.
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά από τη μικρή εμπειρία που έχω , κατάλαβα πως τα ψάρια γενικότερα είναι ζώα της ρουτίνας, αν έχουν τροφή, ταίρι για αναπαραγωγή και να νιώθουν ασφάλεια είναι μια χαρά. Και για αυτό ακούω και μαθαίνω , όπως και εσείς, για ασθένειες από το στρες κλπ. Τα ψάρια μάλλον θέλουν "μαμ, κακά και νάνι" και φικιφικι φυσικά, και όλα είναι μια χαρά. Αν αφήσουμε το "εγώ" μας στην άκρη και δούμε το όλο θέμα από αυτή τη σκοπιά, τότε το στήσιμο/ξεστήσιμο μάλλον πιο πολύ κακό κάνει παρά καλό.
|
|
||||
|
||||
![]()
Καθε ζωντανος οργανισμος θελει το σπιτι του και τη ρουτινα του. Το θεμα δεν ειναι αν ειναι κακη μια αλλαγη στησιματος, γιατι σιγουρα ειναι κακη απο καθε αποψη για τα ψαρια. Νομιζω ολοι θα συμφωνησουμε σε αυτο.
Απλα κουβεντα κανουμε και η δικη μου γνωμη ειναι οτι σε μερικα ειδη θα κανει λιγοτερο κακο απο καποια αλλα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οι γαριδες αν πανε σε φρεσκοστημενο ενυδρειο και φυσικα νεο βυθο, συνηθως εχουν προβληματα. Επισης και με ανακαταταξεις στο βυθο, εχουν συνηθως προβληματα αν δεν γινουν πολυ προσεκτικα. Μεχρι και σαλιγκαρια εχω παρατηρησει που ειναι δυσκολα (πχ τα helena) στις μεταφορες, και θελουν καλη προσαρμογη κι αυτα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διαστημα φωτισμου ? | rakita | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 18 | 01-12-12 18:20 |
Το χρονικο της καταστροφης...... | Pritanis | Δίσκοι | 59 | 08-12-05 17:22 |