Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Κεντρική Αμερική > Ζωοτόκα

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #6  
Παλιά 25-10-13, 18:30
Το avatar του χρήστη nazgul
nazgul Ο χρήστης nazgul δεν είναι συνδεδεμένος
Pufferator
 
Εγγραφή: 27-07-2011
Περιοχή: ¶νω Πόλη, Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 6.123
Προεπιλογή

Αν μπορεσεις να τα πιασεις και να τα βαλεις σε καποιο αλλο ενυδρειο, σιγουρα θα επιβιωσουν περισσοτερα. Αλλα και αυτο το ενυδρειο χρειαζεται οπωσδηποτε στρωμενο φιλτρο και θερμαντηρα, μιας και αρχιζει και πεφτει η θερμοκρασια.

Ως φροντιδα των μικρων να εχεις στο μυαλο σου οτι θελουν πολλα και μικρης ποσοτητας γευματα κατα τη διαρκεια της ημερας. Ειναι πολυ λαιμαργα και πεινανε συνεχως, επειδη εκκενωνουν συντομα. Οποτε με 3-4 ή και γευματα την ημερα, με καλα αλεσμενη τροφη ωστε να ειναι σε καταλληλο μεγεθος για τα μικροσκοπικα στοματα τους, εισαι μια χαρα.

Αυτο, βεβαια, συνεπαγεται οτι τα νιτρικα θα ειναι αυξημενα, γεγονος καθολου καλο για τις πρωτες μερες της ζωης τους. Ετσι, οι αλλαγες νερου θα πρεπει να γινονται ανα 2-3 μερες ιδανικα με σκουπα βυθου (οπως αναφερει και ο Βασιλης πιο πανω) και με νερο ιδιων συνθηκων και θερμοκρασιας, ωστε να μην επηρεαστει ο ευαισθητος οργανισμος τους.

Την αλλη αποψη (με την οποια συμφωνω και εγω), δηλαδη να τα αφησεις στο ενυδρειο εχοντας αρκετες κρυψωνες και κερατοφυλλο, την ακουσες.

Αλλα αυτο που με προβληματιζει στο ενυδρειο σου και καλο ειναι να δωσεις λιγη προσοχη, ειναι οτι εχεις πολλα ειδη ζωοτοκων σε 60 λιτρα, γεγονος που σημαινει οτι σε λιγο θα υπαρξει μεγαλο προβλημα τοσο σε χωρο, οσο και σε φιλτρανση, αν δεν εχεις καποιο εξωτερικο φιλτρο με αρκετο βιολογικο υλικο. Στη θεση σου θα κρατουσα μονο ενα ειδος και θα το αφηνα να αναπαραχθει με την ησυχια του.

Και δυο ακομα σημειωσεις:
-τα platies με τους xiphos υβριδιζουν , με ολες τις αρνητικες συνεπειες που αυτο θα φερει οταν (και οχι αν) ζευγαρωσουν. Δεν ειναι καθολου καλη ιδεα η συμβιωση τους στο ιδιο ενυδρειο.
- τα tetras (μαλλον το ξερεις) δεν εχουν καμια θεση με τα ζωοτοκα, σε οτι αφορα τις απαιτησεις νερου
__________________
Απάντηση με παράθεση
 

Tags
γεννα, γεννηση, πλατυ, μωρα, platy


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Βοηθήστε τον Αρχάριο tnick Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής 23 25-05-11 21:20
Βοηθήστε με.... Ηλίας Αρχάριοι γλυκού νερού 46 14-06-08 14:13
Μύκητας?? Βοηθήστε αν μπορείτε!!! frits Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού 6 15-01-07 11:26
Σας παρακαλώ βοηθήστε με πριν τρελαθώ!!!(Eheim2215) cutter Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού 8 06-04-06 08:34

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 02:04.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,06234 seconds with 13 queries