|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
ξερεις απο forum σε forum και απο site σε βιβλια δεν βρισκω τα ιδια πραγματα που θεωρουνται σωστα και φυσικα ουτε απο ta pet shop μπορειτε να βοηθεισετε και να μου πειτε βημα βημα???θελω και εγω οι μονομαχοι μου να ειναι ευτυχισμενοι...
------------------------- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη FATSAZOOM : 24-09-13 στις 23:28 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Σαυτο εχεις δικιο, γι αυτο ασε στην παντα οτιδηποτε γραφεται στα διαφορα φορουμ (και εδω, γιατι οχι?) και ανετρεξε σε σιγουρες εγγυρες πηγες οπως το http://www.seriouslyfish.com που σου προτεινα.
Προκειται για πηγη γνωσεων που ενημερωνεται απο καταξιωμενα ατομα και ακομα και επιστημονες και θεωρειται η πιο εγγυρη πηγη πληροφορησης μαζι με τη fishbase.org Απο κει και περα, θα δεις οτι το παρον φορουμ -απλο μελος ειμαι οποτε δεν εχω καποιο λογο να το υποστηριξω- δεν ξεφευγει, τουλαχιστο σε γενικες γραμμες απο το σωστο δρομο, και απο τα Ελληνικα αντιστοιχα ειναι ισως το καλυτερο (εξαιρουνται βεβαια τα εξειδικευμενα οπως για δισκους, για κιχλιδες, για monsterfish κτλ... δυστυχως για betta δεν εχουμε ακομα κατι αξιολογο). Κατα καιρους εχουν περασει και καποια ufo και αμολησαν πεντε βλακειες βεβαια, οπως συμβαινει σε ολα τα φορουμ του πλανητη, αλλα δε τους σηκωσε το κλιμα, και οι ηλιθιοτητες ειναι χαμενες μεσα στα χιλιαδες ποστς, και στη πλειοψηφια τους απαντημενες, οποτε τουλαχιστο απο τη δικη μου μερια σου προτεινω απο τα εγχωρια το παρον φορουμ ως το καλυτερο, και εντελως ανεξαρτητοποιημενο απο τα μαγαζια (πολυ σημαντικο για να υπαρχει αμεροληπτη και σωστη ενημερωση)
|
|||
|
|||
![]()
απο σημερα κιολας ξεκιναω διαβασμα και αυριο πρωι πρωι παω στο μαγαζι να αγορασω καινουρια πραγματα να στρωσω απο την αρχη το ενυδρειο μου...thanx..μπορειτε να ε συμβουλευσετε και εσεις αρχικα ??
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν πας απροετοιμαστη θα γυρισεις με σαλαχι! Αποφασισε τι θα κανεις με τα ψαρια σου...τα κρατάς στο ιδιο...τα χωρίζεις. ..και μετα συζητάμε το τι θα χρειαστείς Και μην ακούς τους πετσοπαδες....
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Βγάλε μας μια φωτογραφία αυτό που χρησιμοποιείς για να μετράς αμμωνία.
|
|||
|
|||
![]()
αρχικα τα χωριζω σε δικα τους
|
|
||||
|
||||
![]() 1ο βημα : μετρησεις.... αγοραζεις υγρα της ΑΡΙ για μετρησεις: αμμωνιας, gh/kh , ph, no3 και αν χρειαστει και ΝΟ2 (αφου μας πεις τις μετρησεις σου θα δουμε αν χρειαζεται... πιθανων οχι) 2. αγοραζεις θερμαντηρα και θερμομετρο ακριβειας. Πολυ καλυτερα ειναι να παρεις κι ενα κοντρολλερ βεβαια αλλα ας τ αφησουμε για μετα αυτο
|
|||
|
|||
![]()
μπαινω απο ipad και δεν εχει φωτογραφικη οταν μπορεσω να παω σε ιντερνετ καφε θα ανεβασω...ειναι μαυρο εχει μια οθονη και 3 φωτακια κοκκινο πρασινο ασπρο
εχει κουμπια που επιλεγω αν θελω να μετρησω αμμωνια η ph και μια υποδοχη που βαζω τις σταγονες ...υστερα παταω την αντιστοιχια των σταγονων στα 50 λιτρα και μου βγαζει αποτελεσμα.. ------------------------- αν κρινω απο τους μονομαχους μου μαλλον εχω δουλεια και με το χελωνακι μου... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη FATSAZOOM : 24-09-13 στις 23:49 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
καποιο gadgetακι θα ναι... οτι και να ναι δεν πολυπιστευω να εχεις 3 ppm αμμωνια, αλλα καλυ κακου παρε και τεστ αμμωνιας να δουμε...
Αληθεια στο φιλτρο σου πως συμπεριφερεσαι? Σε 50 λιτρα ενυδρειο που δουλευει μηνες ακομα και χωρις φιλτρο δε θα επρεπε να υπαρχει αμμωνια, εκτος πια κι αν πετας την τροφη με το κιλο, η αν πεθανε κατι μεσα προσφατα αλλα και παλι δυσκολο... ------------------------- edit> μηπως καθαριζεις το βυθο ή πλενεις το φιλτρο με κανενα σαπουνι? (επειδη τα εχουμε ακουσει κι αυτα ρωταω...)
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 24-09-13 στις 23:53 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
φιλτρο εχω βαλει της jbl που ειναι απο 40 λιτρα και πανω κ λεει internal filter and air pump
------------------------- ειναι με ενα πρασινο στρογγυλο μεγαλο σφουγγαρι και μια φορα το μηνα το βγαζω και το ξεπλαινω καλα με νερο ------------------------- ερωτηση:θερμαντηρα αυτος που εχει την αμμο μεσα? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη FATSAZOOM : 24-09-13 στις 23:57 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
το ξεπλενεις καλα? χμμμ...
οκ αυριο κανε τεστ αμμωνιας, αλλα μεχρι τοτε κανε καμια αλλαγη νερου... και να μην τρεχει τιποτα μια αλλαγη δεν εβλαψε ποτε κανεναν, απλα φροντισε το νερο να ειναι στους 28 βαθμους (ουτε στους 27 ουτε στους 29)
|
|||
|
|||
![]()
βλακειες κανω ε???δεν γινεται να μην τα καθαριζω γιατι με την τροφη του γινεται χαλια..
|
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() εναν μονο θερμαντηρα γνωριζω με κατι σαν αμμο, αλλα αποκλειεται να τον εχεις δει γιατι ειναι δικος μου και δικης μου κατασκευης ![]()
|
|||
|
|||
![]()
οκ...αν τα πραγματα ειναι τοσο ασχημα τοτε το ψαρακι μου θα νιωθει χαλια..
------------------------- αυτο ειναι αλλα λεει i60 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη FATSAZOOM : 25-09-13 στις 00:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οκ, κανε αλλαγη νερου 30-40% (με το τσιγκελι στα βγαζουμε ) μ αρεσει που ηθελες και γεννες ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Με τι νερο?
|
|||
|
|||
![]()
αυτος που εχω εγω ειναι μακρυ γυαλινο στρογγυλο και μπαινει απλως στην μπριζα και εχει καφε αμμο μεσα...
------------------------- σκετο νερο βρυσης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη FATSAZOOM : 25-09-13 στις 00:06 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Το καθαρισμα ομως θα πρεπει να γινεται με νερο του ενυδρειου,οχι με της βρυσης,διοτι ετσι "σκοτωνεις" την βιολογια.
Οποτε το φιλτρο σου ειναι αστρωτο. Οποτε η αμμωνια σου ειναι πιθανοτατο να ειναι ψηλη,εκτος και αν κραταει καποια βιολογια το υποστρωμα και τα διακοσμητικα σου μιας και εχεις λιγους ρυπους με 2 ψαρακια.
|
||||
|
||||
![]() ακομα κι οι μπατσοι στις ταινιες ειναι πιο διακριτικοι και δεν κανουν τετοιες ερωτησεις αλλα λενε "εχεις το δικαιωμα να μη μιλησεις γιατι οτι πεις θα χρησιμοποιηθει εναντιον σου" ![]() ![]() ![]() ![]() δεν ειναι ωρα για τετοιες ερωτησεις ρε Σπυρο, δεν την ξερεις την απαντηση?
|
|||
|
|||
![]()
οκ..θα κανω αλλαγη νερου λοιπον..και ναι ειχα εντυπωσιαστει με την γεννα τους...αλλα δεν ηξερα οτι τα εκανα λαθος...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ολα τα παραξενα πηγες κι αγορασες ![]()
|
|||
|
|||
![]()
20 ειναι δεν το αγορασα...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ετοιμασε νερακι ειτε με το θερμαντηρα σου ειτε με κανενα βραστηρα, και κανε κανα δυο αλλαγουλες (οχι απανωτα) γυρω στο 40% Αν εχεις prime ριξε μεσα μια τριπλη δοση
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μπας και. Σημασια εχει να κυλαει καθαρα η συζητηση. Οριστε, την πηρε την σωστη πληροφορια απο τον dimis1978.
|
|||
|
|||
![]()
ναι εγω να το κανω αλλα πως θα πετυχω σωστη θερμοκρασια σε αυτη τη φαση αφου δεν εχω θερμομετρο ακριβειας???τι ειναι το prime?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
η συζητηση κυλαει ...με ανακριτικο τροπο (θα ηταν ευκολοτερο αν ειχε κανει μια ολοκληρωμενη παρουσιαση) Αυτη η πληροφορια παντως ειναι το κερασακι στην τουρτα... εδω υπαρχουν προβληματα που θελουν πιο αμεση αντιμετωπιση... FATSAZOOM> βαλε κι ενα prime στη λιστα για αυριο... και λιγο ζεολιθο αν εχεις κανα toxivec βαλε απ αυτο μια τριπλη, αν οχι ξεχνα το... θερμοκρασια ρυθμισε με το θερμομετρο που μετρας το ευδρειο, οχι με αλλο, κι ας εχει καλυτερη ακριβεια... εσυ θες ιδια θερμοκρασια με το ενυδρειο οχι κατι αλλο
|
|||
|
|||
![]()
σε ευχαριστω εισαι κατατοπιστικοτατος....
|
|
||||
|
||||
![]() με οσους βαζουν μονομαχους σε 50 λιτρα (και πανω) ναι ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
ειρωνικα το ειπα...
![]() http://www.petcity.gr/category/105-%...%B5%CF%84.html |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
εχει κανεις?? | Πάνος | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 11 | 17-02-10 00:30 |
το εχει κανεις ? | imichal | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 17-11-08 22:03 |
Γνωριζει κανεις... | Kotsos | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 16-12-07 14:37 |
Οποιος γνωριζει ας μου απαντησει | panos20 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 18-07-07 08:34 |