|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα. Μου ήρθε τώρα να αυξήσω τον ήδη υπάρχοντα φωτισμό στο ενυδρείο μου. Για την ιστορία, το ενυδρείο έιναι 110 καθαρών λίτρων (80*40*50) με δύο λάμπες Τ5 28W, μια λευκή 6800 Κ και μια Nature (για τα φυτάκια μου) 4100 Κ. Οι λάμπες απέχουν από το βυθό 43 εκατοστά (πολλά.... άρα ανεπαρκής φωτισμός). Μάλλον η νεα λάμπα θα μπεί στο ένα από τα δυο (πίσω) φλαπ και σίγουρα η κατασκευή θα είναι εξολοκλήρου DIY μιας και χρήματα δεν υπάρχουν ούτε για στραγάλια. Ερωτήσεις:
1) Τι λάμπα (πόσα watt) να πάρω ωστε να μη κάνουν πάρτι οι άλγες; 2) Να είναι κι αυτή Nature μιας και θα τη χρειαστώ για τα φυτάκια μου ή φτάνει η μια που έχω; 3) Ηλεκτρονικό ballast καλύτερα και πως θα γίνει η συνδεσμολογία; 4) DIY στεγανά ακροφύσια με κλέμες και θερμοσυστελόμενο θα είναι ok ή θα το κάνω πυροτέχνημα; 5) Τι καλώδια θα χρειαστώ; (ντιπ άσχετος όμως ![]() 6) ....οτιδήποτε άλλο από την πείρα σας έχετε να με συμβουλέψετε ή να προσθέσετε Ευχαριστώ. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προσθήκη Επιπλέον Βιολογικού Υλικού | nazgul | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 08-12-11 09:04 |
Προσθήκη λάμπας | geokary | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 25-11-08 22:46 |
Προσθήκη 2ης λάμπας & απορίες | xontros | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 22-02-08 10:14 |
Προσθήκη λάμπας Daylight | filoxenos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 24-01-06 22:51 |
προσθήκη λάμπας | drakoulis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 12-01-06 17:42 |