|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Κορυφαιο το θαλασσινο σου φιλε! Εχεις μετυχει ενα πολυ φυσικο αποτελεσμα και δεν ειναι μπουκωμενο το ενυδρειο.
|
||||
|
||||
![]()
Πανεμορφο μπραβο, αυτο ειναι το Αιγαιο
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μπράβο πολύ καλή δουλειά!!! Καθώς ενδιαφέρομαι να φτιάξω κι εγώ ένα μεσογειακό 200λτ, έχω κάποιες απορίες και δεν βρίσκω απαντήσεις, αν μπορείς να μου απαντήσεις θα με βοηθούσες πολύ στον προγραμματισμό!!!
1) που βρήκες ανεμώνες και όλα αυτά τα υπέροχα πολύχρωμα φυτά??? όσες βουτιές κι ας έχω κάνει φέτος, δεν βρήκα τίποτα... 2) που βρήκες αστερίες γαρίδες και καβουράκια??? 3) γιατί 10000κ και 16000κ λάμπες??? Η μεσόγειος έχει 6500κ φυσικό φως, δεν τα βλάπτει το φάσμα αυτό??? Ευχαριστώ. Υ/γ: ελπίζω να φτιάξω κάτι το ίδιο όμορφο με το δικό σου!!!
|
||||
|
||||
![]()
Τι να πω ορισμένοι άνθρωποι έχουν απίστευτο ταλέντο και μεράκι
Μπράβω ευχαριστούμε για την δροσιά Την δροσιά του να έχεις 😜😜😜😜
Τα σκαλάρια μου https://www.youtube.com/watch?v=Yz56IDxU1mc Τάισμα μικρού αγγελοψαρου με white worm https://www.youtube.com/watch?v=dBhu8U6S2hE Aναπαραγωγή Ancistrus https://www.youtube.com/watch?v=lIHevAmCZY0 Το καναλι μου Youtube https://www.youtube.com/channel/UCk9...Tip5BT6mxmH4Cg |
|
|||
|
|||
![]()
λοιπον μετα απο χθεσινή κατασκοπια με εναν φιλο και με τα μεσα που ειχαμε σας παρουσιαζω λιγες φοτο απο το ομορφοτερο μεσογιακο που εχω δει!!!!!!
μετα απο αυτο καταλαβα οτι δεν εχει τπτ να ζηλέψει απο ενα reef τροπικό! |
|
||||
|
||||
![]()
Εεεεεπππππππ...στο δάσκαλο ρε συ !!!!!!
|
|||
|
|||
![]()
Ε καποια στιγμη και ο μαθητης περνει τον δασκαλο!!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πέρνει.....θα μας παρεξηγήσουν συνάδελφε...θα μας παρεξηγήσουν.... ![]() ![]() Περνάει θες να πεις. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
xoaxoaxooax nai akrivos ekana lathos paides!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ όλους τους συνχομπίστες για τα καλά τους σχόλια ….
Έχουμε τώρα σχεδόν 10 μήνες λειτουργίας του ενυδρείου και μετά από τις γνωστές «παιδικές ασθένειες» (κυάνο, άλγες κλπ) πιστεύω ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Μετρήσεις : Αλατότητα (ppt) : 1030 – 1031 (40-41) Ανθρακική σκληρότητα (dKH) : 7,7 – 8 PH : 7,9 Αμμωνία (ΝΗ4) : 0 Νιτρώδη (ΝΟ2) : 0 Νιτρικά (ΝΟ3) : 20 - 30 Φωσφορικά (ΡΟ4) : <0,03 Μέση θερμοκρασία την παρούσα περίοδο : 20 - 22οC Συνεχίζονται οι αλλαγές νερού 28 %, με φρέσκο θαλασσινό (NSW) από εβδομαδιαία έως 10ημερο ανάλογα με την δυνατότητα και τον διατιθέμενο χρόνο. Σε λειτουργία ριάκτορες «TLF-150» με 140 γρ αντιφώσφορο (Eco Phos της Waterwaves). «Universalfilter UF-070 της GROTECH» με 250 ml ενεργό άνθρακα (Matrix carbon της SEACHEM). Στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει έχω τελικά καταλήξει και διατηρώ στο ενυδρείο : Ψάρια 1 Boops boops. 2 Chromis chromis. 1 Mugil cephalus. 1 Tripterygion delaisi. 2 Thalassoma pavo. 1 Scorpaena maderensis. 1 Symphodus mediterraneus 1 Symphodus roissali Ανθόζωα 4 Actinia equina. 5 Anemonia sulcata 15 – 18 Caryophyllia inornata 6 – 8 Corallium rubrum (πολύμικρά) 25 Balanophyllia europaea 1 Cladocora caespitosa Πολλά Parazoanthus axinellae πάνωσεσπόγγοΑxinella Ασκίδια 2 Microcosmussulcatus 4 Halocynthiapapillosa Σκώληκες 5-6 Eupolymnia nebulosa 3 Protula tubularia 1 Bispira volutacornis 2 Sabella spallanzanii Σπόγγοι 2 Axinella polypoides 2 Axinella sp. 2 Terpios gelatinosa 1 Aplysina aerophoba 1 Chondrosia reniformis 2 Crambe crambe Εχινόδερμα 2 Paracentrotus lividus 1 Arbacia lixula 2 Echinaster sepositus Μαλάκια 3 Patella caerulea 1 Buccinulum corneum 1 Cerithium vulgatum 10 Monodonta turbinata 5 Nassarius cuvierii 1 Strombus decorus 1 Columbella rustica 1 Pinctada radiate Αρθρόποδα 7 - 8 Clibanarius erythropus 3 Pagurusanachoretus 10 γαρίδες Palaemonelegans Μακροάλγες 5 Codium bursa 2 – 3 Dictyota dichotoma 1 Mesophyllum expansum 2 – 3 Peyssonnelia squamaria . Ταΐζω τις παρακάτω τροφές : Για τα ψάρια : Flakesτης Ocean Nutrition τις Formula 1 & 2, PrimeReef, BrineShrimpPlus και Spirulina. Κόκκους BionauticGranulatτης Tropical. Γαρίδες και καλαμάρι (έχω αγοράσει από ιχθυοπωλείο και τα έχω καταψύξει). Για τα κοράλλια, τους σπόγγους καθώς και τα λοιπά ασπόνδυλα: Τα Ultra clam, Seafan, Min S, Min D, Min F της Fauna Marine. Τα PhytogoldMκαι Sκαι το ZooplanktosLτης Brightwell. Calanusκαι MysisShrimpfreezedried, από τα οποία επωφελούνται και τα ψάρια. Από τα παραπάνω κάνω μίγματα ή τα προσθέτω από μόνα τους 3 φορές την εβδομάδα.
|
||||
|
||||
![]()
Bαλε μας και καμια φωτογραφια ομως!
|
||||
|
||||
![]()
Πεεεεες τα!
Μια φωτο = 1000 λέξεις Περιμένουμε...
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Ψήνονται ...έχω φέρει private "φούρναρη"....
![]() ![]() Θα κάνουν πάταγο.
|
|||
|
|||
![]()
ψηνεται ε? αντε να δουμε θα φαμε και τπτ! ολο μας ψηνεις εσυ!
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εισαι καλλιτεχνης!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
.....
Τα παρακάτω είναι αποτελέσματα ενός απογευματινού καφέ σε συνάντηση φίλων ενυδρειόφιλων του νησιού. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τελειο! Η πρασινο μπλε ψαρουκλα τι ειναι? Απιστευτα χρωματα!
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Δεν υπαρχουν λογια!!!!
|
||||
|
||||
![]()
εσυ δε μας καταδεχεσαι για καφε στον επομενο καφε που δε θα ερθεισ εχει
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το χει δει κανείς από κοντά????????????
![]() Μήπως μας κάνει πλάκα!!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Οι σπειρογράφοι μου.......
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- Οι ανεμώνες και τα σφουγγάρια ....... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Samian : 21-09-13 στις 19:55 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
μεγαλε εισαι ολα τα λεφτα αλλα το πιο ωραιο στο σπιτι σου ειναι η συλογη με τα οστρακα!!!
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τα ασκίδια και τα κοράλια ......
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- Και φυσικά μερικά από τα ψαράκια..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον Αλέξανδρο (Raven) για τις πραγματικά φοβερές φωτογραφίες του καθώς και τον Σάκη για τον κόπο του (Sakis Papadopoulos)....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Samian : 21-09-13 στις 20:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ερχομε σε λιγο με το καλαμι χαχαχαχα
οι φωτο δε λενε τιποτα αν δε το δειτε ζωντανα απλα πανεμορφο ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αυστηρως ακαταλληλο για reefαδες!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ο άνθρωπος δίνει μαθήματα για το πως μπορείς να κάνεις ένα θαλασσινό με λιγότερα έξοδα λόγω τις Μεσογείου μας! Και φυσικά με υπέροχο αποτέλεσμα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή η ώρα πέρασε μπορώ πιστεύω να κάνω πιο πικάντικη την νύχτα σας με τα ακατάλληλα που συμβαίνουν στο ενυδρείο μου....
|
||||
|
||||
![]()
Σοδομα και Γομορα!!!!Αντε τωρα να βρεις γκομενα με 5 ποδια να το δοκιμασεις..
|
||||
|
||||
![]()
υπεροχο ενυδρειο!!! υπεροχες φωτογραφιες!!! μπραβο και στον ιδιοκτητη και στο φωτογραφο!!
|
||||
|
||||
![]()
Οπως ξαναειπα ειναι υπεροχο
![]() Μια ερωτηση, επειδη τα περισσότερα κοράλλια τις μεσογείου ειναι μη φωτοσυνθετικα να φανταστω οτι ταιζεις συχνα?
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η μικρή μου λιμνούλα! | lucy | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 90 | 14-08-10 09:53 |
Η μικρή μου ζούγκλα | drbig | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 39 | 29-05-10 23:55 |
Μια μικρή λιμνούλα | ko$ta$ | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 5 | 24-04-09 15:49 |
Απο το πανεπιστήμιο Αιγαίου............ | aristomenis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 19-01-08 00:40 |