|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
εχω ενα diy ενυδρειο με διαστασεις 43 μηκος , 25 βαθος και 30 υψος. το καπακι θα ειναι μαλλων γιαλινο ( ακομη ψαχνω πως θα γινει ) αυτο που με απασχολει ειναι τι φωτισμο να βαλω και ποσα watt. κατοικος θα ειναι ενα betta θυλικο. αν μπορειτε να μου δωσετε καποιες πληροφοριες για το φωτισμο. ευχαριστω εκ των προτερων
|
|
||||
|
||||
![]()
Για αρχη, νομιζω οτι ειναι λιγα τα λιτρα για το ψαρακι. Ισως αν ειχε λιγο περισσοτερο μηκος, να ηταν ιδανικο. Γνωμη μου, παντα.
Τωρα για φωτισμο, αναλογα με τι ειδους φυτα θελει να βαλεις, πηγαινει και ο φωτισμος. Αν θελεις να βαλεις αρκετα ευκολα, ακομα και ενα ετοιμο φωτιστικο αυτου του τυπου, ισως να εισαι μια χαρα. Αλλιως, μπορεις να προχωρησεις σε κατασκευη με μια Τ8 λαμπα, ballast και ακροφυσια. Με μια αναζητηση στο φορουμ θα βρεις αρκετα θεματα για λεπτομερειες. Λεω για Τ8, γιατι βγαινουν και σε λιγα watts, οπως π.χ. 14 ή 18. Οι Τ5 αρχιζουν απο 24, τα οποια ισως να ειναι και πολλα τοσο για το ψαρακι, οσο και για ευκολα φυτα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ειναι λιγα... με το ζορι θα βγουν 20-22
|
|||
|
|||
![]()
το ενυδρειο μου το εφερε ενας φιλος δεν το εκανα εγω, αν το εκανα μονος μου τα λιτρα θα ηταν απο 50 +. το ψαρακι θα κατοικει προσορινα εκει μεχρι να γινει το αλλο. ευκολα φυτα θα εχει μεσα και μια πολυ μικρη ριζουλα
|
|
||||
|
||||
![]()
Εφόσον σκοπεύεις να πας σε μεγαλύτερο ενυδρείο, θα σου πρότεινα να μην ξοδευτείς
Νομίζω (αν κάνω λάθος, με διορθώνετε) πως με ένα κρεμαστό φωτιστικό γραφείου θα βολευτείς - εφόσον βάλεις εύκολα φυτά.
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
![]()
οκ ευχαριστω πολυ παιδια
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
βρηκα λαμπα τ5 στα 8w ( κουζινας) θα ειναι καλη για το ενυδρειο με ευκολα φυτα;
και φιλτρο λεω να παρω αυτο:http://petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=3489 τι λετε; |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου παρε αυτο http://petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=3490 καλυτερα γιατι χωραει αρκετο βιολογικο υλικο,αυτο που λες δεν χωραει τιποτα η ροη μην σε απασχολει ειναι ετσι και αλλιως ρυθμιζομενη!!
|
|
|||
|
|||
![]()
η ροη με απασχολουσε γιαυτο και ειπα αυτο αλλα αφου ειναι ρυθμιζομενη τοτε οκ
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
οκ φιλε μου ευχαριστω
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φωτισμος: Ηπια μεταβαση σε διπλασια watt. | sarpijk | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 23-05-13 12:04 |
κυκλοφορητης ποσα lt ποσα watt και φυσικα ο πιο αθορυβος | karajohnnick | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 28-02-11 20:13 |
watt/lit?? | dimitris vas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 17 | 23-12-09 20:59 |
ποσα guppy και ποσα corydoras se 96αρι??? | meas3467 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 17-03-09 10:06 |
ποσα watt χρειαζομαι | Δημητριαδης δημητρης | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 16-02-04 03:15 |