|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Ο πρωτος για να βαζουμε φυτα ![]() Και ο δευτερος, για να φτιαχνουμε γλαστρολιμνες και φιλτρα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
αντρο δεν το κανεις λιγο πιο λιανα αυτο για να το καταλαβω?πως θα γινεται η επιστροφη του νερου?γιατι ειπες οτι υπαρχουνε διαφοροι τροποι
![]() σημερα εκοψα κιαλλο τα φελιζολ με τον κοφτη συρματος.(φοβερο εργαλειο) και τωρα θα ξεκινησω να τα περασω με αραιoμενο durostick D1 στο οποιο θα βαλω και αμμο μαλον για υφη ![]() μια σημερινη. ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
|||
|
|||
![]()
Γιωργο, στις πιο κατω φωτο ειναι μια πλαστικη δεξαμενη 1000 λιτρων ειδικα διαμορφωμενη για αναπαραγωγες χρυσοψαρων.
Εχω φιλτρα εμποριου στην αποθηκη και παρα το γεγονος οτι πολυ ευκολα θα μπορουσα να προσαρμοσω καποιο απ'αυτα εντουτοις προτιμησα την ζαρντινιερα για πολλους και διαφορους λογους ![]() Πολυ ευκολα μπορουμε να την στησουμε και να την κανουμε να δουλεψει οπως θελουμε ![]() Φυσικα στην λιμνουλα σου δεν θα την τοποθετησεις οπως στις φωτο δηλαδη πανω απο την λιμνουλα και ουτε θα τρυπηθει ο πατος αλλα με αλλον τροπο ![]() Λογο χρονου ομως τον αλλο τροπο υποσχομαι να τον πουμε αυριο ![]() Τις φωτο τις ανεβαζω, ετσι για να παρουμε μια ιδεα.... Και ναι!! μπορεις να βαλεις και φυτα μεσα...ειδικα αν βαλεις υακινθο του νερου θα εισαι μπομπα η... οτι αλλο θελεις. Την spray bar την εχω φτιαξει για οξυγονωση οποταν αν καποιος θελει να βαλει φυτα μεσα οπως καλη ωρα εσυ τοτε την ξεχναμε και φερνουμε το νερο μεσα με διαφορετικο τροπο. Παντως, το πας πολυ καλα το πραμα και να σου πω κι'ενα μπραβο γιατι φαινεται οτι τα χερια σου πιανουν!! ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
νασαι καλα ευχαριστω πολυ!
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ωχ... μονο που τις ειδα αυτες τις φωτο με εποιασε κατουρημα
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
δε λετε καμια ιδεα για φυτα λεω εγω τωρα;γιατι θαρχισω το ψαξιμο απο αυριο κ θα παω κ στην εκθεση στο ελληνικο μηπως δω τιποτα...
![]() σκεφτομαι να την περασω καποιο βερνικι πανω απτο τσιμεντο για να σκουρηνει λιγο και να δωσει λιγη γυαλαδα αν γινεται να φαινονται σαν βρεγμενα τα τοιχωματα.δεν ξερω αν υπαρχει κατι και αν μπορει να γινει στο τσιμεντο αλλα θα το κοιταξω αυριο που θα συνεχισω.τωρα σταματησα ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
||||
|
||||
![]()
Καλή τυχη
![]()
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω
![]() μεχρι στιγμης εχω καταληξει μονο στο οτι θελω παπυρο (η μαλον cyperus helferi που δεν υπαρχει περιπτωση να το βρω αλλα τεσπα) και φτερη.ισως και πιστια για την επιφανεια αν δε βρεθει τιποταλλο.τι αλλες επιλογες εχουμε?αν υπαρχει κατι ασιατικο θα προτιμηθει μιας και θελουμε να γινει "βιοτοπικη" η λιμνουλα.θα ξενυχτησω να διαβαζω παλι ![]() ------------------------- ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 24-05-13 στις 16:09 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ΘΑ χρειαστεις κατι για ισκιο
|
||||
|
||||
![]()
ναι,εχω κατι στο μυαλο μου.θα δω ομως αφου μπουνε τα φυτα πρωτα,γιατι ο ηλιος σεκεινο το σημειο ειναι για δυο-τρεις ωρες και χτυπαει τη μιση λιμνη.μολις δω πως θα κατσουν τα φυτα θα το λυσουμε κιαυτο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ καλο το αποτελεσμα και δενει με τον χωρο!
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω!ενταξει δεν ειναι αριστουργημα,αλλα για πρωτη φορα σε τετοια κλιμακα και τοσο γρηγορα που εγινε δεν ειναι και πολυ ασχημα.και θα βελτιωθει πολυ με τα φυτα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αντε τελειωνε ομως γιατι εφτασε ο χειμωνας
![]()
|
||||
|
||||
![]()
χαχαχαχα
![]() υ.γ μεστην επομενη βδομαδα θαχει τελειωσει,οποτε κανονισε ναρθεις αποδω για καφε ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δεν ξέρω τι έχεις σκοπό να κάνεις στον τοίχο της πλάτης, πάντως θα μπορούσες πριν γεμίσεις την λίμνη, να στερεώσεις στο μαρμαράκι του περβαζιού ζαρντινιέρες με κρεμαστά φυτά, τηλέγραφους, διμορφοθήκες (και τα δυο έχουν διάφορα χρώματα, σπαράγγι (όχι το βρώσιμο) σου λέω αυτά γιατί μεγαλώνουν τάχιστα , όπως και η ρίγανη και το δενδρολίβανο
|
|||
|
|||
![]()
Τι εχεις κανει ρε μεγαλε θα μας τρελανεις? πολυ ομορφο αποτελεσμα!!
Και με βαση τις εικονες που μας δειχνεις, αρα αναλογο θα ειναι και το αποτελεσμα του φιλτρου ζαρντινιερα που θα φτιαξεις ![]() Η γνωμη μου ειναι η εξης: Οπως εχεις (πολυ σωστα) στησει την λιμνη, στα αριστερα που εχεις κενο χωρο θα φτιαξεις μια βαση ειτε με τσιμεντολιθους ειτε με αλφα μπλοκς η με οτιδηποτε αλλο υλικο φτανει να γινει μια βαση για να κατσει πανω η ζαρντινιερα. το υψος της βασης θα πρεπει να ειναι λιγο πιο ψηλα απο την λιμνουλα 10cm περιπου για να μπορει η ζαρντινιερα να εξεχει προς τα μεσα της λιμνουλας 10 εως 15cm αναλογα. Σε εκεινο το σημειο ακριβως απο κατω στον πατο θα τρυπηθει και θα εφαρμοσουμε μια σωληνα και αν ειναι δυνατο με μια βανα για να μπορουμε να ελεγχουμε την ροη και επειδη....τα χερια σου πιανουν ![]() ![]() Το νερο επειδη θα εχει την ταση προς τα κατω θα περνα απο τα υλικα φιλτραρισματος οποια κι'αν ειναι αυτα (μαλλον ελαφροπετρα ![]() Αν κατι παει στραβα και μπουκωσει θα εχει και μια υπερχειλιση η οποια θα στελλει το νερο πισω στην λιμνη... Αν σε ενδιαφερει φυσικα ολο αυτο, αργοτερα και οταν ερθει η ωρα θα πουμε και τις λεπτομερειες οπως μηκος (οσο σε παιρνει) και βαθος για να μπορεις να βαλεις και φυτα οπως και καποια αλλα πραγματα που θα πρεπει να γινουν.... Και μην τρομαζεις ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Κι'ομως, δουλευει αψογα Νικο!!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
κατι πολυ ωραιο βλεπω να γινετε!!!μπραβο σου!!!
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ομορφο.μου αρεσει και το σημειο που το εχεις και το ντυσιμο που του εκανες.μπραβο
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το πες και το κανες!!
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
καταρχην,ευχαριστω
![]() @μαρια καποια απο τα φυτα που εβαλες μου αρεσουνε.θα παω ομως κ μεχρι την εκθεση στην κιφησια αυριο κ θα δω τι θα βρω.θελω να βαλω παπυρο στη γωνια δεξια(εκει που κανει γωνια κ ο τοιχος)εκει ειναι το βαθυ της λιμνης κ δυστυχως ειναι κ το σημειο με τη μονιμη σκια.ιδανικα θαθελα η ρηχη πλευρα(που ειναι αριστερα τωρα)να κατσει σαυτη τη γωνια για να κανει το ψαρι φωλια εκει,αλλα οσο κ να προσπαθησα δεν βολευε να μπει ετσι η λιμνη.παντως σαυτη τη γωνια θελω να βαλω παπυρο,και ισως αριστερα στα πιο ρηχα να μπει ψευτομπαμπου και φτερη. μεσα στο βυθο θα μπει java fern και οτι αλλο μπορεσω να βρω που να ψιλοταιριαζει.οπως και ξυλα και φυλλα ![]() ![]() ![]() @andros δεν μου ακουγεται πολυ δυσκολο αυτο που περιγραφεις,αλλα θα προτιμουσα η ζαρντινιερα να κατσει στον τοιχο αν γινεται,αντι να φτιαξω βαση γιατι ετσι θα μεινει αυτο το κενο αριστερα ωστε να φτανει οποιος θελει τη βρυση κλπ χωρις νανησυχω οτι θα γινει κατι.εκτος αυτου,αν μπει στον τοιχο και μπει κιαλλη μια ζαρντινιερα διπλα με φυτα θα βοηθησει να κρυφτει ο τοιχος.το μονο που με προβληματιζει με την κατασκευη (ισως κ αδικα)ειναι ο ηχος του νερου για το διπλανο διαμερισμα.αλλα αυτο αν δεν φτιαχτει να το δοκιμασω δεν θα ξερω... @thodoris εσενα δε σε φτανω τον κ..λο μου να χτυπαω.εισαι πολυ μπροστα καλιτεχνικα ![]() @andros την υπερχειληση πως θα την κανω;οταν μπορεσεις πεσμου ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μα γι'αυτο τον λογο ρε Γιωργο μου εγω ειπα να γινει μια βαση με σκοπο η ζαρντινιερα να ειναι κοντα στην επιφανεια της λιμνουλας για να αποφυγουμε τον ηχο και τα νυκτερινα τρεχαματα στην τουαλετα
![]() Οταν λες να κατσει στον τοιχο?? Εννοεις στο περβαζι??
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ καλή κατασκευή!!!
![]() Και σιγουρα θα γίνει ακόμη πιο όμορφη...στο μέλλον! (Και δεν μοιάζει καθόλου με αποτέλεσμα "πρωτάρη"!!!) ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
το περβαζι παραειναι ψηλα.νιαγαρας θα ακουγεται
![]() λες να γινεται ετσι;ειτε κρεμαστη δηλαδη η ζαρντινιερα ειτε με βασουλα βιδωμενη σε εναν απτους δυο τοιχους.στο υψος που ειπες απτη λιμνη,10-15 ποντους.να γλυτωσουμε κ τις μακριες σωληνες ![]() @chocolatepuma ευχαριστω! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Το νερο θα επιστρεφει στην λιμνη απο την κεντρικη ζαρντινιερα. Προσεξε!! Δεν κανω πλακα!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
αν μπουνε δυο ζαρντινιερες ακομα καλυτερα,γιατι θα μου κλεισουνε πολλα κενα στον τοιχο που δε θα χρειαζεται να τα καλυψω αλλιως,κ θα κανουνε και σκια
![]() ![]() πως θα ενωθουνε οι δυο ζαρντινιερες;με σωληνα υποθετω,αλλα το νερο που θα τραβαει η αντλια απτη λιμνη που θα το στελνει;πρωτα στη μια με τα φυτα κ μετα στην αλλη με την ελαφροπετρα; ![]() και αυτη που θαχει τα φυτα πως θα ταχει;μεσα σε τι θα τα φυτεψω;προφανως οχι σε χωμα,αφου θαναι μερος της φιλτρανσης... τωρα μπορει να ειναι χαζες ερωτησεις αυτες αλλα πραγματικα δεν εχω ιδεα ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Η λιμνουλα 250 λιτρα ειναι νομιζω? Θελουμε εναν κυκλοφορητη τουλαχιστον 1000 λιτρα την ωρα... εχουμε? Αν εχεις πιο μικρο τον δοκιμαζουμε και βλεπουμε. Υποψην με δυο ζαρντινιερες τα λιτρα θα αυξηθουν! Δες και τις διαστασεις στους τοιχους για την αγορα ζαρντινιερων.
|
||||
|
||||
![]()
ωπα εδω σε θελω τωρα
![]() η λιμνουλα ειναι 260 λιτρα(ετσι γραφει) πες καπου εκει 250. οσον αφορα τις ζαρντινιερες τωρα,θα σου απαντησω σε 5 λεπτα να παω να μετρησω τους τοιχους να δω τι εχουμε.επιστρεφω... ![]() ------------------------- λοιπον εχουμε: τα συνολικα μηκη ειναι μεγαλυτερα απο αυτα,αλλα μετρησα τα σημεια που η λιμνη εφαπτεται ακριβως στον τοιχο. στη μεγαλη πλευρα εχουμε 90 εκατοστα μηκος με 8 ποντους απτον τοιχο μεχρι τη μεσα πλευρα της λιμνης(για να πεφτει το νερο μεσα και οχι απεξω ![]() και στη δεξια πλευρα εχουμε 60 εκατοστα μηκος με 5 εκατοστα μεταξυ τοιχου και του εσωτερικου της λιμνης.αρα κοιταω για αναλογες ζαρντινιερες.τωρα ποσο θαναι το υψος (βαθος)τους δεν ξερω,αλλα θα πρεπει να υπολογισω και το βαρος ωστε να μπουνε και οι αναλογες βασεις στον τοιχο... ποσο "πραμα" πρεπει να μπει(ελαφροπετρα ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 24-05-13 στις 23:34 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Ωραια, προσεξε να ψαξεις για ζαρντινιερες που να μην εχουν τρυπες στον πατο και να εχουν το ιδιο βαθος.
|
||||
|
||||
![]()
οκ θα το προσεξω αυτο.αλλα δε μου ειπες με τη ζαρντινιερα που θαχει τα φυτα τι θα κανω.εκτος αν μου το κρατας για εκπληξη
![]() αλλα αρκετα σε ζαλισα γιαποψε,θα παρω αυριο τις ζαρντινιερες και ελαφροπετρα,θα βαλω φωτο και το συζηταμε ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|