|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Φιλος δεν θελω να χαλασω το ποστ του φιλου , μας αυτο ειναι ενα αλλο θεμα
Ανοιξε καινουργιο ποστ αμα θελεις ,και εγω νταμιαρια εχω αλλα δεν θελω να γραψω σε αυτο το ποστ για αυτο το θεμα.
|
|||
|
|||
![]()
Δεν υπάρχει μόνιμη χρήση άνθρακα. Μετά 15 μέρες δεν υπάρχει ενεργός άνθρακας, ικανή ποσότητα τουλάχιστον, ένα απλό υλικό φιλτραρίσματος είναι απλώς μαύρο.
Μια ερώτηση είναι γιατί πρέπει να χρησιμοποιείται ο ενεργός άνθρακας. Η κύρια λειτουργία του είναι να φιλτράρει ανεπιθύμητα στοιχεία. Αν πραγματικά έχουμε ανάγκη τον ενεργό άνθρακα, και δεν έχουμε κάνει θεραπεία με κάποιο σκεύασμα, κάτι πάει αρκετά στραβά στο ενυδρείο μας. Το να συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε ενεργό άνθρακα είναι σαν το Ponstan: Θεραπεύεις τα συμπτώματα όχι την αιτία... Θεραπεύεις τον πυρετό αλλά όχι τη γρίπη. Επίσης ο άνθρακας δεσμεύει κι αρκετά χρήσιμα συστατικά όπως είπε ο Nick74. Γι' αυτό χρησιμοποιείται μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις αποθεραπείας. Ή όπως είναι η μόδα στην αρχή κάθε ενυδρείου για να προλάβει ότι χαζομάρες μπορεί... Dimitris έχω να σου προτείνω 2 πράγματα. Το Co2 και το λίπασμα είναι πολύ καλά όταν υπάρχουν φυτά να το εκμεταλλευτούν. Αν δεν υπάρχουν ότι περισσεύει θα τα εκμεταλλευτούν οι άλγες. Αυτό που θα σου πρότεινα εγώ είναι στην παρούσα περίπτωση να σταματήσεις τα λιπάσματα και το CO2, Βασιζόμενος στη φωτό που είδα και απ' όσο πιστεύω ότι είσαι ακόμη στα αρχικά βήματα. Για τα φυτά που έχεις αρκεί ένας καλός φωτισμός και τακτές αλλαγές νερού. ¶λλο που θα ήθελα να συμβουλεύσω είναι ότι δεν πάμε στις 8-9-10-12 ώρες φωτισμού (αυτό σημαίνει φωτοπερίοδος χονδρικά, πόσες ώρες είναι αναμμένο το φως στο ενυδρείο). Ξεκινάς από, ας πούμε 6 ώρες, κατεβάζεις ένα ακόμη "κλικ" στο χρονοδιακόπτη κάθε 2-3 μέρες. Ένα ακόμη που θα σου πρότεινα είναι να βάλεις περισσότερα φυτά. Θα αναπτυχθούν και το κερατόφυλλο και η Egeria βέβαια, αλλά δοκίμασε κι άλλα φυτά, Difformis, Vallisneria, Cryptocoryne, Java Fern, Anubia. |
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστώ για τις συμβουλές.
η λάμπα Sera plant color που έχω είναι καλή/κάνει; ρωτάω γιατί μου είχε πει ένας σε ένα πετσοπ ότι θέλω άλλη λάμπα. Θα κάνω αλλαγές νερού και όλα τα υπόλοιπα να δω αν θα βελτιωθούν τα φυτά και μετά θα βάλω και αλλά. Moss μπορώ να βάλω; |
|
||||
|
||||
![]()
Η λαμπα ειναι καλη. Αλλα ποσο καιρο την εχεις σε λειτουργια? Μετα απο καποιο χρονικο διαστημα, αρχιζει και πεφτει η αποδοση της. Οι περισσοτεροι κατοχοι φυτεμενων ενυδρειων αλλαζουν τις λαμπες μια φορα το χρονο.
Γιατι να μην μπορεις να βαλεις moss? Μπορεις βεβαια.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ας γινει φυτεμενο το ενυδρειο του και μετα θα βρει και τις ρουτινες συντηρισης που χρειαζονται. Επι του παροντος και 100 χρονων να ειναι η λαμπα ειναι υπεραρκετη
|
||||
|
||||
![]()
Εχεις δικιο, ναι. Παντως η λαμπα ειναι αρκετα καλη.
|
|||
|
|||
![]()
από τον Οκτώβρη την εχω
και ποιες είναι οι ρουτίνες συντήρησης που λετε |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|