|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θέλω να πω ότι το υπόστρωμα παίζει σίγουρα ρόλο στην ανάπτυξη των φυτών αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό. Με ένα απλό χαλικάκι ή άμμο στο οποίο θα φυτεύεις ταμπλέτες θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα. Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι αντί για ενεργό υπόστρωμα και από πάνω το χαλίκι ή την άμμο σου, να βάλεις ένα παθητικό υπόστρωμα (σκέτο - μόνο του). Το κακό που έχουν τα ενεργά υποστρώματα είναι:
Υπάρχει και άλλη λύση βέβαια αν δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα. Μπορείς να φτιάξεις ένα μίγμα κανονικών υποστρωμάτων με παθητικών. ¶ποψή μου πάνω σε αυτό το θέμα είναι στο μίγμα να μην υπερτερεί το κανονικό υπόστρωμα έναντι του παθητικού. Θέλω να πω ότι στην χειρότερη περίπτωση να υπάρχει μια αναλογία 50%+ παθητικό 50%- κανονικό. Εγώ έχω εφαρμόσει αυτή τη λύση (17κιλ παθητικό + 8κιλ κανονικό) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Και να φανταστείς ότι το δουλεύω το ενυδρείο πνιγμένο στα φυτά, με πλήρες σύστημα CO2, φουλ πρόγραμμα λίπανσης (υγρά & ταμπλέτες) με όλη τη σειρά της Seachem (Flourish, Potassium, Nitrogen, Phosphorus & Trace) και τις ταμπλέτες της Sera (Floreplus & Florenette A) , φωτισμό 1,03W/Lit και τα φυτά μου δεν τα προλαβαίνω.... Δεν νομίζω να έβλεπα μεγάλη διαφορά αν είχα ενεργό υπόστρωμα και να σου πω την αλήθεια δεν θα με ενδιέφερε να δω καλύτερη απόδοση. Εδώ σκέφτομαι να αρχίσω να κόβω την λίπανση και τον φωτισμό ίσως γιατί η ανάπτυξη είναι αρκετά μεγάλη και γρήγορη. Κάποια ενεργά υποστρώματα: Κάποια παθητικά υποστώματα: * <<νορμάλ>> ενυδρείο Εννοώ ένα απλό σπιτικό ενυδρείο που το θέλουμε για να μας χαλαρώνει και να περνάμε ευχάριστα την ώρα μας εμείς και η οικογένειά μας χαζεύοντάς το και όχι να μας τσιτώνει με τα απανωτά προβλήματά του και τα συνεχή έξοδά του.... ------------------------- Όπως πάντα με προλαβαίνετε πολλοί..... ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Skydiver : 24-02-13 στις 12:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
υποστρωμα κ λιπανση για φυτεμενο με απλα φυτα | ilias13 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 29-07-11 15:55 |
καταλληλο υποστρωμα | takis07 | Κιχλίδες ποταμών Αφρικής | 3 | 10-03-11 00:56 |
καταλληλο φιλτρο για 40 λιτρα | aris73 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 37 | 01-01-11 21:46 |
ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΥΣ | Nisam | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 36 | 24-09-08 23:34 |
καταλληλο υποστρωμα και διαδικαστικα | Dimi | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 24-08-07 16:29 |