![]() |
#1 |
Ξαγρυπνος στην Καλλιθεα
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλημερα αυριο θαρχισω το πρωτο μου στρωσιμο σε ενα μικρο ενυδρειο 55 λτ.Εχω καταλαβει τη διαδικασια με την αμμωνια 2ος τροπος απλα επειδη σκεφτομαι να προσθεσω και καποια ευκολα φυτα η καλυτερη σειρα της ολης διαδικασιας θα ηταν στρωσιμο-φυτα-ψαρια η τα φυτα μπορω να τα βαλω με την εναρξη του στρωσιματος?
![]() ![]() |
|
Εμφανίσεις: 3984
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ λέω να ξαπλώσεις να ξεκουραστείς για να μήν σκουντουφλάς αυριο πάνω στο ενυδρείο...
![]() Ανάλογα με τα φυτά κάποια αντεχουν την αμμωνία και κάποια όχι.Καλό ειναι να στρωθει με το καλό και μετά να μπουν φυτά. Καλό θα ηταν να μας πει και καποιος πιό έμπειρος τη γνώμη του |
|
||||
|
||||
![]()
κιεγω πιστευω πως τα φυτα ειναι καλυτερα να τα βαλεις αφου στρωσεις.να μην εχεις και το αγχος αν θα σου καει κανενα.για τα λεφτα δηλαδη οχι τιποτ'αλλο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλος ηρθες. Το ενυδρειο στρωστο χωρισ φυτα και ψαρια μιας και ειπες για τα φυτα ενα καλο φυτο που δεν θελει τιποτα και ειναι γρηγορης αναπτηξης ειναι το egeria
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεις να βαλεις κανονικα,φυτα κατα το στρωσιμο.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Προσωπικα εμενα η egeria densa μπροστα στην καμπομπα δεν φτουραει. Οσο ηταν χαμηλα στον βυθο δεν αναπτυσονταν παρα ελαχιστα, τωρα αρχισε να περνει λιγο τα πανω της. Και ναι συμφωνω και εγω οτι καλυτερα να βαλεις τα φυτα μετα για να εισαι ησυχος οτι αν ριξεις παραπανω αμμωνια -καλυτερα- δεν θαχεις κανεναν κινδυνο. Μολις αρχιζει να στρωνει και ανεβασει νιτρικα και πεσει η αμμωνια βαλτα, η αλλιως και μετα την αλλαγη νερου οταν τελειωσεις το στρωσιμο.
Εβαλα κατι κλαδεματα μου και κατι βαλισνεριες σε ενα 55αρι που στρωναμε πριν καμια 2 βδομαδες και μονο οι echinodorus tenelus αντεξε. Valisneria και hygrophilia χαιρετησαν τα εγκοσμια. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν και υπαρχουν αρκετες αποψεις που ενθαρρυνουν την εισαγωγη φυτων στην αρχη του στρωσιματος ως βοηθητικο παραγοντα, θα προτεινα να τα βαλεις λιγο αργοτερα, για να αποφυγεις την περιπτωση να μην αντεξουν την εντονη εκθεση στην αμμωνια.
Προσωπικα, οταν ειχα στρωσει με τη μεθοδο της αμμωνιας, τα εβαλα οταν πρωτοεμφανιστηκαν τα νιτρικα, με υψηλα ακομα νιτρωδη, χωρις να παρουσιαστει κανενα προβλημα στα φυτα. Στα 2/3 περιπου της ολης διαδικασιας, δηλαδη.
|
||||
|
||||
![]()
καλυτερα βαλτα μετα για να μην εχεις το αγχος της αμμωνιας και κατα 2ο λογο θα προσαρμοστουν ευκολοτερα οταν το ενυδρειο αποκτησει νιτρικα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ όταν πήγα να πάρω αμμωνία (αν και δεν είχε εκείνη την ώρα) η φαρμακοποιός απόρησε
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αν και παλιοτερα η αποψη μου -απο προσωπικες εμπειριες αλλα και εμπειριες αλλων συγχομπυστων- ηταν οτι δεν τρεχει τιποτα, μετα απο μερικα κρουσματα που ακουσα για φυτα που δεν αντεξαν (αν και προσωπικα δεν το επαθα ποτε) θεωρω ιο σιγουρο τροπο να μπουν τα φυτα μετα η κατα τα τελευταια σταδια του στρωσιματος, τουλαχιστο αν θες να εχεις τα μεγιστα ποσοστα σιγουριας (τουλαχιστο αν ειναι αγορασμενα).
Αν παλι απλα εχεις ηδη καποια φυτα σε αλλα ενυδρεια και δε σε πολυνοιαζει δε χανεις απολυτως τιποτα να τα βαλες, το πιθανοτερο ειναι να μην παθουν τιποτα (ισα ισα η αμμωνια αποτελει τροφη τους)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτο ομως βοηθαει μονο τα ψαρια, αφου τα βακτηρια τις θελουν τις αζωτουχες ενωσεις (αμμωνια νιτρωδη) για να αναπτυχθουν. Ως εκ τουτου, η προταση για εισαγωγη φυτων κατα το στρωσιμο γινεται, οταν το στρωσιμο γινεται με συγκεκριμενες μεθοδους (πχ σταδιακη εισαγωγη ψαριων και βοηθεια με βακτηρια εμποριου, prime ή μπολιασμα κλπ). Αν στρωνουμε με αμμωνια, με το να βαζουμε φυτα, κοβουμε το φαι απο τα βακτηρια. Κι αν η αμμωνια ειναι και σε μεγαλη ποσοτητα, τα καιμε. Αλλο "φρενο" που μπορουν να δημιουργησουν τα φυτα ειναι οτι δεν αρεσκονται σε ψηλες θερμοκρασιες ενω η αναπτυξη της βιολογιας ευνοειται στους 30C Παράθεση:
Tα φυτα λοιπον καλο ειναι να μπουν οταν ειναι σχεδον ετοιμο το ενυδρειο και λιγες μερες πριν ξεκινησει η σταδιακη εισαγωγη ψαριων.
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ήξερα κι εγώ (νέος γαρ..) και στη διαδικασία του στρωσίματος από την αρχή έβαλα ανούμπιες.Την πάλεψαν την αμμωνία (φαρμακευτική) μια χαρά και το στρώσιμο έγινε σε 3 βδομάδες...
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν ειχες μια ισορροπια σε παροχη αμμωνιας και καταναλωση αμμωνιας (απο τα βακτηρια) συν οτι οι ανουμπιες ειναι σκληρα φυτα και δεν καιγονται ευκολα, οπως και οτι ειναι αργης αναπτυξης και δεν καταναλωνουν αζωτουχα, ετσι εξηγειται οτι δεν ειχες αξιοπροσεκτο προβλημα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω παιδια για την ανταποκριση
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τυχερό μέσα στην ατυχία; | Superpzarr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 13-03-12 14:40 |
CPD στην Κρήτη! | gmanes | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 14-10-09 13:40 |
CPD στην Κρήτη... | gmanes | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 20-05-09 19:32 |
Όριο στην μεταβολή ΚΗ. | safi | Γλυκό νερό - Γενικά | 28 | 15-05-06 16:29 |