|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Κάποιο καλό παιδί (χάρη στην υπομονή του
![]() 1) Πώς θα καταλάβω πότε πρέπει να προσθέσω Ν (δεδομένου οτι το μπουκαλάκι με τα μικροστοιχεία εμπεριέχει και Ν,Ρ,Κ) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2) Το ίδιο ισχύει και για το Ρ και για το Κ? 3)Σε περίπτωση που έχω π.χ. ΝΟ3=7 τα φυτά μπορεί να μην το απορροφούν (δεδομένου οτι τους δίνονται όλα τα μικροστοιχεία) και να προτιμούν το Ν από το λίπασμα στο οποίο το Ν υπάρχει κυρίως με τη μορφή αμμωνίου? Βοήθεια για να καταλάβω τι θα κάνω ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αν πρόκειται να ξεκινήσεις με την σειρα flourish της seachem, το site της εταιρίας http://www.seachem.com/products/planted.html δίνει αρκετές πληροφορίες.
Για το Ν κάνεις μια μέτρηση ΝΟ3 αρχικά και συμπληρώνεις, ή κανεις μεγαλη αλλαγή νερού και βάζεις όσο χρειάζεται. Ειδικά αν έχεις πολλά-πολλά φυτά και καλή ανάπτυξη απλά .... ρίχνεις. Καπως έτσι και με τα άλλα, ειδικά με το Κ που δεν εχεις τεστ. Οσο για την επιλογή flourish N P K είναι λίγο δαπανηρό, μπορεις να τα βρεις σε χημικά, εκτος απο τα flourish και flourish fe. Εδω οι δοσολογίες: http://www.csd.net/~cgadd/aqua/art_p...osage_calc.htm Εδώ ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Δηλαδή ψιλολίγο στα τυφλά έτσι?Μέχρι να μάθω δηλαδή να ξεχωρίζω τι και πόσο χρειάζονται τα φυτά μου η άλγη θα κάνει party
![]() Όσο για το να τα φτιάξω μόνη μου προς το παρόν λίγο χλωμό... |
|
|||
|
|||
![]()
Πανω που ηθελα να ανοιξω καινουριο θεμα. Ποια λιπασματα χρειαζονται να εχουμε(προτιμω απο seachem); Παραθετω δυο φωτογραφιες απο τα φυτα μου που μπηκαν πριν 7 ημερες στο ενυδρειο που ειναι και αυτο 7 ημερων για να μου πειτε τι τους λειπει και ειναι ετσι ζαρωμενα και τι λιπασμα πρεπει να τους βαλω(δεν εχω βαλει ακομα co2).
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Στην ετοικέτα του Flourish N, (υπάρχει online εδώ) γραφει: DIRECTIONS: BEGINNER: Use 2.5 mL (half a cap) for each 160 L (40 gallons*) twice a week or as needed in response to signs of nitrogen deficiency (e.g. stunted growth, chlorosis). For smaller doses, please note that each cap thread is approximately 1 mL. EXPERT: The beginner dose raises nitrogen by the same degree that 1 mg/L nitrate would. This dose is sufficient to provide approximately 4 g of growth (dry) or about 20 g (hydrated) over a 1 month period (assuming all other necessary nutrients are provided). For increased growth use proportionately more. To target a specific nitrogen increase, dose according to the following formula:... κλπ... Και κάτι άλο: Αν δεν βραχεις δεν μαθαίνεις κολύμβι... ![]() Spynet, δεν το γνωρίζω το 2ο φυτό σου, τι φωτισμό έχεις;
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Δηλαδή παίρνουν όποια μορφή Ν βρούνε αρκεί να υπαρχει σε επαρκή ποσότητα (ΝΟ3 = 5-15 ppm) βασική πρϋπόθεση να υπάρχουν και τα υπόλοιπα. Αλιώς βλέπεις το παρτυ με την άλγη ![]()
|
|||
|
|||
![]()
George φυσικά και τα διάβασα όλα τα link. Παρ' όλ' αυτά μου έχει μείνει η απορία για το πως θα καταλάβω πόσο Ν θα προσθέσω αν τα ΝΟ3=0. Θα ακολουθήσω τη συνταγή της δοσολογίας "κάθε μέρα από ελάχιστο" και βλέποντας και κάνοντας
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ο ασφαλής "στόχος" για το ΝΟ3 είναι 5-10 ppm
Αν διάβασες ποιό πάνω για το 'BEGINNER' στο Flourish N νομίζω είναι σαφέστατο. Στην αρχή όταν ΝΟ3=0 ρίχνεις τόσο όσο να φτάσεις τον στόχο ας πούμε 10 ppm. Αν έχεις ήδη ψάρια μέσα αυτό είναι επικύνδινο! Θα πρέπει να το ρίχνεις λίγο-λίγο πρωί-βράδυ ώστε σε 3 μέρες να έχεις φτάσει στο επιθυμιτό, μετά φροντίζεις να διατιρίσεις αυτά τα όρια, αν όλα πανε καλά ανα 2 μέρες είναι λογικό. Βλέπεις η seachem στο flourish-N έχει αρκετά συντιριτική αρχική δόση.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|