|
|
||||
|
||||
![]()
Θα ειναι μια αποδειξη οτι λειτουργει ο κυκλος του αζωτου.
Απονιτροποιηση (να μην υπαρχουν νιτρικα) γινεται δυσκολα με φυσικο τροπο, και η δυνατοτητα σε ενα ενυδρειο ειναι μειωμενη και αυτο σε ωριμα ενυδρεια με ωριμο βυθο, χωρις να αποκλειεται να γινεται και σε καποιες περιοχες μεσα στο φιλτρο. Ετσι βασιζομαστε κυριως στις αλλαγες και στα φυτα για μειωση νιτρικων. Οπως ειπες ταιζεις αρκετα το ενυδρειο και θα επρεπε να εχει αρχισει και ισως και ολοκληρωθει ο κυκλος του αζωτου. Αυτο δεν φαινεται με σγουρια στις μηδενικες μετρησεις. Καποιος κανει λαθος μετρηση. Δοκιμασε να ριξεις πολυ τροφη σε αποχη. Μια κοφτη κουταλια της σουπας.
|
||||
|
||||
![]()
H λίγη αμμωνία από φαρμακείο.
|
|
|||
|
|||
![]()
αμα ριξωτροφη θα δημιουργηθει αμμωνια αν δεν κανω λαθος!αυτο θα το κανω για να τεσταρω τα νιτρικα?δηλαδη αμα ριξω τροφη θα πρεπει να μετρησω νιτρικα την επομενη μερα αμα εχει στρωσει?
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα δεις να πραγματοποιειται ο κυκλος του αζωτου και θα βρεις ανεβασμενα νιτρικα.
Αλλιως, αν δεν ειναι ετοιμη η βιολογια , ανεβασμενη αμμωνια ή/και νιτρωδη. ΥΓ ενδεχεται (ακομα και σε στρωμμενο ενυδρειο) λογω αποτομης αυξησης ρυπων, να κανει ενα peak στην αμμωνια ή/και τα νιτρωδη, που ισως δεν προλαβεις καν να τα δεις αν δεν μετρησεις την καταλληλη στιγμη
|
|||
|
|||
![]()
Τι θα είναι πιο αποτελεσματικό και πιο γρηγορο?να ρίξω τροφή σε αποχή ή αμμωνια(πόση πρέπει να ρίξω σε240 λιτρα?)
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω δεν εχω βαλει ποτε αμμωνια σε ενυδρειο μου και δεν εχω αποψη επ'αυτης
|
||||
|
||||
![]()
εγω το εστρωσα με αμωνια αλλα εριχνα πολυ μεσα σε μια εβδομαδα το εστρωσα τωρα εχω βαλει ψαρια και ειναι μια χαρα και εχω 5 νιτρικα
|
|
|||
|
|||
![]()
το 5 νιτρικα το μετρας με καποιο μηχανημα γιατι με στικακια δεν μπορεις να ξεχωρισεις ουτε το 10?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κι ομως μετα απο μερικα πειραμματα (δεν εχω ολοκληρωσει ακομα) εχω δει πως με χρηση τεραστιου φιλτρου με βιολογικο τα νιτρικα μειωνονται παρα πολυ, αλλα μιλαμε για πραγματικα μεγαλο ογκο φιλτρου (μεχρι τωρα σε 60 λιτρα ενυδρειο εχω 14 λιτρα συνολο φιλτρου) Ολα αυτα ακομα εμπειρικα και με επιφυλαξη (αν και τα αποτελεσματα ειναι οντως θετικα) Καπου διαβασα πως για να εχουμε ολικη απονιτροποιηση πρεπει το φιλτρο να ειναι περιπου οσο και το ενυδρειο (αν και δε θελω ολικη απονιτροποιηση) ------------------------- αστους, αφου θελουν να πανε αθηνα πειραια μεσω Μοσχας... περι ορεξεως ουδεις λογος... στην τελικη τ αποτελεσμα ειναι ιδιο (αμμωνια ριχνουν, μονο που τη φτιαχνουν μονοι τους σαπιζοντας τροφες)
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 18-09-12 στις 20:05 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
εγω εχω ενα της sera(αυτο εχει αμμωνια?)
|
|
||||
|
||||
![]()
ολα εχουνε.και μαλιστα πολλα σκευασματα δεν εχουν καν βακτηρια μεσα,αλλα στοιχεια που βοηθανε τα βιολογικα υλικα να μην βουλωνουνε. και ετσι εμμεσα να βοηθανε την φυσικη αναπτυξη των βακτηριων. αφου παρεχουνε τροφη(την "αμμωνια" που λεμε η καλυτερα καποιες μορφες της ) και κρατωντας τα υλικα καθαρα.
επισης τα περισσοτερα σκευασματα που περιεχουνε πραγματι βακτηρια ειναι κιαυτα εντελως αχρηστα αφου πρεπει να φυλλασονται σε ψυγειο και οχι στα ραφια οπως τα κρατανε τα περισσοτερα πετσοπ.αλλα οι περισσοτεροι καταστηματαρχες δεν το ξερουνε,η αν το ξερουνε δεν τους νοιαζει.εγω παντως δεν εχω δει ποτε κανενα υγρο τετοιου ειδους να φυλλασεται σε ψυγειο.τουλαχιστον εδω στην ελλαδα. ενα πολυ χρησιμο Thread για οποιον θελει να διαβασει ειναι εδω. |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μ αντι να πεδευεσε με την τροφη και να μην βγαζεις ακρη παρε λιγο αμμωνια ριξε μεσα στο ενυδρειο σ και τη επομενη μερα μετρα να σ φυγει η απορια.δυο τινα υπαρχουν η εχει στρωσει το ενυδρειο σ απλα εχεις μικρη-αδυναμη βιολογια οποτε αμα ριξεις αμμωνια θα μετρησεις νιτρικα η θα ριξεις αμμωνια κ θ μετρησεις την επομενη αμμωνια η στην καλυτερη no2.η λυση που προτεινει ο νικοσ πιστευω ειναι η καλυτερη.υ.γ τα υγρα τεστ ειναι πιο αξιοπιστα οποτε θα σ προτεινα να αφησεις τα στικακια .φιλικα γιωργος.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μιας και το θεμα εχει επιλυθει, αν μου επιτρεπετε δανειζομαι το τοπικ για μια γρηγορη ερωτηση...
Βαση του υπομνηματος για στρωσιμο με αμμωνια, πρεπει να μετρησω 3mg/l. Θα ακολουθησω την σταθερη ημερησια δοση (2ο τροπο). Αρα για βοηθεια λιγο... Πηρα αυτην την αμμωνια απο φαρμακειο.Συγκεντρωση 10%. Ειναι 100cc το μπουκαλι αρα περνωντας σαν δεδομενο οτι μαλλον ειναι με αποστειρωμενο νερο διαλυμενη, για χαρην ευκολιας, 100cc=100gr. Δεν θα ψαξω και ειδικα βαρη τωρα.... Αρα 450λιτρα νερο x 3mg/l= 1350mg αμμωνιας (1,35g). Λογω συγκεντρωσης 10%, 13,5gr. Θα βαζω 15gr, αρα 15cc, οποτε χονδρικα θα φροντισω το μπουκαλι να μου τελειωσει σε 100/15=6,5 μερες, την 7η θα βαλω και απο δευτερο μπουκαλι. Τακανα σωστα?? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου και εγώ έστρωσα πρόσφατα το ενυδρείο μου με την ίδια ακριβώς αμμωνία. Χρησιμοποίησα βέβαια 2 τέτοια μπουκαλάκια μέχρι να στρώσει το ενυδρείο. Αυτό που έκανα εγώ είναι ότι έριχνα κάθε μέρα γύρω στα 5+ml αμμωνίας σε 100 λίτρα ενυδρείο μεικτά. Κάθε μέρα όμως και δε με ένοιαζε αυτό το stadar που λένε ότι πρέπει να διατηρείς τα 3mg/l. Αυτό απ' ότι κατάλαβα το γράφουν για να κατανοήσουν οι αρχάριοι καλύτερα τον κύκλο του αζώτου. Τώρα βάζε εσύ κάθε μέρα 10ml+ και θα είσαι εντάξει πιστεύω, μόνο που θα χρειαστείς αρκετά μπουκαλάκια αυτής της αμμωνίας μέχρι να στρώσει το ενυδρείο σου. Ο δικός μου χρόνος στρωσίματος ήταν κάτι λιγότερο από μήνα.
Δες το post που είχα αναρτήσει για να μάθεις περισσότερα! http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=64035 Διάβασε από το 25ο post και μετά ιδίως τις δυο τελευταίες σελίδες! Ελπίζω να βοήθησα! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μαλλον ετσι θα το κανω ναι, εριξα και μια ματια στο λινκ. Ευχαριστωωωω!!!
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
στην προκειμενη περιπτωση εισαι απολυτως σωστος.....
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ερωτηση για στρωσιμο | asimakis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 32 | 03-07-11 14:31 |
Ερωτηση για αμμωνια(στρωσιμο) | sefis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 22-04-11 18:43 |
Ερωτηση σχετικη με μπολι και στρωσιμο ενυδρειου | Μανος Θες | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 22-12-09 15:54 |
Ερωτηση για στρωσιμο ενυδρειου | bubble | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 19-04-08 15:41 |
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | thanky | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 19-05-07 15:16 |