|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γαρίδες του γένους Neocaridina Red cherry, Yellow, Snow ball, Blue pearl, Rili κλπ. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απέναντη από αυτά υπάρχει άλλο γαριδοενυδρείο 60 λίτρων με φίλτρο βυθού ΕΗΕΙΜ με 4 λίτρα Substrat Pro πάνω από τις πλάκες, συνδεμένο με ECCO PRO 200 (γυρνάει κάπου 500 λίτρα την ώρα) συν διπλό αερόφιλτρο με Tetratec Air Pump APS 300, νερό Α/Ο, και θερμοκρασίες από 21 έως 25. Σε αυτό μετράω σχεδόν τα πάντα.
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω φιλε για την αμεση απαντηση.
Φαινεται αρκετα ενδιαφερων στησημο και με ελαχιστη συντηρηση! Αρκουμε στην εμπειρεια σου πως μεχρι τωρα λειτουργουν απροβληματιστα και στο ''αυτοματο πιλοτο" ![]() Υ.Γ Στο 60λιτρο εχεις φυτα? Το φιλτρο βυθου πως το καθαριζεις? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το φιλτρο βυθου καθαρίζετε όταν ξαναστήνω το ενυδρειο από την αρχή, έως τώρα μια φορά στο χρόνο πάνω. Δεν είχε πολύ βρωμιά όπως.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Προϋπόθεση βέβαια να το έχεις συνδεδεμένο να ρουφάει από το φίλτρο και όχι να στέλνει, όχι throughflow
|
|||
|
|||
![]()
Το ενυδρειο μου αρχικα 'ετρεχε' με ενα φιλτρο βυθου,το οποιο ομως γρηγορα παροπληστηκε.Ηταν μεγαλη ταλαιπωρια για μενα να το ξεστηνω ολο για να το καθαρισω.
Πιστευω πως ενα αεροφιλτρο ειναι ιδανικο για αυτη την περιπτωση (απο καθε αποψη,κοστους-αποδοτικοτητας-συντηρησης). Αυτη την στιγμη τι γαριδες διατηρεις στα ενυδρεια σου? |
|
||||
|
||||
![]()
ανεβοκατεβαινω συχνα Γερμανια και αυτη τη στιγμη που γραφω ειμαι Γερμανια
εχω φερει πολλες γαριδες και ψαρια στις αποσκευες χωρις ποτε να εχω προβλημα η να με ρωτησουν τι εχω μεσα οσες φορες και να ρωτησα το γραφειο η την αεροπορικη εταιρια η απαντησεις ηταν αρνητικες εγω σαν ξεροκεφαλος και τρελαμενος τα εφερνα και ποτε δεν ειχα προβλημα
|
|||
|
|||
![]()
θα προσπαθησω και εγω στα 'κρυφα
![]() Σκεφτομαι για καποια ειδη γαριδας που εδω στην Ελλαδα δεν τα βρισκεις ευκολα. Πιστευω να μην τα 'χασω' στην διαδρομη ![]() Paco πως τα μεταφερες στις αποσκευες σου? Πως τα ειχες 'συσκευασει'? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Αν θυμάμαι καλά όμως δεν είχες αρκετές απώλειες;
|
||||
|
||||
![]()
γεια σου Αλεξ
απωλειες ειχα την πρωτη μου φορα σε εντλερς οχι σε γαριδες λογο χειμωνα με εξωτερικη θερμοκρασια -70 στα 20000 ποδια πιο πανω αναφερθηκε οτι ο χωρος αποσκευων θερμαινεται δεν το ξερω αυτο αν ισχυει για ολες τις εταιριες τις μετεφερα σε μπουκαλι μεσα με λιγο υαλοβαμβακα ενυδρειακο για να μην κουραζονται τυλιξα το καθε μπουκαλι με ολοκληρη εφημεριδα και το εβαλα μεσα σε ισοθερμικο μπουφαν που μπηκε σε βαλιτσα με ρουχα αλλη φορα τα μετεφερα μπουκαλι εφημεριδα και αεροπλαστ μεσα σε ρουχα παλι
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Υ.Γ. Όσοι κανουν χρήση ειδικων υποστρωμάτων για γαρίδες (μη ουδέτερα που επιρεάζουν το ρΗ) τα αλλάζουν κάθε 12 με 14 μηνες ανάλογα την μάρκα γιατί λίγουν και αναγκαστικα καθαρίζουν και αυτοι τα πάντα. Εχω 3 αποικίες Red Cherry και ένα ενυδρείο με Blue Pearl που δεν ξερω πως αλλά έχει καταλήξει μετά το καλοκαίρι να έχει μόνο αρσενικά ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Alex στο λινκ που μου εδωσες ειδα ενα αρθρο σχετικα με τις διαβαθμισεις(grades) των τσερι.
Με βαση αυτο το αρθρο θα ηθελα να υπαρχει στο φορουμ ενα υπομνημα με τις διαβαθμισεις των γαριδων ![]() Ξερω οτι κατι τετοιο δεν ευκολο,καθως δεν υπαρχουν διεθνως αποδεκτα κριτηρια και το οτι ο καθε εκτροφεας μπορει να αξιολογει τις γαριδες του διαφορετικα. Παντως κατι τετοιο θα ηταν πολυ χρησιμο,ιδιαιτερα για ενα αρχαριο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα το έχω όμως υπόψιν..
|
|||
|
|||
![]()
Ειναι κατι που λειπει απο την κατηγορια μας και το περιμενει αρκετος κοσμος.
Δεν ειναι αναγκη να γινει μονο μιας.Μπορουμε να το εμπλουτιζουμε σταδιακα σε βαθος χρονου,ετσι ωστε και εσυ να μην κουραστεις πολυ αλλα και το υπομνημα να ειναι οσω γινεται πιο πληρες. Δυστηχως δεν ξερω γερμανικα και δεν μπορω να μεταφρασω καποια καλα αρθρα που βρηκα επι του θεματος. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
bamboo shrimp | marios psilopoulos | Όλες οι άλλες γαρίδες | 4 | 31-01-14 07:09 |
Bamboo shrimp | Raven | Όλες οι άλλες γαρίδες | 11 | 13-10-09 20:41 |
red claw shrimp | andreas213 | Όλες οι άλλες γαρίδες | 2 | 28-09-09 10:33 |
Sakura shrimps | Raven | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 16 | 08-03-09 16:54 |