|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
αν ειναι απτο πετσιτυ ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα αν και δεν φημιζονται κιαυτοι για τα ενυδρεια τους
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εχω στεναχωρηθει πολυ...εαν ειναι κολλητικο,θα εχει κολλησει και το αλλο..
οριστε οι φωτογραφιες ![]() παντως ειναι παρα πολυ ζωηρο! πειτε μου οτι νομιζετε... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλοταισμενο το βλεπω, μια μερα τη βδομαδα αποτοξινωση (καθολου ταισμα) και μια μερα αρακα
|
|||
|
|||
![]()
Nα μου επιτρεψουν οι 'παλιοι' να πω κι εγω την γνωμη μου;...
Το 'παιχνιδι' αυτο το κανανε κι εμενα. Στην αρχη το κανανε για 2-3 λεπτα την ημερα, και με τον καιρο γινοταν ολοενα και περισσοτερο. Η εξηγηση ηταν οτι μαλλον προκειται για 'ερωτικο' παιχνιδι, παρα το νεαρο της ηλικιας τους. Παρ' ολα αυτα ισως ηταν απλα ο ...νομος της φυσης:ο ισχυροτερος πειραζει τον πιο αδυναμο... Στην θεση σου leda, θα φροντιζα καταρχην να κανω μετρησεις νερου: αμμωνια-νiτρωδη-νιτρικα, να δω που βρισκομαι. 'Μπολι' εβαλες, εχει πιασει ομως; Ακομα κι αν εχει πιασει, εχει αναπτυχθει επαρκη βιολογια; Αυτα θα με απασχολουσαν περισσοτερο. |
|
||||
|
||||
![]()
@leda αν μπορεις να βαλεις καμια πιο καθαρη φωτογραφια του ψαριου θα βοηθησει περισσοτερο,γιατι ειναι λιγο θολες.
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν μπορω να βγαλω καλυτερες,δυστυχως εχει χαλασει η μηχανη και βγαζω με το κινητο..δεν θελω να το ξαναβγαλω και εξω.
μετρησεις δεν εχω κανει ακομη,κανω ομως μεγαλες αλλαγες νερου,το οποιο το εχω προετοιμασει απο την προηγουμενη μερα. σημερα ειναι η 5η μερα που εχει μπει το μπολι (δυο μερες πριν το μπολι που τα ειχα,ηταν νηστικα ,μονο με αντιχλωριο στο νερο και τους το αλλαζα καθημερινα πανω απο το μισο) και εχω κανει ηδη 3 αλλαγες νερου,τουλαχιστον 30%. το ψαρακι ετσι το πηρα,απλα ημουν τελειως ανυποψιαστη για ολα αυτα και δεν καταλαβα οτι ειναι φουσκωμενο,νομιζα πως ετσι ειναι το δικο του σωμα. ο αρακας,κατεψυγμενος επιτρεπεται?τον βραζω λιγο και βγαζω την φλουδα,ετσι? δινω σημερα αρακα,ενα μπιλακι? αυριο?τιποτα? ποτε θα καταλαβω εαν εχει αρχισει να αδυνατιζει?εννοω σε ποσες μερες θα φανει? |
|
||||
|
||||
![]()
Οι φωτο δεν ειναι θολες αλλα η μονη σωστη γωνια για διαγνωση υδροποικιας ειναι η 2. Οι υπολοιπες ειναι απο λαθος γωνια και μπορει να παραπλανησουν.
Αρακα οταν βρισκω φρεσκο χρησιμοποιω φρεσκο, διαφορετικα κι ο κατεψυγμενος καλος ειναι. Στα ψαρια (σε ολα τα ειδη) το σωστο ειναι μια φορα τη βδομαδα αρακα και μια μερα εντελως νηστικα. Τον αρακα τον βραζεις πολυ λιγο (ενα ζεματισμα) και τον δινεια αποφλοιωμενο. Καλο ειναι να τον λυωσεις λιγο με το χερι ωστε να τον φανε ολο. Σε χρυσοψαρα δεν ξερω αν δινουν περισσοτερο, αλλα συνηθως στα περισσοτερα μικρα ψαρακια δινουμε μισο περιπου μπιζελακι
|
||||
|
||||
![]()
Σύμφωνα με τις τελευταίες φωτογραφίες όχι μόνο το πλάτος του σώματος είναι πιο μεγάλο από το πλάτος του κεφαλιού αλλά άρχισαν να προεξέχουν και τα λέπια.
Πρόκειτε για βακτηριακή μόλυνση που προκαλεί σήψη των οργάνων.Δυστυχώς δεν υπάρχει σίγουρη θεραπεία. |
|
||||
|
||||
![]()
αν δεν το αδυνατισει δε νομιζω πως ειναι τοσο ευκολο να βγει τετοιο συμπερασμα
|
||||
|
||||
![]()
πρηξιμο φαινεται να υπαρχει,αλλα οπως σου ειπε και ο Nick παραπανω δε σημαινει απαραιτητα Dropsy.αυτο που θα εκανα προς το παρον με τη σειρα που θα τα εκανα (οχι ολα μαζι)θα ητανε
1)αρακας 2)ενυδρειακο αλατι 3)melafix-pimafix 4)αντιβιωση κανενα απτα 4 δεν ειναι σιγουρο οτι θα εχει αποτελεσμα,αν ειναι dropsy.πριν κανεις κατι,εκτος του αρακα,περιμενε να παρεις κιαλλες γνωμες γιατι δεν ειμαι και ειδικος στις ασθενειες. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βοηθεια-ετοιμοθανατο χρυσοψαρακι!!! | ino | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 90 | 06-02-12 23:58 |