|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον,το μπολι (μπιχλα μον αμουρ
![]() επισης τους εβαλα φυτο ποθο και παπυρο και κερατοφυλλο,εκανα και μια αλλαγη 30% του νερου σημερα και νομιζω πως πλεον παμε αρκετα καλα... το κακο ειναι οτι "κολλησα" και κοιταζω πλεον για ενυδρειο τουλαχιστον 120 λιτρων,θελω μονο την γυαλα χωρις βαση,ωστε να την βαλω στον χωρο που θα δειτε στην φωτογραφια,ειναι πανω σε πασο(ελπιζω οντως να αντεχει το βαρος) και απεναντι του στα 2,5 μετρα εχει μια τεραστια τζαμαρια (ολος ο τοιχος)με απλετο φως ,χωρις ομως να την χτυπαει καθολου ο ηλιος (οποτε ελπιζω να μην εχω θεματα με την αλγη),επισης βολευει πολυ διοτι απο πισω εχει πριζες και χωρο να κρυβονται ολες οι τεχνικες αντιαισθητικες λεπτομερειες . οταν το φτιαξω,τα χρυσοψαρα θα μπουν εκει μεχρι την δημιουργια της λιμνης τους και μετα αυτο θα γινει θαλασσινο (καποια στιγμη με την ησυχια μου και μετα απο πολυυυ διαβασμα) και η λεκανιτσα τους με το φιλτρακι δεν θα πανε χαμενα ,θα υπαρχουν για λογους εκτακτης αναγκης κλπ κλπ. και τωρα λιγες φωτο απο το σπιτακι τους... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() κι εδω ο χωρος που θα μπει το ενυδρειο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το νερο φαινεται καθαρο και τα ψαρια σε καλη κατασταση.
Αρκετα ανησυχητικό οτι το ενα αναπνεει στις περισσοτερες φωτο απο την επιφανεια Ο παγκος φαινεται ο μισος να μην εχει υποστηριγματα απο κατω?
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειναι το ιδιο,ειναι μια το ενα,μια το αλλο,αλλα δεν ειναι ετσι συνηθως,απλα οταν πλησιαζω αρχιζουν να ψαχνουν για φαγητο και ανεβαινουν.
ομως,ναι,εχω παρατηρησει πως αρκετες φορες ανεβαινουν ψηλα και με το στομα ανοιχτο,αλλα νομιζα πως το κανουν επειδη ειχε πεσει πεινα.. θα τα παρατηρησω κι αλο τις επομενες μερες και θα σου πω. ο παγκος ναι,εξεχει μπροστα,διοτι βαζουμε σκαμπο, στο πισω μερος ομως που ειναι στηριγμενος,εχει μεγαλα και φαρδια ντουλαπια μεχρι κατω το πατωμα,ειναι η κουζινα δηλαδη απο πισω και πισω του ακριβως στη γωνια, ο νεροχυτης (αρκετα βολικο κι αυτο οσον αφορα τα νερα). το φαρδος που εχει ντουλαπια απο κατω ειναι 35 ποντοι και το μακρος του 2 μετρα. στην αναγκη θα φτιαξω μια καλη υποστηριξη. |
|
||||
|
||||
![]()
Μια μετρηση αμμωνιας θα ηταν χρησιμη
Θα προτεινα να βαλετε δοκους υποστηριξης στη πλευρα που δεν στηριζεται ο παγκος
|
||||
|
||||
![]()
οι μετρησεις,ποτε ειναι καλο να γινουν για πιο εγκυρο αποτελεσμα γενικα της ποιοτητας του νερου?
εννοω,να εχω κανει μικρη αλλαγη στο νερο?αλλαγη και την επομενη μερα μετρηση,η πριν την κανω,με νερο 5 ημερων πχ ,χωρις να εχει αλλαχτει? |
|
||||
|
||||
![]()
εντελως ασχετο, αλλα παπυρους που πουλανε?
Αν πχ χρησιμοποιησω σε ενα ανοιχτο ενυδρειο θα μεινει σε λογικο υψος η θα φτασει 1-2 μετρα?
|
|||
|
|||
![]()
Φιλτρακι αλλαξες ή εβαλες αυτο που ειχες; Τι υλικα εβαλες μεσα;
|
|
||||
|
||||
![]()
Μετρηση πριν την αλλαγη* αλλα κι οποτε εχουμε υποψια οτι κατι δεν παει καλα
* για να ξερουμε την χειροτερη κατασταση του νερου. Επισης ειναι ευκολο να υπολογισουμε στο περιπου την κατασταση μετα, αφου πχ αν βρουμε 30ppm νιτρικα και κανουμε 50% αλλαγη θα εχουμε μετα 15ppm
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν εχω δει να πουλανε,τους πετυχα σε σημεια που χυνονται συνεχως νερα και τους πολλαπλασιασα ευκολα με λιγα φυλλα. εαν θελεις,να φτιαξω να σου δωσω. φιλτρο εβαλα αυτο που ειχα και τον αλλο μηνα θα παρω εξωτερικο μια και καλη,ετσι κι αλλιως αυτο ηθελα να το κρατησω. εχει μεσα παλιο σφουγγαρι με μπολι,παλιο σιποραξ με μπολι,και το μισο απο το δικο του καινουργιο σφουγγαρι. καταλαβα για τις μετρησεις,ευχαριστω πολυ! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
θα χρειαστω σε κανα δυο μηνες... δεν εχω δει ποτε να πουλανε...
|
||||
|
||||
![]()
οουυυ,μεχρι τοτε,θα εχω φτιαξει πολυ,γιατι ετοιμαζω και για την λιμνη μου!
οποτε χρειαστεις,μου λες. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
σιγουρα, ευχαριστω πολυ
![]() (τοσο γρηγορα αναπτυσεται? )
|
||||
|
||||
![]()
παιρνεις ενα φυλλο,το βαζεις αναποδα σε νερο και μετα απο καμια δεκαρια μερες,πεταει ριζες γυρω απο το φυλλο και μετα νεα βλασταρακια.
ετσι,το φυτευεις ειτε σε γλαστρα που της ριχνεις πολυ νερο,η το αφηνεις μεσα σε νερο. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πιο απλα κι απο κερατοφυλλο δηλαδη...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
σημερα που τα παρατηρουσα,ειδα πως το ενα που ειναι αυτο του λουνα παρκ,το πιο μικρο και λεπτο,πηγαινει καποιες φορες κατω απο το μεγαλυτερο και πιο στρουμπουλο και ενω κολυμπαει το στρουμπουλο,αυτο του τριβει την κοιλια,περνωντας παιχνιδιαρικα απο κατω του.
το κανει 2-3 λεπτα συνεχομενα και μετα παλι ολα καλα. δεν πιστευω να την(?) πηρα σε ενδιαφερουσα την μανδαμ ? ![]() τι ειναι αυτο?ερωτοτροπουν? την ηλικια τους αραγε πως μπορω στο περιπου να την ξερω τοσο μικρα που ειναι? καλα,για το φυλο δεν το συζητω,εχω ηδη διαβασει πως ειναι καπως δυσκολο,μπιμπικακια παντως δεν βλεπω στα μαγουλα κανενος. μπορει να ειναι σε αναπαραγωγικη ηλικια?βεβαια διαβασα οτι κανουν τετοια και πριν ωριμασουν.. μπορουν να κανουν τετοια παιχνιδια και ψαρια ιδιου φυλου και να μην εχει να κανει με αναπαραγωγη? α!!επισης με εχουν μαθει και ερχονται και κανουν βεντουζιτσες στο δαχτυλο μου,οι γλυκες μου!!! ![]() ------------------------- να σας ρωτησω κατι. το ενα το μικροτερο,πανω στο κεφαλι του,στο "μετωπο" ψηλα ας πουμε,απο το ενα φρυδι ως το αλλο(εαν ηταν ανθρωπινο κεφαλι) ![]() εχει κατι μικρουλικα κερατακια,πορτοκαλι.. αυτο ειναι φυσιολογικο? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη leda : 04-09-12 στις 19:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς όρισες leda,στον όμορφο κόσμο του χρυσόψαρου.Ο όμορφος αυτός κόσμος όμως έχει και τα προβλήματά του.Υποθέτω πως είσαι τουλάχιστον υποψιασμένη.Έτσι χωρίς να θέλω να σε ανησυχήσω,έχω την εντύπωση πως το μεγαλύτερο χρυσόψαρο είναι πρησμένο.Αν συμβαίνει κάτι τέτοια,μιλάμε για προβληματάκι (βλέπε υδρωπικία).
Συνέχισε το πλάνο σου με μια πιο ενδελεχή παρατήρηση των ψαριών σου,ιδιαίτερα του μεγαλύτερου και διατήρησε ανεπηρέαστη την ενεργή διάθεση σου,για παροχή των καλύτερων συνθηκών κράτησης . Καλή επιτυχία. |
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα,ευχαριστω για την απαντηση..
εγω συνεχιζω την παρατηρηση,αλλα εαν οντως ειναι αυτο,πως θα το καταλαβω?θα πρηστει κι αλλο? ηταν ετσι οταν το πηρα,δεν εγινε με τον καιρο αυτο δηλαδη. παω να ψαξω τωρα πληροφοριες για την ασθενεια..ουφ! επιτρεπεται να το βγαλω λιγο εξω να το κρατησω,ισα να το βγαλω μια καλυτερη φωτο,ωστε να μου πεις πιο σιγουρα? (ειναι απιστευτα πλασματακια,τοσο ζωντανα,παιχνιδιαρικα ,φιλικα και με διαφορες στον χαρακτηρα..δεν το περιμενα οτι θα δενομουν τοσο μαζι τους...) ------------------------- διαβασα πως τα συμπτωματα,ειναι αυτα..(τι "προβληματακι" σωκρατη??αυτο μου φανηκε προβληματαρα..) Το ψαράκι μας, εκτός από κακή διάθεση, ανορεξία και χαμήλωμα των πτερυγών, παρουσιάζει εξοφθαλμία (πρήξιμο των ματιών), λεπτές και μακριές, διάφανες ακαθαρσίες και τέλος πρήξιμο σε όλο του το σώμα, σε σημείο που τα λέπια του να ξεχωρίζουν απʼτο σώμα. δεν παρουσιαζει κανενα απο αυτα,μονο λιγο φουσκωμενη κοιλια,σε σχεση με το αλλο,οποτε δεν εχω καταλαβει εαν ειναι απλα ο σωματοτυπος του η μια ενδεχομενη ασθενεια... συνεχιζω την παρατηρηση και θα προσπαθησω να βγαλω καλυτερη φωτογραφια... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη leda : 05-09-12 στις 10:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Προσωπικα δε διακρινω ανοιχτα λεπια, αλλα μια και υπωθηκε ας μας πει η leda που εχει καλυτερη εικονα Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Μετέφερε το σε ένα ρηχό δοχείο με στάθμη νερού ίση με το ύψος του και παρατήρησε το από πάνω αν προεξέχει το σώμα από την κεφαλή του .
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
η να προεξεχει πλαγιως? γιατι οταν το κοιταζω απο πανω,η κοιλια του (οχι ολο το σωμα) ειναι πιο φουσκωτη,εξεχει δηλαδη δεξια κι αριστερα,δεν χρειαζεται να μπει σε μικρο δοχειο για να φανει αυτο. τα λεπια του ειναι μια χαρα,"κολλημενα" καλα και στιλπνα. ταισμα δεν τους κανω πολυ,εξαλλου ειναι αρχη ακομη,το μπολι το εβαλα το σαββατο,ταισα την επομενη μερα λιγο(απο ενα φυλλαρακι σπιρουλινας),την δευτερα ταισα δυο φορες τη μερα απο δυο φυλλαρακια,την τριτη 3 φορες απο 1-2 φυλλαρακια. |
|
||||
|
||||
![]()
το "προβληματικο" ειναι αυτο που ηρθε απτο λουνα παρκ?δεν νομιζω να ειναι dropsy αλλα αν ειναι το ψαρι του λουνα παρκ υπαρχει μια πιθανοτητα,αφου σιγουρα θα εχει ταλαιπωρηθει πολυ μεχρι να φτασει σε εσενα.το ποιο ασφαλες σημαδι για το dropsy ειναι το ανοιγμα στα λεπια οπως σου ειπανε και παραπανω,αλλα δυστηχως δεν εμφανιζεται παντα στην αρχη της ασθενειας και οταν εμφανιστει ειναι αργα.προς το παρον το παρατηρεις και βλεπεις αν αλλαξει κατι.εγω θα ταιζα και λιγο αρακα βρασμενο και αποφλειωμενο,γιατι μπορει να ειναι και απλο φουσκωμα.
μπορεις να βαλεις τη λεξη dropsy στο google και να δεις φωτογραφιες. επισης,κοιταξε να δεις αν βλεπεις φουσκωμα και απο κατω στην κοιλια του. |
|
||||
|
||||
![]()
οχι,το "προβληματικο" ειναι αυτο που πηρα απο το πετ σιτυ.
ειδα φωτογραφιες,καμια σχεση παιδια... τωρα τα αρχικα σταδια βεβαια δεν ξερω πως ειναι... το εβαλα σε πιατακι και το εβγαλα καποιες φωτο,τωρα να τις περασω να το δειτε ισως καλυτερα. ευχαριστω πολυ!!!.............. |
|
||||
|
||||
![]()
αν ειναι απτο πετσιτυ ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα αν και δεν φημιζονται κιαυτοι για τα ενυδρεια τους
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εχω στεναχωρηθει πολυ...εαν ειναι κολλητικο,θα εχει κολλησει και το αλλο..
οριστε οι φωτογραφιες ![]() παντως ειναι παρα πολυ ζωηρο! πειτε μου οτι νομιζετε... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλοταισμενο το βλεπω, μια μερα τη βδομαδα αποτοξινωση (καθολου ταισμα) και μια μερα αρακα
|
||||
|
||||
![]()
Σύμφωνα με τις τελευταίες φωτογραφίες όχι μόνο το πλάτος του σώματος είναι πιο μεγάλο από το πλάτος του κεφαλιού αλλά άρχισαν να προεξέχουν και τα λέπια.
Πρόκειτε για βακτηριακή μόλυνση που προκαλεί σήψη των οργάνων.Δυστυχώς δεν υπάρχει σίγουρη θεραπεία. |
|
||||
|
||||
![]()
αν δεν το αδυνατισει δε νομιζω πως ειναι τοσο ευκολο να βγει τετοιο συμπερασμα
|
||||
|
||||
![]()
πρηξιμο φαινεται να υπαρχει,αλλα οπως σου ειπε και ο Nick παραπανω δε σημαινει απαραιτητα Dropsy.αυτο που θα εκανα προς το παρον με τη σειρα που θα τα εκανα (οχι ολα μαζι)θα ητανε
1)αρακας 2)ενυδρειακο αλατι 3)melafix-pimafix 4)αντιβιωση κανενα απτα 4 δεν ειναι σιγουρο οτι θα εχει αποτελεσμα,αν ειναι dropsy.πριν κανεις κατι,εκτος του αρακα,περιμενε να παρεις κιαλλες γνωμες γιατι δεν ειμαι και ειδικος στις ασθενειες. |
|
|||
|
|||
![]()
Nα μου επιτρεψουν οι 'παλιοι' να πω κι εγω την γνωμη μου;...
Το 'παιχνιδι' αυτο το κανανε κι εμενα. Στην αρχη το κανανε για 2-3 λεπτα την ημερα, και με τον καιρο γινοταν ολοενα και περισσοτερο. Η εξηγηση ηταν οτι μαλλον προκειται για 'ερωτικο' παιχνιδι, παρα το νεαρο της ηλικιας τους. Παρ' ολα αυτα ισως ηταν απλα ο ...νομος της φυσης:ο ισχυροτερος πειραζει τον πιο αδυναμο... Στην θεση σου leda, θα φροντιζα καταρχην να κανω μετρησεις νερου: αμμωνια-νiτρωδη-νιτρικα, να δω που βρισκομαι. 'Μπολι' εβαλες, εχει πιασει ομως; Ακομα κι αν εχει πιασει, εχει αναπτυχθει επαρκη βιολογια; Αυτα θα με απασχολουσαν περισσοτερο. |
|
||||
|
||||
![]()
@leda αν μπορεις να βαλεις καμια πιο καθαρη φωτογραφια του ψαριου θα βοηθησει περισσοτερο,γιατι ειναι λιγο θολες.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βοηθεια-ετοιμοθανατο χρυσοψαρακι!!! | ino | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 90 | 06-02-12 23:58 |