|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το flurish excel ειναι απο τα προιοντα που θεωρουνται απο υποπτα εως δηλητηρια. Σε περιπτωση που μπει σε γαριδαδικο θα δεις πολυ συντομα τα γαριδακια ανασκελα, και εχουν καταγραφει και προβληματα με ψαρια αλλα και σαπισμα φυτων.
Δεν ειναι βεβαια co2 ουτε το ανεβαζει, απ αυτα που γραφει ειναι ανθρακας κι οχι διοξιδιο, και υποτειθεται πως εναλλακτικα μορει να το αντικαταστησει, και ακομα κι οσοι το επιστευονται απ οσο βλεπω οι περισσοτεροι βαζουν μικροτερες δοσεις απο την προτεινομενη κι οχι μεγαλυτερη. Επισεις συμφωνα με τον κατασκευαστη δεν επηρρεαζει το ph (καλο μεν, αλλα δε μπορει να υπερκαλυψει τα ελαττωματα που εχουν αναφερθει) Καλυτερα μακρυα... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε φυτεμενο με ψαρια που εβαζα για πολυ καιρο δεν ειδα κανενα προβλημα με τα ψαρια. Σε καποια φυτα εχει αναφερθει ευαισθησια στο excel (οχι σε μικρες δοσεις), οπως βαλισνεριες και egeria densa. Δεν ειχα τετοια φυτα και δεν εχω αποψη. Οι δοσολογιες που χρησιμοποιουσα ηταν μειωμενες αφου οι προτεινομενες απο seachem ειναι οι μεγιστες για φουλ φυτεμενα.
|
||||
|
||||
![]()
Οπότε η λύση για να ρίξω το Ph είναι το Ph Gh down???? Ποιας εταιρίας έχετε χρησιμοποιήσει και θεωρείτε ασφαλή??
Το πρόβλημά μου είναι ότι από τότε του έστησα το ενυδρείο χάνω ψαρήδες. Έχω 240 λίτρα φυτεμένο με ζωοτόκα ανσίστρους και κόρυ. Σύντομα (μόλις βρώ λίγο χρόνο γιατί είμαι πνιγμένος) θα κάνω μια πιο εκτεταμένη αναφορά στο θέμα μου με πλήρη στοιχεία μετρήσεων. Αν εξαιρέσουμε τη βλακεία που έκανα με το οξυζενέ και σακάτεψα 20 ψάρια και τη βιολογία, είμαι πολύ προσεκτικός. Η απώλειες είναι ένα ψάρι περίπου κάθε 10 - 15 ημέρες και μόνο ζωοτόκα. Ρωτώντας άλλους φίλους μου λένε ότι έχουν γκάπυ και ξιφοφόρους 2-3 χρόνια, σε μένα αν δεν ήταν μεγάλη η συχνότητα αναπαραγωγής το ενυδρείο τώρα μετά από ένα χρόνο θα ήταν άδειο. Και μ' ενοχλεί αφάνταστα να βλέπω τους ψαρήδες σαν αναλώσιμα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ΚΑΜΙΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ τετοια σκευασματα ας τα πιουν οι ιδιοι δε τα βαζουμε στα ενυδρεια μας ΠΟΤΕ και για ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΟ. Οι σωστοι και αποδεκτοι τροποι για ριξιμο του ph ειναι : Οσμωση Ριτινες Τυρφη Ξυλα, ριζες φυλλα catappa η αλλα συμβατα συνδυασμος 2 η περισσοτερων των παραπανω Το θεμα της ψαροσυνθεσης πρεπει να το λυσεις γιατι εχεις αρκετα αταιριαστα ειδη. Σε ενα κοινωνικο βεβαια μπορει να μην ειναι ολοι οι κατοικοι ευχαριστημενοι, αλλα δεν μπορει να ζουν και σε αντιθετες συνθηκες απο το κανονικο τους |
|
||||
|
||||
![]()
Τα μαζεύω μία στο μυαλό μου, παίρνω και τις τελευταίες μετρήσεις και κάνω ένα ποστ μέσα στην ημέρα να με διαφωτίσετε οι γνώστες. Είναι καιρός που το σκέφτομαι ας το κάνω λοιπόν!!
|
|
||||
|
||||
![]()
συγκεντρωσε ολες τις αποριες σου και πριν κανεις κατι μπορεις να γραψεις ενα θεματακι ωστε να εισαι σιγουρος, απο κει και περα εδω και καιρο ειχα δει την ψαροσυνθεση σου και δε μιλησα λογο τακτ επειδη ειχες παθει τη ζημια που εχασες τα ψαρακια, ετσι κι αλλιως δε φταιγαν οι λαθος συνθηκες γι αυτο που εγινε, ατυχημα ηταν, δεν ηθελα βεβαια να σου δημιουργησω κι αλλες τυψεις, εσυ στην τελικη οτι εκανες δεν το εκανες για κακο.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μην ξεχνάτε ότι όπως σχεδόν οι περισσότεροι ξεκίνησα νομίζοντας ότι το ενυδρείο είναι 5 τζάμια, νερό, μπουρμπουλήθρες και ψάρια. Την υπερβολή δεν μπορώ όπως και το αλάθητο! |
|
||||
|
||||
![]()
ισως να μην παρουσιαζει ντε και καλα προβλημα, αλλα οπως να χει εχουν αναφερει υπερβολικα πολλοι συγχομπυστες προβληματα και θανατους με το συγκεκριμενο προιον, οποτε δε βρισκω λογο ρισκου, απλα βαζω ενα κοκκινο Χ και προχωραμε. Αν θελησω να βαλω co2 (αν και μαλλον δε το κοβω ια και ολο σε μαλακο νερο ειμαι, αλλα ΑΝ ) θα βαλω ειτε κανονικη μπουκαλα ειτε diy που ειχα παλιοτερα και δουλευε μια χαρα με μια πατεντουλα για τη διαχυση
|
|
||||
|
||||
![]()
Για αρχή να πούμε ότι τα ζωοτόκα δεν είναι συμβατά σε παραμέτρους νερού με cory και ancistrus.
Από εκεί και πέρα συνήθως μιλάμε για πτώση του pH, αλλά πιο σημαντικές είναι ίσως οι σκληρότητες και το pH ακολουθεί. Για pH Down δεν το συζητάω καν. Τα guppy όμως ζουν σε ψηλό pH, οπότε το πρόβλημά σου δεν πρέπει είναι αυτό. Μήπως αυτά που χάνεις είναι αυτά που αγοράζεις από τα μαγαζιά ή χάνεις και από τις αναπαραγωγές σου; Αρσενικά ή θηλυκά; Μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις από την παρουσίαση για να βρούμε άκρη.
|
||||
|
||||
![]()
Εγω θυμαμαι οτι οταν το ειχα περισυ το καλοκαιρι σε liquid dose και ελλειψα 12 μερες γυριζοντας οτι φυτο ηταν κατω απο το liquid dose ειχε καει ψηλα περιπου στα 10-20 εκατοστα ενω και τα πιο βαθια φυλλα περιπου στα 30 εκατοστα κατω απο το νερο ειχαν αρχισει να αρπαζουν....
Τα συμπερασματα δικα σας. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μείωση pH | Butterfly | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 22-02-12 13:07 |
Μείωση ph | ioannis_79 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 15-04-11 21:43 |
μείωση PH με χρήση HCL ? | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 19-04-07 00:00 |
Μείωση PH και GH | vouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 14-03-07 11:11 |
Μείωση του ph | petran | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 18-07-06 08:32 |