Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 22-12-11, 07:54
Το avatar του χρήστη Plakas
Plakas Ο χρήστης Plakas δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από platy Εμφάνιση μηνυμάτων
σε αυτα τα λιτρα ,δεν συμβιωνουν αλλα ειδη MALAWI(αφρικανικων κιχλιδων)....παραυτα.υπαρχουν απλετοι συνδοιασμοι στο site ..ριξε μια ματια σε παρουσιασεις παλαιοτερες κ εδω-> tsamisaquariums.gr κ πες μας αν σου αρεσει κατι..*φυσικα αν διαλεξεις κατι αλλο τα λαμπιντο φευγουν.... μια καλη προταση ειναι μια ομαδουλα tetra,ενα ζευγαρι kribensis
+1

Στα λίτρα σου έχεις άπειρες επιλογές και μπορείς άνετα να έχεις ποικιλία ψαριών. Αν πας σε αφρικάνικα, οι επιλογές σου περιορίζονται όπως έχεις δει πάρα πολύ. Ακόμα και για τα 4 ψαράκια που λέγαμε όπως θα κατάλαβες και απο το ντιπεϊτ μου με τον φίλο τον Τάσο, είσε πολύ οριακά!

Τα κριπ που σου προτείνει πιο πάνω είναι πολύ όμορφα και πολύ εύκολα ψαράκια για να κάνεις αρχή (και εγώ με κριπ είχα ξεκινήσει ). Αν και είναι και αυτές αφρικάνικες κιχλίδες, εν τούτοις δεν έχουν καμια σχέση σε ιδιοσιγκρασία με τις κιχλίδες των μεγάλων λιμνών της Αφρικής. Μπαίνουν άνετα με άλλα είδη και η περιοχή που ορίζουν είναι πολύ μικρότερη από τις άλλες κιχλίδες. Αν τις συνδιάσεις με 1 ή και 2 κοπαδόψαρα (μικρά τέτρας κατά προτιμηση) θα έχεις και αρκετά ψάρια στο ενυδρείο σου (10-12...ίσως και περισότερα) και θα έχεις και ποικιλία που θες.
...αφού δεν έχεις κόλυμα με κάποιο ιδιαίτερο είδος, και εμένα η άποψη μου αυτή είναι. .....και μην μπεις στον πειρασμό να πεις άστα και θα μείνω με αυτά....αν πραγματικά θέλεις ποικιλία όπως λες, σου υπογράφω ότι θα μπεις στον πειρασμό την επόμενη φορά που θα είσε στο πετσιοπ και θα αγοράσεις και άλλα ψάρια!.....αυτά που πρότεινε ο Τάσος ίσως συγχορέσουν λίγο περισότερο στοκάρισμα από αυτό που πρέπει....αν το παρακάνεις στα αφρικάνικα, το πιο πιθανό σενάριο είναι να έχει καταστροφικές συνέπειες.

ΥΓ: Για φροντιστήρια ρε φίλε δεν το βλέπω, είμαι Λευκωσία και ότι γλειτώνει από το τζάμπα μάθημα θα τα πληρώνει σε βενζίνη!

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές