|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
¶λλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Εδω δεν ειμαστε ολοι για να κανουμε κατι καλυτερο για τα ζωακια μας Ζιρο;
|
|
||||
|
||||
![]()
άλλοι ναί
άλλοι όχι δικαίωμα του καθενός παραμένει να εκφράζει την άποψή του κατ εμέ και χρέος του ![]() ------------------------- και η εφημερίδα πρέπει να είναι Ελληνική και με πρόσωπα πολιτικών - βοηθάει πολύ τον σκύλο κυρίως στην αφόδευση αλλά και την ψυχολογία του ανθρώπου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mikrosaquaristas : 11-06-11 στις 10:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Να πω και εγω κατι και αν ειμαι λαθος,διορθωστε με.
Καποιος υιοθετει ενα αδεσποτο. Το βαζει να μενει στο μπαλκονι του σε δικο του σπιτακι με τα παιχνιδια του,το νερο του,την τροφη του. Περναει πολλες ωρες μαζι του παιζοντας μαζι του. Το πηγαινει καθημερινες βολτες. Φροντιζει για την βασικη υπακοη του. Φροντιζει για την υγιεινη του και για την υγεια του. Του προσφερει αγαπη. Εσεις του λετε οτι δεν κανει να ζει εκει για τους α,β,γ λογους που προφανως πιστευετε οτι ειναι σωστοι για να ειναι καλα το σκυλι. Και ο ιδιοκτητης σας λεει οτι εγω αυτα μπορω να προσφερω και θεωρω οτι το σκυλι περναει καλα μαζι μου. Θα περνουσε καλυτερα στο κεντρο αδεσποτων στο κλουβι του? Θα περνουσε καλυτερα στον δρομο? Ολες οι απαντησεις ειναι δεκτες...
|
||||
|
||||
![]()
απο μέρους μου
και επειδή έχω χτυπήσει πολύ "πλήκτρο" σε θέματα αντίστοιχα υπάρχει μία ένταση σε αυτού του τύπου τα τόπικ..... πολλοί απο εμάς ,πραγματικά με πόνο ψυχής ,έχουμε κουραστεί να βλέπουμε σκυλιά να βασανίζονται ύπο την εγκατεστημένη νεοελληνική αντίληψη της αναλωσιμότητας του σκύλου.....δεμένα για πάντα στο ίδιο παλούκι και στο ίδιο βαρέλι και στην ίδια πυλωτή ή βεράντα ή ταράτσα κλπ υπάρχει και το αντίστοιχο θυμόσοφο ρητό " ο σκύλος είναι ζώο κατοικίδιο και όχι ταρατσίδιο ή κηπήδιο ή μπαλκονίδιο" ο ρόλος του φόρουμ πάλι (του κάθε φόρουμ που δίνει "βήμα" σε συζητήσεις του παρόντος τύπου) δεν απαγορεύει την κριτική όσο σκληρή κι αν είναι ,εφόσον δεν ξεπέφτει σε ύβρεις και προσωπικούς χαρακτηρισμούς άρα ο καθένας γράφει αυτά που θέλει να γράψει τηρώντας τους κανονισμούς και όλα καλά τελικά πιστεύω πως με τον πλουραλισμό και την σχετική ελευθερία έκφρασης ,ο συνειδητοποιημένος αναγνώστης, χρησιμοποιώντας την κρίση του καταλήγει σε κάποιο συμπέρασμα ασφαλή και δεν παίρνει απλά μασημένη τροφή. δεν θα κρίνω τον τρόπο αντιμετώπισης του παρόντος θέματος απο τους υπόλοιπους συμφορουμίτες γιατί απλά αντιλαμβάνομαι πως αισθάνονται με το δύστυχο σκυλί του γείτονα τους που είναι μονίμως στο μπαλκόνι εδώ και χρόνια - για το συγκεκριμένο θεωρώ πως ο δρόμος ή το καταφύγιο θα ήταν πολύ καλύτερα μέρη ![]() Καλύτερα μιάς ώρας ελεύθερη ζωή ε?......... προσωπικά αφού απέδωσα τα εύσημα που σώθηκε το αδεσποτάκι απο τις ρόδες και τις φόλες έκανα όσες παρατηρήσεις μπόρεσα προκειμένου να υπάρχει μία βέλτιστη σχέση μεταξύ δίποδου και τετράποδου και επεσήμανα πιθανούς κινδύνους και λάθη που θα υποβαθμίσουν σταδιακά αυτήν την σχέση(όπως το στηθαίο-η συνύπαρξη τροφής νερού και τουαλέτας σε κοντινή απόσταση και η βιαστική κίνηση κλεισίματος της μπαλκονόπορτας ενώ πιό πάνω γράφτηκε ότι "οχι βεβαια δεν ειναι ολη μερα κλεισμενος στο μπαλκονι!! μπαινοβγενει σε ολο το σπιτι 140τμ ειναι το σπιτι μου!!" με όσα ξέρω και όσα καταλαβαίνω(πως αλλιώς άλλωστε) σαφώς και δεν πάω να κάνω κουμάντο σε κανέναν τι θα κάνει στην ζωή του-όπως όταν λέω για "πως να μάθει κάτσε" έτσι και όταν λέω "εφημερίδα κοντά στο μπόλ φαγητού" ή "αλλά είναι προφανές ότι μένει εκεί ![]() προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με το έξω - αλλά με το συνέχεια μόνο του και το συνέχεια στο ίδιο μέρος το θεωρώ "κακό" γιατί ο σκύλος έχει ανάγκη την περιπλάνηση και την συνάντηση με άλλα ζώα (κυρίως ανθρώπους και άλλους σκύλους) αλλά δεν νομίζω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο τελικά ![]() ![]() ![]() -ειδικά αν το σκυλάκι κοινωνικοποιηθεί σωστά και εγκαίρως και εκπαιδευτεί στα βασικά θα κερδίσει το ίδιο μία θέση δίπλα στους ανθρώπους του και όλα θα πάνε ρολόι |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω πολυ
θα μιλησω για τελυταια φορα γιατι μετανιωσα που ανοιξα αυτο το θεμα καλητερα να μην το ειχα ανοιξει αν σας ευχαριστει να πεσετε πανω μου να με φατε οκ απλα πηγενετε σε καποιο γιατρο να σας δει γιατι εχετε προβλημα ![]() ξαναλεω πως το σκυλι δεν μενει εκει τα πιατα του ειναι εκει γιατι μεσα ριχνει τροφες και νερο παντου ουτως η αλλος η μπαλκονοπορτα ειναι ανοιχτη για να μπαινοβγαινει το βραδυ κοιμαται μαζι μου στο δωματιο και βαζω και φιδακι για να μην τον τσιμπισει καμια σκνιπα και εχουμε αλλα... εκανε το 1ο του εμβολιο και εχει και το βιβλιαριο του πλεον ο ιδιος ο κτηνιατρος ειπε πως ειναι λαμπραντορ με ποιμενικο το λεει και στο βιβλιαριο επισης η κοπελα που μου το εδωσε ειχε δει την μητερα του ηταν μαυρο λαμπραντορ!! η ιδια κοπελα εχει ενα επισης ημιαιμο λαμπραντορ μεγαλυτερο σε ηλικια ξανθο τισ πορτες τις εκλισα βγαινοντας επειδη επρεπε να τον κρατισω για λιγο εξω μεχρι να τελιωσουν κατι εργασιες που γινοταν μεσα ελεος!! μηπως να σας πω και ποτε κατουρισε? τι ερωτησεις ειναι αυτες? τελος παντων γνωριζω πολυ καλα τι πρεπει να κανω για το καλο του σκυλου μου ξεζουμισα τον κτηνιατρο αν ρωτισει κανεις μεχρι και τι τροφη του δινω τρωει Purina νταξει?? ο κτηνιατρος ειπε να μην παει ακομα βολτα γιατι δεν εχει κανει καν ολα τα εμβολια μονο το 1ο παρακαλω το ποστ να κλεισει γιατι θα γινουμε μπιλιες με την καθε σικοφαντιση ![]()
|
||||
|
||||
![]()
στο άλλο βίντεο που έχεις
να μην επαναλαμβάνεις συνεχώς και κατευθείαν αυτό που θές να δώσεις για "παράγγελμα" τον μπεδρεύεις και ναι μεν τώρα που αυτά που του λές είναι λίγα (π.χ. το κάτσε και το δώσε το χέρι σου) αλλά αργότερα που μπορεί να θές να του μάθεις ακόμα περισσότερα όπως κάτω ξάπλα τέζα μείνε άστο πάρτο και ένα σωρό άλλα η συνεχόμενη επανάληψη θα τον μπερδεύει πές αυτό που θές και αν δεν εκτελεί περίμενε έστω δύο δευτερόλεπτα για να επαναλάβεις την λέξη- και ακόμα καλύτερα να συνδιάζεις την λέξη με μία χαρακτηριστική κίνηση Γενικά να έχεις στο νού σου ότι τα σκυλιά επικοινωνούν περισσότερο με γλώσσα του σώματος παρά με ήχους οπότε ένταξε τις κινήσεις στην εκπαίδευση και προσπάθησε να μην επαναλαμβάνεις τις λέξεις και να τις λές πάντα με το όνομά του Ναρούτο Κάτσε Ναρούτσο Χέρι κλπ και μην είσαι παρεξηγιάρα- "με τα λόγια φιάνω ανώγια και κατώγια" -άσε τον κόσμο να λέει τα δικά του-δεν σε αγγίζουν στην πραγματικότητα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εχω γενικοτερα ενα θεμα οτι τα παιρνω ολα της μετρητις
τελος παντων παντως χρησιμοποιω την εκπαιδευση με treats ετσι εμαθε να δινει χερι και να καθεται
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|